Με μοναδικό ομιλητή τον Αντώνη Σαμαρά συνεδριάζει σήμερα η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας στον απόηχο της συντριπτικής ήττας στις εθνικές εκλογές.

Ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να δώσει το στίγμα των προθέσεών του σε ό,τι αφορά την αντιπολιτευτική τακτική που θα ακολουθήσει το κόμμα έναντι της κυβέρνησης Τσίπρα. Ειδικότερα, θα υποστηρίξει πως η παράταξη δεν πρέπει να εισέλθει σε φάση εσωστρέφειας αλλά να ασκήσει αντιπολίτευση σε μια εξαιρετικά κρίσιμη για τη χώρα χρονική συγκυρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ενδιαφέρον έχει αν στα λεγόμενά του κ. Σαμαρά θα υπάρξουν αναφορές σε εσωκομματικά ζητήματα που απασχολούν την ΚΟ της ΝΔ. Ορισμένα στελέχη εκφράζουν τον προβληματισμό τους για τα λάθη στην επικοινωνιακή στρατηγική κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και την ήττα στις εκλογές, θέτοντας ακόμα και θέμα ηγεσίας. Ντόρα Μπακογιάννη και Βαγγέλης Μεϊμαράκης γίνονται αποδέκτες της αγωνίας αυτών των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας. Ο πρώην πρωθυπουργός, πάντως, δεν δείχνει καμία διάθεση να αποχωρήσει από την ηγεσία του κόμματος.

Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι οποιεσδήποτε εξελίξεις θα υπάρξουν μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και την πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης