Εδώ και πολλούς μήνες, τόσο από τις τηλεοπτικές εκπομπές «Ζούγκλα» και «Κίτρινος Τύπος» όσο και από τα πρωτοσέλιδα της ηλεκτρονικής εφημερίδας «zougla.gr», αποκαλύφτηκε σε όλη του την διάσταση το σκάνδαλο για την νοθεία στα καύσιμα στο Στρατό, αλλά και γενικότερα το ζήτημα του διαχρονικής διαπλοκής που αφορά την παράνομη διακίνηση καυσίμων στην Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νοθεία στα καύσιμα των Ε.Δ.Είχαν προηγηθεί οι επίμονες προσπάθειες του πρώην αντιπροέδρου της Βουλής, Γιώργου Σούρλα, ο οποίος με έγγραφες καταγγελίες προς την Δικαιοσύνη και με ενυπόγραφες εκθέσεις του στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, έφερε το ζήτημα στην επιφάνεια.

Ακολούθησαν σειρά αναφορών προς τους αρμόδιους υπουργούς, δηλαδή προς τους υπουργούς Αμύνης, τους πρώην και τους διαδόχους τους, καθώς και προς τους υπουργούς Οικονομικών.

Ο κ. Σούρλας επέμεινε για μεγάλο χρονικό διάστημα να ενημερώνει με στοιχεία, αριθμούς και με συγκεκριμένα συμβάντα για τη νοθεία στα καύσιμα στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα και μετά από μία πολύ συγκεκριμένη και σημαντική αποκάλυψη, η οποία έγινε κατά τη Νοθευμένο πετρέλαιο σε όλα τα Σώματα Ασφαλείαςδιάρκεια μιας συνάντησης στην Καρδίτσα, όπου παρόντες ήσαν ο Γιώργος Σούρλας, ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος και ένα τρίτο πρόσωπο, η υπόθεση αυτή δημοσιοποιήθηκε μέσω των τηλεοπτικών εκπομπών του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου αλλά και με αλλεπάλληλα δημοσιεύματα – πρωτοσέλιδα στην ηλεκτρονική εφημερίδα.

Στη συνέχεια και μετά από την παρέλευση ικανού χρονικού διαστήματος είδαν το φως της δημοσιότητας οι σκανδαλώδεις ολιγωρίες και «αμέλειες» που κατέληξαν στην αποπομπή του Γενικού Γραμματέα του Υπ. Οικονομικών, κ. Καπελέρη, μετά και από τις δημόσιες καταγγελίες του πρώην ειδικού γραμματέα Διομήδη Σπινέλη. Όλες αυτές οι ενέργειες, τα δημοσιεύματα οι παρεμβάσεις και οι αποκαλύψεις είχαν ένα και μόνο αντικείμενο. Τη λαθραία διακίνηση και τη νοθεία των καυσίμων στο Στρατό.

Όνειδος

Το κυριακάτικο πρωτοσέλιδοΤελευταίο και καταϊδρωμένο, κατόπιν όλης αυτής της αλληλουχίας αποκαλύψεων, έρχεται την Κυριακή 4 Μαρτίου το εκδοτικό συγκρότημα των Αλαφούζων, οι οποίοι μέσω της εγκύρου και εγκρίτου εφημερίδας «Καθημερινή»… επιχειρούν να «αποκαλύψουν» τα ήδη αποκαλυφθέντα και να δημοσιοποιήσουν τα ήδη δημοσιευθέντα, χωρίς να αναφέρουν ούτε για τα προσχήματα εκείνους που πρωταγωνίστησαν στη διερεύνηση του σκανδάλου.

Ούτε μία κουβέντα για τον πρώην αντιπρόεδρο της Βουλής, Γιώργο Σούρλα, ούτε μία αναφορά στις εκθέσεις και εισηγήσεις του, ούτε μία αναφορά στα δημοσιεύματα που έφεραν στο φως τη μαφία των καυσίμων.

Πρόκειται για αίσχος…

Το συγκρότημα των Αλαφούζων ανακάλυψε με δωδεκάμηνη καθυστέρηση τη νοθεία στα καύσιμα των Yπόθεση... «Ασπρονήσι»Ενόπλων Δυνάμεων και παρουσιάζει το εύρημα αυτό ως δημοσιογραφική αποκάλυψη. Είναι τουλάχιστον ντροπή αν δεν είναι μία καλοστημένη επιχείρηση «ξεπλύματος» του ίδιου του Συγκροτήματος Τύπου του Νέου Φαλήρου. Ποιος άραγε ήταν ένας εκ των βασικών συντελεστών του Συγκροτήματος που πιάστηκε στα πράσα να συμμετέχει στην προσοδοφόρα επιχείρηση της λαθραίας διακίνησης πετρελαιοειδών με την περίφημη και πασίγνωστη υπόθεση «Ασπρονήσι». Η αναφορά αυτή γίνεται για όσους εξακολουθούν να έχουν… κοντή την μνήμη.

Ευτυχώς που τα ίχνη στο Διαδίκτυο δεν σβήνονται ποτέ. Το αποτύπωμα της ηλεκτρονική γραφίδας μένει ανεξίτηλο για να θυμίζει σε όλους εκείνους που αποσιωπούν συνειδητά ειδήσεις και αποκαλύψεις σε μία προσπάθεια να υπονομεύσουν και να ακυρώσουν την δημοσιογραφική έρευνα. Το κάνουν για να επιβιώσουν θαρρώντας πως το ψέμα έχει μακριά ποδάρια. Τελικά δεν έχει. Δυστυχώς γι’ αυτούς η απάτη Παλαιό δημοσίευμα της zougla.grέχει ημερομηνία λήξης.

Τα καθεστωτικά ΜΜΕ βρίσκονται σε απόγνωση. Οι κυκλοφορίες των εντύπων αποκαλύπτουν το μέγεθος της απόγνωσης που κυριαρχεί τα επιτελεία των άλλοτε φεουδαρχών της Ενημέρωσης. Τα τηλεοπτικά κανάλια απαξιώνονται αφού πρώτα αυτά απαξίωσαν το ίδιο το προϊόν τους. Η κρίση λειτουργεί και ως … «Τιμωρός» για όλους εκείνους που έστησαν, συμμετείχαν ή ανέχτηκαν την μαφία του καρτέλ της Ενημέρωσης. Καταρρέουν και μέσα στον πανικό κάνουν λάθη που εντείνουν τον ρυθμό κατάρρευσης τους.

Το ραντεβού της Καρδίτσας

Όλα ξεκίνησαν από τη θεσσαλική πόλη. Σε κεντρικό καφέ στην «καρδιά» της Καρδίτσας συναντήθηκαν ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής, Γ. Σούρλας, ο δημοσιογράφος Μάκης Τριανταφυλλόπουλος και υψηλόβαθμο στέλεχος των Σωμάτων Ασφαλείας.


(Φωτό: Το καφέ-ζαχαροπλαστείο στην πόλη της Καρδίτσας)

Εκείνη ήταν η χρονική στιγμή, οπότε και άνοιξε ο ογκώδης φάκελος της λαθρεμπορίας καυσίμων στο στρατό.


(Φωτό: Το τραπέζι όπου κάθισαν οι συνομιλούντες)

Ο κ. Σούρλας -όπως αναφέρει στη zougla.gr- παρότι δέχτηκε πιέσεις αλλά και αμφισβητήσεις για το αν η δημοσιογραφική έρευνα προχωρούσε και δεν έπεφτε σε «προσχώματα» , αποκάλυψε τις πληροφορίες στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο.


(Φωτό: Η κεντρική πλατεία, όπου βρίσκεται η καφετέρια)

Το υψηλόβαθμο στέλεχος επιβεβαίωσε την ύπαρξη κυκλωμάτων στους κόλπους των Ενόπλων Δυνάμεων και κάπως έτσι η δημοσιογραφική περιπέτεια ξεκίνησε…

Ακούστε την ενδιαφέρουσα συνομιλία που είχε η zougla.gr αργά το απόγευμα της Κυριακής με τον κ. Σούρλα:

Το διαχρονικό σκάνδαλο και οι αποκαλύψεις

Το διαχρονικό σκάνδαλο συντελείται με τα καύσιμα που προμηθεύεται ο Ελληνικός Στρατός αλλά και η Αστυνομία, Πυροσβεστικό Σώμα, με την εκάστοτε φυσική και πολιτική ηγεσία να κωφεύει, τη Δικαιοσύνη να παραμένει άπραγη, με αποτέλεσμα η υπόθεση να παραμένει στο συρτάρι.

Τι κι αν ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, από το βήμα της Βουλής, κατόπιν εορτής, εξήγγειλε μέτρα για την πάταξη του λαθρεμπορίου; Αυτό σε συνδυασμό με τις ανακοινώσεις των ΕΛΠΕ, της ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ και του ΣΕΕΠΕ, που δημοσιεύτηκαν πανηγυρικά σε όλα τα ΜΜΕ και αφορούσαν δέκα προτάσεις για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καυσίμων.

Στην κοινή ανακοίνωσή τους, σημειώνουν ότι εάν παταχθεί ριζικά το λαθρεμπόριο και η ανομία στην αγορά των καυσίμων, θα ελαφρυνθεί σημαντικά το βάρος των φόρων που επωμίζονται οι Έλληνες φορολογούμενοι…

Οι αποκαλύψεις από τον Μάρτιο του 2011!

Δείγμα από στρατιωτική μονάδαΟι αποκαλύψεις των εκπομπών «Ζούγκλα» και «Κίτρινος Τύπος» του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου δεν σταμάτησαν. Δύο αντιλαθρεμπορικά σκάφη που απέκτησε η Ελλάδα έναντι αδράς αμοιβής, παραμένουν δεμένα, σαπίζοντας στην Ελευσίνα, με τους «λαθρέμπορους» να αλωνίζουν ελεύθεροι. Μειοδοτικοί διαγωνισμοί που έγιναν για τα… «μάτια του κόσμου». Η διαδικασία που ακολουθείται βασίζεται στην επί Χούντας απόφαση, (1969) του Γ. Παπαδόπουλου, που δεν προβλέπει την προκήρυξη διαγωνισμού για τους προμηθευτές πετρελαίου.

Ο φάκελος λαθρεμπόριο-νοθεία καυσίμων άνοιξε. Στρατιωτική μονάδα της Βόρειας Ελλάδας, νευραλγικής σημασίας, χρησιμοποιεί νοθευμένα καύσιμα, τα οποία επί της ουσίας καταστρέφουν τους κινητήρες των οχημάτων και των αρμάτων μάχης. Η zougla.gr απευθύνθηκε σε διαπιστευμένο χημικό εργαστήριο και βάσει της χημικής ανάλυσης το καύσιμο ήταν μη κανονικό.

Το όργιο νοθείας στα καύσιμα του ελληνικού στρατού, ο οποίος προμηθεύει, μάλιστα, εδώ και τόσα χρόνια Ο Γ. Σούρλαςτις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, Πυροσβεστικού Σώματος, για την κίνηση των οχημάτων, κατήγγειλε πριν από οκτώ χρόνια ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιώργος Σούρλας. Μάλιστα, αν και χτύπησε την πόρτα του τότε υπουργού Άμυνας, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο υπουργός απλά τον παρέπεμψε σε άλλον «υπεύθυνο», τον εισαγγελέα, «νίπτοντας τας χείρας του» και η υπόθεση… έκλεισε!

Από το 1983 η δράση των επιτηδείων συνεχίζεται δίχως να δίδεται ένα τέρμα στην αθλιότητα των κερδοσκόπων, ακόμη και μετά τις σοβαρότατες καταγγελίες του κ. Σούρλα, τις οποίες έφερε στη Βουλή με 14 ερωτήσεις. Τα διαφυγόντα κέρδη όλα αυτά τα χρόνια εκτιμάται ότι ανέρχονται περίπου στα 357 δις, σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου, σύμφωνα με τον πρώην αντιπρόεδρο.

Οι τέσσερις επιστολές-φωτιά

Ήταν ενήμεροι...Από τις αρχές Ιανουαρίου η zougla.gr έφερε στη δημοσιότητα τέσσερεις επιστολές του πρώην Αντιπροέδρου της Βουλής, Γιώργου Σούρλα και ένα ενημερωτικό σημείωμα για την κορυφή του παγόβουνου αυτής της υπόθεσης που είναι το γιγαντιαίο δίκτυο νοθείας στα καύσιμα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι επιστολές εστάλησαν σε δύο υπουργούς Αμύνης, τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη και τον Ευάγγελο Βενιζέλο και στους δύο Εισαγγελείς του Αρείου Πάγου, πρώην και νυν κ.κ Σανιδά και Τέντε. Το σημείωμα δόθηκε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Οι επιστολές συνοδεύονται από πλήρη φάκελο με στοιχεία.

Οι παραλήπτες των επιστολών σιώπησαν. Η Βουλή απλώς άκουσε. Οι υποθέσεις κουκουλώθηκαν έως την στιγμή που οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς άρχισαν να «σκαλίζουν» τον φάκελο. Πλέον όμως ο δρόμος είναι ανοιχτός για πλήρη διελευκανση του θέματος.

  

    

Aκούστε τη συνέντευξη του κ. Σούρλα στο zougla radio στις αρχές του 2012

Τι έδειξαν οι αναλύσεις

Από αμέτρητες αναλύσεις δειγμάτων του πετρελαίου κίνησης, που προμηθεύονται από τις Ε.Δ, προέκυψε ότι το πετρέλαιο βρέθηκε μη κανονικό – νοθευμένο σύμφωνα με την ανάλυση του Γενικoύ Χημείου του Κράτους.

Από τις αναλύσεις προέκυψε ότι το πετρέλαιο βρέθηκε μη κανονικό – νοθευμένο καθώς περιείχε νερό που ανέρχεται μέχρι και στα 67.000 mg/kg ενώ το ανώτερο επιτρεπτό όριο είναι τα 200 mg/kg, θείο μέχρι και 2356 mg/kg όταν το ανώτερο προβλεπόμενο όριο είναι τα 50 mg/kg.

Το σκάνδαλο είναι διαχρονικό. Νέα δείγματα από πετρέλαιο με το οποίο εφοδιάζονται τα οχήματα του Στρατού, κατόπιν χημικής εξέτασης αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά. Υπομονή!

     

Δείτε τις ερωτήσεις του βουλευτή Χαλκιδικής, κ. Γ. Βαγιωνά και την απάντηση του πρώην υπουργού Άμυνας, Πάνου Μπεγλίτη για το θέμα.

   

Από τη μοναδική μονάδα αποτέφρωσης (αποτεφρωτήρας νοσοκομειακών απορριμμάτων) που λειτουργεί στα Άνω Λιόσια, σύμφωνα με τον χημικό Γεώργιο Παπαδόπουλο, εκλύονται στην ατμόσφαιρα 33 κιλά διοξειδίου του θείου, δηλαδή 15,5 κιλά θείο, τα οποία σε αναγωγή με την ίδια περιεκτικότητα, εμπεριέχονται επί της ουσίας σε 13 τόνους του πετρελαίου του στρατού που χρησιμοποιεί περίπου 100 εκατομμύρια λίτρα το χρόνο.

Δείτε το video:

«Σαπίζουν» τα αντιλαθρεμπορικά σκάφη

Επιπτώσεις από νοθευμένο πετρέλαιο-από το 1969 η απόφαση για την προμήθεια

Βάση επιστημονικών εκτιμήσεων το πετρέλαιο με υψηλή περιεκτικότητα σε θείο:

• Βλάπτει τα δάση, τις λίμνες, τα κτίρια και τα μνημεία.
• Προκαλεί βλάβες στους κινητήρες και στα συστήματα μετεπεξεργασίας των καυσαερίων.
• Προκαλεί αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και αυξάνει την θνησιμότητα.

Το σκάνδαλο και η ένοχη σιωπή

Όπως αναφέρει ο κ. Σούρλας σε ενημερωτικό σημείωμά του, τα πρώτα στοιχεία περιήλθαν σε γνώση του το 2004. Προχώρησε σε μία σειρά κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων και συγκεκριμένα 14 ερωτήσεις, προκειμένου να πληροφορηθεί τα περί προδιαγραφών και γενικώς την διαδικασία προμήθειας πετρελαίου από τις ένοπλες δυνάμεις.

Στη συνέχεια, τον Ιανουάριο του 2007 κατατέθηκε σχετικός φάκελος στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και στη στρατιωτική Δικαιοσύνη, χωρίς ωστόσο να δοθούν απαντήσεις, πόσο μάλιστα, όταν πρόκειται για υπόθεση των Ε.Δ που έπρεπε να υπάρχει πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης και να μην πλανώνται «σκιές» ως προς την διαχείριση των οικονομικών. Ο βουλευτής της ΝΔ όμως, έχοντας στα χέρια του νεώτερα στοιχεία, βάσει των οποίων το όργιο νοθείας, επιβεβαιωμένα, συνεχιζόταν, θεώρησε επιβεβλημένο να προσφύγει και πάλι στον εισαγγελέα του Άρειου Πάγου (στις 7/6/2010) ο οποίος έδωσε παραγγελία στις αρμόδιες εισαγγελίες για τη διερεύνηση του θέματος.

Ο κ. Σούρλας με επιστολή του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής φέρει προ των ευθυνών την κυβέρνηση, τα κόμματα, τις στρατιωτικές, δικαστικές αρχές, προκειμένου να ανοίξει ο «φάκελος» λαθρεμπορίου-νοθευμένων καυσίμων.

Για υπενθύμιση… Διαβάστε τα παρακάτω:

Εκτεταμένη νοθεία στα καύσιμα του στρατού, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2011, 18:20

Όργιο νοθείας στα καύσιμα του Στρατού, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2011, 11:15

Ευρύτατη νοθεία στα καύσιμα του Στρατού, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2011, 09:53

Οι δρόμοι του μαύρου χρήματος, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2012, 20:08

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης