Εμφανώς επηρεασμένος από τα όσα αντίκρισε με τα ίδια του τα μάτια στο Κέντρο Κράτησης Μεταναστών στην Αμυγδαλέζα παραμένει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ο Γιάννης Πανούσης τόνισε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ FM 99,5» ότι αν ήταν στο χέρι του θα έσπαγε τη Συνθήκη του Σένγκεν, καλώντας την Ευρώπη να σταματήσει να αδιαφορεί για το μεταναστευτικό, αφήνοντας την Ελλάδα αντιμέτωπη με τεράστια κύματα προσφύγων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εδώ όλο το ζήτημα είναι η Ευρώπη. Δεν είναι τα εσωτερικά μας… Μπορούμε να λύσουμε το θέμα του Δουβλίνο 2, 3, 4, 5 ή να σπάσουμε το Σένγκεν; Εγώ θα έσπαγα τη Σένγκεν, αλλά μιλάω ως Γιάννης Πανούσης. Μην παρεξηγηθώ» ανέφερε.

«Εφόσον η Ευρώπη δεν θέλει να μας στηρίξει, απλώς μας δίνει λεφτά για να υποστούμε εμείς όλες τις κοινωνικές και λοιπές συνέπειες πολέμων και εμφυλίων, που δεν φταίμε. Θα πρέπει να μοιραστούμε αυτά τα ρεύματα. Εάν δεν θέλει, εγώ θα προχωρούσα σε άνοιγμα των συνόρων. Να πάνε 500.000 (μετανάστες) σε άλλες χώρες, να δούμε πόσο θα ευαισθητοποιηθεί η Ευρώπη γι’ αυτό» πρόσθεσε.

«Αυτό που είδα στην Αμυγδαλέζα δεν μπορεί να μείνει. Ας μου πει κάποιος άλλος τι άλλο θα κάνουμε. Αυτό, πάντως, δεν μπορεί να μείνει» υπογράμμισε, διευκρινίζοντας πως οι μετανάστες που θα αφεθούν ελεύθεροι θα πρέπει να τηρούν ορισμένους περιοριστικούς όρους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα πρέπει να δηλώσουν τόπο διαμονής και να παρουσιάζονται την 1η και την 15η του μηνός στην Αστυνομία. Στην παραβίαση των περιοριστικών αυτών όρων θα συλλαμβάνονται. Για εκείνους που δεν έχουν κάπου να μείνουν, η κυβέρνηση αναζητά δομές φιλοξενίας, με τη συνδρομή της Εκκλησίας και μη κυβερνητικών οργανώσεων» συμπλήρωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης