Στις δυνατότητες που παρέχει η χθεσινή λαϊκή ετυμηγορία στην Ελλάδα όσον αφορά στη θέση της στην Ευρώπη μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Από την πλευρά του, ο κ. Παπούλιας ανέφερε τον προβληματισμό του για τον ευρωσκεπτικισμό που εκφράστηκε από τους Ευρωπαίους πολίτες μέσω των ευρωεκλογών και την ανάδειξη ακροδεξιών κομμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Aναλυτικά ο διάλογος Τσίπρα-Παπούλια:

Κάρολος Παπούλιας: Συγχαρητήρια, να είστε καλά

Αλέξης Τσίπρας: Σας ευχαριστώ πολύ. Ήταν μια σημαντική καταγραφή ιστορική θα έλεγα για την αριστερά η σημαντική ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό. Έξω είναι μια ωραία ημέρα. Κάποιοι έλεγαν ότι αν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ με 3 μονάδες θα έχουμε λιμούς σεισμούς και καταποντισμούς. Κερδίσαμε με 4 και δεν συνέβη τίποτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάρολος Παπούλιας: Δεν επιβεβαιώθηκαν.

Αλέξης Τσίπρας: Ελπίζουμε και οι επόμενες ημέρες να είναι καλές γιατί η έκφραση της λαικής ετυμηγορίας μπορεί να δώσει τις δυνατότητες στη χώρα μας για μια καλύτερη θέση στην Ευρώπη.

Κάρολος Παπούλιας: Αυτό που με ανησυχεί είναι η έκφραση των ακραίων φαινομένων στην Ευρώπη.

Αλέξης Τσίπρας: Ο ευρωσκεπτικισμός έχει αιτίες που τον δημιουργούν, ίσως πρέπει να σκεφτούμε να φτιάξουμε μια καλύτερη ευρώπη για να αντιμετωπίσουμε τον ευρωσκεπτικισμό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης