Η πορεία των διαπραγματεύσεων μετά τις συζητήσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και των στελεχών της κυβέρνησης στο Eurogroup της Τετάρτης αλλά και τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, βρίσκονται στο επίκεντρο της συνεδρίασης του κυβερνητικού συμβουλίου που είναι μέχρι και αυτή την ώρα σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Αλέξης Τσίπρας, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς ενημέρωσαν αναλυτικά τα μέλη της κυβέρνησης για τις τρέχουσες εξελίξεις, εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι οδηγούμαστε σε λύση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα προσήλθε στη συνεδρίαση ο Γιάνης Βαρουφάκης, για να ενημερώσει και ο ίδιος τους υπόλοιπους υπουργούς για όσα συνέβησαν στο Eurogroup της Τετάρτης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι προσπάθειες της κυβέρνησης θα ενταθούν μέσα στο Σαββατοκύριακο, προκειμένου να «κλειδώσουν» οι σύμμαχοι της Ελλάδας στο Eurogroup, αλλά και «για να βελτιώσουμε περισσότερο τη θέση μας σε ό,τι αφορά τους συσχετισμούς», δηλαδή και στους υπόλοιπους που μπορούν να συμφωνήσουν μαζί μας.

Όπως αναφέρουν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου, τα δυο βασικά συμπεράσματα που εξάγονται από αυτό το τριήμερο είναι ότι το κλίμα καταστροφολογίας που καλλιεργήθηκε τις προηγούμενες ημέρες «δεν πέρασε», κάτι που φάνηκε και από τις συγκεντρώσεις συμπαράστασης των πολιτών, αλλά και ότι η δήλωση του Γερούν Ντάισελμπουμ έχει μετατοπίσει τον άξονα της συζήτησης από το «εφαρμόστε» και το «επιτυχής αξιολόγηση» στο «αναζητούμε το κοινό έδαφος μεταξύ του προηγούμενου προγράμματος και του επόμενου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτη συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου-η αποτίμηση των διαπραγματεύσεων, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2015, 18:32

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης