«Αν οι εξελίξεις που ακολουθήσουν δεν συμβάλλουν θετικά στην επίλυση των αιτημάτων των ναυτεργατών, τότε η συνομοσπονδία επιφυλάσσεται να επανεκτιμήσει τη στάση της» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (Π.Ν.Ο.), η οποία το μεσημέρι της Τρίτης αποφάσισε με ψήφους 9 υπέρ, 5 κατά και 1 λευκό την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων, με αποτέλεσμα τα δρομολόγια των πλοίων να πραγματοποιούνται κανονικά από αύριο στις 06.00 το πρωί.

Η Π.Ν.Ο. επισημαίνει στην ανακοίνωσή της ότι οι υπουργοί τοποθετήθηκαν εγγράφως στα περισσότερα από τα αιτήματα της Ομοσπονδίας, πλην όμως – σημειώνει- οι απαντήσεις που δόθηκαν, εκτιμήθηκαν από τη Διοίκηση ότι «δεν παρέχουν τις αναμενόμενες λύσεις στα δίκαια αιτήματα των ναυτεργατών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Καταφέραμε σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, με διάλογο χωρίς προσχήματα και δογματισμούς, να αποτρέψουμε μία πολύ επικίνδυνη κρίση» δήλωσε από την πλευρά της η υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Άννα Διαμαντοπούλου, και τόνισε ότι ο διάλογος για τα μεγάλα προβλήματα της ναυτιλίας θα συνεχιστεί με όλους τους φορείς.

Είχε προηγηθεί το μεσημέρι συνάντηση της κας Διαμαντοπούλου και του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κουτρουμάνη με τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της Π.Ν.Ο..

Την ικανοποίησή τους για τη λήξη της απεργίας των ναυτικών εξέφρασαν το επιμελητήριο Κυκλάδων και ενώσεις παραγωγών από την Κρήτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το επιμελητήριο Κυκλάδων, σε ανακοίνωσή του, τονίζει ότι τα δύο εμπλεκόμενα μέρη επέδειξαν την απαιτούμενη καλή διάθεση, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τη γενικότερη αρνητική συγκυρία, καλώντας το υπουργείο να εκμεταλλευτεί τη θετική εξέλιξη και να συνεχίσει τον διάλογο με τους ναυτεργάτες.

Αύριο ο υπεύθυνος του τομέα Πολιτικής Ευθύνης της ΝΔ, Γιάννης Πλακιωτάκης, θα δώσει συνέντευξη Τύπου και αναμένεται να αναφερθεί σε όλα τα θέματα της ναυτιλίας αλλά και στα προβλήματα των ναυτεργατών.

Eπιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης