Κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Διαμαντόπουλο σχετικά με τις δηλώσεις το πρώτου για τον «νόμο των φυλακών», αναφερόμενος στον πατέρα της μικρής Άννυ που τη δολοφόνησε.

«Όταν ένας υπουργός “ταΐζει”-μέσω της ευκολίας με την οποία αποδέχεται την ύπαρξη αυτοδικίας-το πιο συντηρητικό & εκδικητικό κομμάτι της κοινωνίας, αναγκάζοντας συντρόφους να αρθρογραφούν με τέτοιο περιεχόμενο σε φίλια μέσα τότε δεν ψιχαλίζει» ανέφερε σε άρθρο που έγραψε ο κ. Διαμαντόπουλος, που τιτλοφορείται «Αρκετά κύριε Πανούση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με αφορμή επίσης τις δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου ότι πρέπει να οικειοποιούμε το κοινό με τις αρχές της δικαιοσύνης και όχι τις αγριότητες της αυτοδικίας ο κ. Διαμαντόπουλος ανέφερε: «Αφήνω στη κρίση σας την αναπόφευκτη σύγκριση μεταξύ των δύο αλλά και υπενθυμίζω τις τοποθετήσεις του Πανούση σε σημεία που είχε επιλέξει η αντιπολίτευση για να ασκήσει “αντιπολίτευση” στο πιο προοδευτικό νομοσχέδιο Υπ. Δικαιοσύνης που είχε κατατεθεί τα τελευταία χρόνια».

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε γράψει, μεταξύ άλλων, σε άρθρο του που δημοσίευσε στο Facebook:

«Παραμένω ψύχραιμος και νηφάλιος όσο και αν οι επιθέσεις των ‘γνήσιων’ ξεπερνούν συνεχώς τα όρια του πολιτικού πολιτισμού… Η δήλωσή μου δεν αποτελεί τίποτα παραπάνω από μια επιστημονική, ερευνητική και εμπειρική διαπίστωση… Αυτοί που κάθε τρεις και λίγο ζητάνε την παραίτησή μου ή την αποπομπή μου δεν βαρέθηκαν; Μήπως είδαν ή διάβασαν τα ποσοστά της κοινής γνώμης για την επέμβαση στην κατειλημμένη από μη πανεπιστημιακούς Πρυτανεία; Δεν κατανοούν ότι βρίσκονται πολύ μακρυά από την κοινωνία και απλώς αυτο-αλληλο-βαυκαλίζονται ότι είναι κήνσορες των πάντων (πλην του εαυτού τους)» και ακόμα «Μερικοί “δικαιωματίες” (sic) βρίζουν χυδαία και λιντσάρουν όποιον κάνει χρήση του δικαιώματος διαφωνίας. Έλεος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης