Σε εξέλιξη βρίσκεται στη Βουλή η πολυαναμενόμενη κόντρα κορυφής για την πολύκροτη υπόθεση της πώλησης αμυντικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, έπειτα από μία αναβολή για καθαρά τεχνικούς λόγους, αφού ήταν απών στο Παρίσι ο πρωθυπουργός.

Πρόθεση της αντιπολίτευσης είναι να αναβαθμίσει αυτήν την κόντρα σε μητέρα όλων των μαχών στοχεύοντας προσωπικά τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο. Πρόθεση της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα προσωπικά είναι να αντεπιτεθεί εφ’ όλης της ύλης και με πειστήρια, έγγραφα και επίσημες ανακοινώσεις καθώς και λεπτομέρειες επί του παρασκηνίου να εκθέσει την προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας να αναβαθμίσει σε μείζον ζήτημα αυτήν την υπόθεση. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα «πολεμοφόδια» της αξιωματικής αντιπολίτευσης επί της ουσίας έχουν γίνει γνωστά τις προηγούμενες ημέρες και αφορούν σε συγκεκριμένα έγγραφα που διέρρευσαν από το Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Άμυνας. Κομιστές αυτών των εγγράφων στη Βουλή είναι κατά κύριο λόγο ο τομεάρχης της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας καθώς και ο Ανδρέας Λοβέρδος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Το «οπλοστάσιο» της κυβέρνησης παραμένει άγνωστο μέχρι στιγμής, αλλά, εάν ληφθούν υπ’ όψιν δηλώσεις και ανακοινώσεις κυβερνητικών παραγόντων, αναμένεται να είναι εξαιρετικά πλούσιο με στόχο τις προθέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Προθέσεις που οδηγούν σε αποσταθεροποιητικές κινήσεις αλλά κυρίως σε έκθεση των μηχανισμών του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης με συνέπεια τη δημιουργία εντυπώσεων. Όμως, αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας είναι να εκτίθεται συνολικά η χώρα και να δημιουργείται τεχνητό κλίμα αναξιοπιστίας και απαξίωσης των θεσμών. Η πορεία της συζήτησης θα καταδείξει αν και κατά πόσον η αξιωματική αντιπολίτευση επένδυσε σε λάθος άλογο σε μία εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή για τις γεωπολιτικές εξελίξεις στον άμεσο χώρο ενδιαφέροντος της Ελλάδας.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανεβαίνοντας στο βήμα της Βουλής, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος πέρασε στην αντεπίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας, υπεραμυνόμενος της απόφασης για πώληση αμυντικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

«Το παραμύθι τελειώνει εδώ, ένα παραμύθι ψεύδους, κατασυκοφάντησης, λασπολογίας, κύριοι της ΝΔ» είπε, επιτιθέμενος με σφοδρότητα κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και κατά φερόμενων δημοσιογράφων, όπως είπε, «υπαλλήλων της συμμορίας υπόπτων για εμπορία ναρκωτικών».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης