«Παραμένει ανοιχτό αν η Ελλάδα θέλει πρόγραμμα ή όχι» δήλωσε την Τρίτη από το Ecofin στις Βρυξέλλες ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, επισημαίνοντας ότι μια παράταση έχει νόημα μόνο αν η ελληνική κυβέρνηση σκοπεύει να ολοκληρώσει το υφιστάμενο πρόγραμμα. Σημείωσε μάλιστα ότι ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης δεν κατάφερε να πείσει τους ομολόγους του στην ευρωζώνη.

Δεν έχουμε καταλάβει μέχρι τώρα εάν ο κ. Βαρουφάκης και η κυβέρνηση λαμβάνουν τις καλύτερες αποφάσεις για τον ελληνικό λαό, σημείωσε, προσθέτοντας ότι «χρειαζόμαστε εμπιστοσύνη, η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις συμφωνίες της».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχολιάζοντας τα περί διαφωνιών στη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup, ανέφερε επίσης ότι υπάρχει συναίνεση για την Ελλάδα, ενώ σημείωσε ότι η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί. Μια επέκταση του προγράμματος έχει νόημα μόνο εάν η Ελλάδα σχεδιάζει να το ολοκληρώσει, τόνισε, προσθέτοντας πώς «θέλουμε ξεκάθαρη δέσμευση σε αυτό». Εάν η Αθήνα δεν θέλει να παραμείνει στο πρόγραμμα, δεν χρειάζεται να το επεκτείνουμε, υπογράμμισε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης