Του Φώτη Τριάρχη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας κατέλαβε ο μέχρι πρότινος υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας, στο πλαίσιο της παραίτησης του Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο οποίος αναλαμβάνει επισήμως από αύριο καθήκοντα επιτρόπου Μετανάστευσης.


Το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνει ο Νίκος Δένδιας, ενώ ο Κώστας Σκρέκας τη θέση του υπουργού Ανάπτυξης
Τη θέση του υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας θα καταλάβει ο Τρικαλινός βουλευτής Κώστας Σκρέκας.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο πρωθυπουργός στους συνεργάτες του το πρωί της Παρασκευής, είναι ένα κρίσιμο υπουργείο (σ.σ.: Άμυνας) λόγω και των γεωπολιτικών εξελίξεων στη γειτονιά μας, απαιτεί μια σοβαρή προσωπικότητα που θα το αναλάβει και θα εκπροσωπεί τη χώρα μας επαρκώς και με σοβαρότητα στο ΝΑΤΟ και σε άλλα διεθνή φόρουμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια τέτοια προσωπικότητα όπως αυτή του Νίκου Δένδια συγκεντρώνει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά όπως έχει αποδείξει από την προηγούμενη θητεία από όλα τα υπουργεία που έχει περάσει.

«Άξιος αντικαταστάτης του Δημήτρη Αβραμόπουλου ο Νίκος Δένδιας» σχολίαζαν νωρίτερα συνεργάτες στο πρωθυπουργικό γραφείο.

Εξηγώντας την επιλογή Σκρέκα, κύκλοι του Μαξίμου τόνιζαν ότι ο νέος υπουργός Ανάπτυξης είναι πολύ επιτυχημένος στον ιδιωτικό τομέα, είναι φρέσκο πρόσωπο, της αγοράς και της «πιάτσας», και μπορεί να χειριστεί με επάρκεια όλα τα θέματα.

Οι ίδιοι κύκλοι έλεγαν ότι δεν υπάρχουν εκκρεμότητες που να αφήνει πίσω του ο κ. Δένδιας στο Υπουργείο Ανάπτυξης σε σχέση με την τρόικα, καθώς έχει ήδη παραδώσει το νομοσχέδιο με τα «κόκκινα» δάνεια, το οποίο πρόκειται να κατατεθεί άμεσα στη Βουλή προς συζήτηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε για την απόφασή του τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο κατά τη χθεσινή τους συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ωστόσο, δεν έχει ακόμη γνωστοποιηθεί πότε θα γίνει η ορκωμοσία των νέων υπουργών αλλά και η τελετή παράδοσης – παραλαβής των χαρτοφυλακίων τους.

Ενόχληση στο ΠΑΣΟΚ

Σφόδρα ενοχλημένοι εμφανίζονται στο ΠΑΣΟΚ με τον απερχόμενο υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Δένδια αλλά και με το κυβερνητικό επιτελείο.

Την Πέμπτη ο κ. Δένδιας συναντήθηκε με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας για να τους ενημερώσει -υποτίθεται- για τα «κόκκινα» δάνεια και για το εάν θα δοθεί τελικά λύση σε ένα μεγάλο πρόβλημα που πνίγει τα ελληνικά νοικοκυριά και ιδίως τους επαγγελματίες.

Δημοσιεύματα (με διαρροή από πλευρά ΠΑΣΟΚ) έκαναν λόγο για σύγκρουση του υπουργού με τους «πράσινους» βουλευτές. «Τι νόημα είχε να μας καλέσει να κουβεντιάσουμε για ένα τόσο σημαντικό θέμα (σ.σ.: «κόκκινα» δάνεια), αφού ήξερε ότι θα εγκαταλείψει το υπουργείο;» είπε στους δημοσιογράφους ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Φίλιππος Σαχινίδης…

Το who is who του Κώστα Σκρέκα

Βουλευτής Τρικάλων και μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου καθώς και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής των Ελλήνων.

Ο Κώστας Σκρέκας γεννήθηκε το 1973. Κατάγεται από τη Μεγάρχη Τρικάλων. Είναι παντρεμένος με την Ειρήνη Καραγκούνη, χημικό μηχανικό, και έχουν δύο κόρες, την Αλεξάνδρα και τη Σοφία.

Σπουδές

• Αποφοίτησε από το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
• Το 2000 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη «Διαχείριση Μεγάλων Τεχνικών Έργων» στο τμήμα Civil Engineering, στο University of Birmingham της Αγγλίας.

Γλώσσες
• Αγγλικά
• Γαλλικά
• Ιταλικά.

Σεμινάρια /Συνέδρια

• Απέκτησε τον τίτλο του κύριου επιθεωρητή σε συστήματα Διασφάλισης Ποιότητας ISO 9000/ 94.
• Παρακολούθησε δεκάδες διεθνή συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό στις θεματικές ενότητες:
– Negotiations
– Strategic Management
– Global Marketing Management

Εργασίες

Συνέγραψε τις εργασίες:

• «Ανάκτηση – Ανακύκλωση Πλαστικών Απορριμμάτων»
• «The use of Value Management Methodology for the development of a Business Plan»

Στρατιωτικές υποχρεώσεις: 1997 -1999: υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως έφεδρος αξιωματικός του Μηχανικού, ΥΕΑ, με διάκριση.

Εργασιακή εμπειρία

Το 2000 εργάστηκε ως μάνατζερ στρατηγικού σχεδιασμού και ανάπτυξης της εταιρείας Mantis S.A. και στη συνέχεια το 2001 ίδρυσε την εταιρεία Fortis S.A. και από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου προσφέρει τις υπηρεσίες του ως σήμερα εφαρμόζοντας πρωτοποριακές τεχνικές.

Η εταιρεία καλύπτει πανελλαδικά όλα τα κανάλια της αγοράς από το οργανωμένο λιανεμπόριο, το χονδρεμπόριο, τα καταστήματα HO.RE.CA καθώς και ανεξάρτητα σημεία πώλησης. Αντιπροσωπεύει τρεις από τους μεγαλύτερους πολυεθνικούς ομίλους της Ευρώπης και έχει συνάψει συμφωνίες συνεργασίας με μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες στον χώρο των τροφίμων και ποτών.

Πολιτική δραστηριότητα

• Το 2012 ορίστηκε μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου καθώς και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής των Ελλήνων.
• Το 2012 στις εκλογές της 6ης Μαΐου και της 17ης Ιουνίου εξελέγη βουλευτής Νομού Τρικάλων με τη Νέα Δημοκρατία.
• Το 2010 ορίστηκε τομεάρχης Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας στην Α΄ Αθηνών και μέλος Γραμματείας Οργανωτικού.
• Το 2007 ορίστηκε τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας στον Νομό Λάρισας.
• Εκπροσώπησε τους φοιτητές ως μέλος της Συγκλήτου ΑΠΘ, μέλος της Κοσμητείας Πολυτεχνικής Σχολής ΑΠΘ, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών.
• Το 1994 εξελέγη πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ. Ίδρυσε το περιοδικό του Συλλόγου Φοιτητών «Θέσεις και Αντιθέσεις» που εκδίδεται μέχρι και σήμερα.
• Το 1993-1994 ως υπεύθυνος ΔΑΠ – ΝΔΦΚ της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ η παράταξη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ πέτυχε ποσοστό αυτοδυναμίας 57,86% στις φοιτητικές εκλογές.
• Την περίοδο 1991 -1993 διετέλεσε μέλος της Γραμματείας Ιδεολογικού και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε επίσης:

Το tweet του Άδωνι για τον νέο υπουργό Ανάπτυξης, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014, 14:03

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης