Στο εποπτικό συμβούλιο του νέου Υπερταμείου, που ετοιμάζει η κυβέρνηση και το οποίο θα εκλέξει και την νέα διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, μέλος θα είναι και σύζυγος βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. 

Τα ονόματα του εποπτικού συμβουλίου θα ανακοινωθούν επίσημα τις επόμενες μέρες αλλά μια πρώτη γεύση μας έδωσε για τις αλλαγές που θα γίνουν μέσα από συνέντευξή του ο νυν Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιστιόρλας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό RED προαναγγέλει την πλήρη ανασυγκρότηση της δομής , διοίκησης αλλά και λειτουργίας της ΕΤΑΔ Α.Ε (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου) 

Η ΕΤΑΔ η οποία θα κληθεί να παραλάβει τη διαχείριση και αξιοποίηση του συνόλου της ακίνητης περιουσίας περιουσίας που σήμερα ανήκουν στο ΤΑΙΠΕΔ (πλην αεροδρομίων και λιμένων) θα αποκτήσει δομή, αρμοδιότητες και ΔΣ αντίστοιχη με εκείνη του σημερινού ΤΑΙΠΕΔ, με ορίζοντα ολοκλήρωσης της διαδικασίας το τέλος του έτους.

Μέχρι τότε θα έχει συγκροτηθεί και ο τέταρτος πυλώνας του υπερΤαμείου. Αυτός που θα παραλάβει τις ΔΕΚΟ και τα περιουσιακά στοιχεία των υπουργείων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο τελευταίος πυλώνας του υπερταμείου, το ΤΧΣ, θα ασκεί μέσα από την υφιστάμενη δομή τον έλεγχο του τραπεζικού συστήματος.

Το νέο Εποπτικό Συμβούλιο, που αποκρυσταλλώνει επιλογές του Υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου θα ορίσει το Δ.Σ και στη συνέχεια μέσα από διεθνείς πρακτικές θα επιλέξει τον Διευθύνοντα Σύμβουλο που θα ασκεί τη διοίκηση του fund.

Οπως ήταν αναμενόμενο θεσμοί και κυβέρνηση κατέληξαν σε συμφωνία στελέχωσης του των τριών ελλήνων διοίκησης του οργάνου με πρόσωπα επιλογής του Πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών και συγκεκριμένα των:

 · Όλγα Χαρίτου, στελέχους του τραπεζικού κλάδου και σύζυγος του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χριστόφορου Παπαδόπουλου Β’ Αθήνας
· Γιώργου Σταμπουλή, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
· Γιώργου Ταβλά, στελέχους της Τραπέζης της Ελλάδος

Σύμφωνα με τα «ΝΕΑ», η συμφωνία με τους δανειστές επετεύχθη την περασμένη Παρασκευή. Η κυβέρνηση πέτυχε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι τρεις Έλληνες του πενταμελούς Εποπτικού Συμβουλίου να είναι οι εκλεκτοί του Μαξίμου, αυτοί που χαρακτηρίστηκαν ως «η παρέα της Αίγινας», λόγω των δεσμών τους με τον Αλέξη Τσίπρα. Η συμφωνία επετεύχθη παρά τις διαφωνίες του επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ και ύστερα από παρέμβαση του επιτρόπου Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί. Σε αντάλλαγμα την πέμπτη θέση του Συμβουλίου έλαβε ο Νταβίντ Βεγκάρα, πρώην μέλος του ΔΣ του ESM, καθηγητής πανεπιστημίου και στενός συνεργάτης του κ. Ρέγκλινγκ.

Ο νυν πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, έχοντας εξασφαλίσει σημαντικό χώρο ευελιξίας χειρισμών από την κυβέρνηση θεωρεί ότι το πρόγραμμα Ιδιωτικοποιήσεων αποτελεί εμπροσθοφυλακή της ανάπτυξης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης