Να μην υποβαθμίζει τις θυσίες του ελληνικού λαού κάλεσε την τρόικα ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας το απόγευμα της Τρίτης στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.

Παράλληλα, απηύθυνε μήνυμα προς το εσωτερικό, υπογραμμίζοντας ότι η έλλειψη πολιτικής σταθερότητας φοβίζει τις αγορές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαστε έτοιμοι για συμφωνία με την τρόικα, αλλά παράλογες και αδικαιολόγητες πιέσεις κανείς δεν μπορεί να δεχθεί» τόνισε ο Πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι «βρισκόμαστε στο κατώφλι της επόμενης μέρας και τώρα ασκούνται μεγάλες πιέσεις».

Παράλληλα, επεσήμανε την ανάγκη «να μην τορπιλίζει και να μην υποβαθμίζει κανείς ούτε στο εσωτερικό ούτε στο εξωτερικό» τις τεράστιες θυσίες των πολιτών».

«Εφόσον ξεπεράσουμε την πολιτική αβεβαιότητα μπορούμε κάλλιστα να δανειζόμαστε πλέον από τις αγορές και όχι από τους δανειστές μας, ιδιαίτερα αν μας δώσουν και την προληπτική γραμμή στήριξης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά το χρέος, ο Πρωθυπουργός επεσήμανε πως είναι βιώσιμο, προσθέτοντας πως «διεκδικούμε την περαιτέρω βελτίωσή του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, ο κ. Σαμαράς επανέλαβε πως «η Ελλάδα θα συνεχίσει να τηρεί τους στόχους της» σημειώνοντας ότι «οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης