Για το ενδεχόμενο η Ελλάδα από το πρωτογενές πλεόνασμα να επιστρέψει ακόμη και σε πρωτογενές έλλειμμα εντός του 2015 προειδοποιεί ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ESM/EFSF) Κλάους Ρέγκλινγκ σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

O κ. Ρέγκλινγκ προτρέπει την ελληνική κυβέρνηση να επικεντρωθεί στην είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών και επικρίνει τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών για τις «επιπόλαιες δηλώσεις τους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μπορεί να υπάρξει ακόμη και έλλειμμα φέτος λόγω αύξησης των δαπανών και συρρίκνωσης των φορολογικών εσόδων», δηλώνει ο επικεφαλής του ESM/ΕFSF προειδοποιώντας πως τα δημόσια οικονομικά της χώρας μας επιδεινώνονται.

«Τα νέα μέτρα που θα υιοθετήσει η ελληνική κυβέρνηση απειλούν να πνίξουν την ανταγωνιστικότητά της και θα μπορούσαν να τη βυθίσουν και πάλι στο έλλειμμα» προσθέτει. «Εάν η κυβέρνηση αυξήσει τον κατώτατο μισθό και τις συντάξεις, αυτό θα οδηγήσει σε αύξηση του κόστους εργασίας και των δημοσίων δαπανών», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «το πρωτογενές πλεόνασμα, που θεωρήθηκε δεδομένο, λιώνει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης