Την αποκάλυψη ότι υπάρχουν συνολικά 2.200 φάκελοι οι οποίοι έχουν χαρακτηριστεί απόρρητοι, έκανε την Τετάρτη ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας στην προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή.

Οι φάκελοι βρίσκονται στο υπουργείο και μέχρι το 2027 έχουν χαρακτηριστεί απόρρητοι.Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ανέφερε πως οι συγκεκριμένοι φάκελοι βρίσκονται στο υπουργείο όπου και προΐσταται, και μέχρι το 2027 έχουν χαρακτηριστεί απόρρητοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως είπε, «υπάρχουν περί τους 2.200 φάκελοι με στοιχεία από τον Ελευθέριο Βενιζέλο έως και τον Χαρίλαο Φλωράκη.Ξέρετε ότι υπήρχαν κρυφοί φάκελοι στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη από χαλεπούς καιρούς τους οποίους με μεγάλη δυσκολία ανακάλυψα και για τους οποίους είχε δοθεί παράταση να μείνουν κλειστοί μέχρι το 2027; Ξέρετε σε ποιους αφορούσαν αυτοί οι φάκελοι; Είναι 2.200 περίπου. Ο κ. Κικίλιας και ο κ. Δένδιας ξέρουν. Από τον Ελευθέριο Βενιζέλο μέχρι τον Χαρίλαο Φλωράκη».

Ο ίδιος πάντως πρόσθεσε ότι θα δοθούν αυτά τα στοιχεία και θα ενημερωθεί η Βουλή. Κοινοβουλευτικές πηγές, τόνιζαν το απόγευμα της Τετάρτης στο zougla.gr, ότι πιθανότατα τα πρόσωπα αυτά είχαν φακελωθεί λόγω «πολιτικών φρονημάτων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κος Τόσκας στην ομιλία του μεταξύ άλλων, επικαλέστηκε στατιστικά στοιχεία σύμφωνα με τα οποία υπάρχει μία μείωση στο κοινό έγκλημα στις μεγάλες πόλεις, ποιοτικές διαφοροποιήσεις που εξέτρεψαν το έγκλημα σε εύκολους στόχους ή χαμηλού ρίσκου και μείωση των παραβάσεων σε ειδικά εγκλήματα (ανθρωποκτονίες, σεξουαλικά εγκλήματα, λαθρεμπόριο).

 «Βάζουμε στόχους και προτεραιότητες γιατί καμία Αστυνομία δεν μπορεί να ελέγξει κάθε μορφή εγκλήματος και κανένα σύστημα δεν μπορεί να προστατεύει από τα πάντα.Επιδίωξη είναι η συνεχής βελτίωση του επιπέδου προστασίας των πολιτών, η αναβάθμιση της ποιότητας εξυπηρέτησής τους, η διατήρηση της συνοχής της κοινωνίας και η διασφάλιση περιβάλλοντος ευνομίας και ομαλότητας».

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης