ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ LIVE ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΚΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΗΣ ΖΟΥΓΚΛΑΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ευρεία νίκη του ΣΥΡΙΖΑ δίνουν τα exit polls και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη το θρίλερ για την πολυπόθητη αυτοδυναμία, την οποία επιδιώκει το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να εφαρμόσει το προεκλογικό του πρόγραμμα. Παράλληλα, μάχη δίνεται για την τρίτη θέση ανάμεσα στο Ποτάμι και στη Χρυσή Αυγή.

Η διψήφια διαφορά μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί την απόλυτη επιβεβαίωση των διαδικτυακών ψηφοφοριών της «Ζούγκλας», την ίδια στιγμή που καμία εταιρεία δημοσκοπήσεων δεν κατόρθωσε να προσεγγίσει τη διαφορά μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων, ούτε φυσικά να προσδιορίσει το τρίτο κόμμα και πολύ περισσότερο την οκτακομματική Βουλή που δείχνει να προκύπτει.

Σύμφωνα με το τελικό exit poll, ο ΣΥΡΙΖΑ κυμαίνεται μεταξύ 36% και 38%, ενώ η Νέα Δημοκρατία μεταξύ 26%-28%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα πρώτα exit polls 

Σύμφωνα με τα πρώτα exit polls που είδαν το φως στις 19.00 το απόγευμα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 35,5% – 39,5%, ενώ η Νέα Δημοκρατία καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση με 23% – 27%.

Η Χρυσή Αυγή και το Ποτάμι κυμαίνονται μεταξύ 6,4% – 8%, το ΚΚΕ 4,7% – 5,7% και το ΠΑΣΟΚ 4,2% – 5,2%. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συγκεντρώνουν 3,5% – 4,5%.

Το νέο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου φαίνεται να συγκεντρώνει 2,2% – 3,2%, ενώ ο συνδυασμός Πράσινοι – ΔΗΜΑΡ 0,3 – 0,7%.

Όσον αφορά τις έδρες, τα κόμματα φαίνεται πως καταλαμβάνουν:



Σύμφωνα με το exit poll της Κάπα Research, τα κόμματα συγκεντρώνουν:

• ΣΥΡΙΖΑ 33,5-37,5% – 148-154 έδρες

• ΝΔ 25-28% – 70-78 έδρες

• Χρυσή Αυγή 5,5-7,5% – 16-20 έδρες

• Ποτάμι 5-7% – 16-19 έδρες

• ΠΑΣΟΚ 4-6% – 12-14 έδρες

• ΚΚΕ 4,5-6,5% – 15-17 έδρες

• Ανεξάρτητοι Έλληνες 3,5-4,5% – 10-12 έδρες

• Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών 2,2-3,2% – έως 8 έδρες

• Άλλο κόμμα 7,3-9,3%

Ίδια εικόνα καταγράφεται περίπου και στο exit poll που παρουσίασε ο Σκάι σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

ΣΥΡΙΖΑ: 36-39%

ΝΔ: 24-27%

Χρυσή Αυγή: 6-8%

Το Ποτάμι: 6,5-8,5%

ΠΑΣΟΚ: 4-6%

ΚΚΕ: 5-7%

Ανεξάρτητοι Έλληνες: 2,5-4,5%

Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών: 2-3%

Πράσινοι-Δημοκρατική Αριστερά: 0,5-1%

Ενημέρωση

είδος από :

Κανένα κόμμα, ακόμα και αυτοδύναμο, δεν μπορεί να κυβερνήσει μόνο του δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου

Bild: «Ευρω-τρόμος, θρίαμβος του ΣΥΡΙΖΑ»

Με αυτόν τον τίτλο η γερμανική Bild σχολιάζει το αποτέλεσμα των exit polls για τις εθνικές εκλογές στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τη Bild η μετατόπιση προς τα Αριστερά θα μπορούσε να σημάνει μια ριζική πολιτική αλλαγή πορείας στην Ευρώπη.

Επίσης, εκτιμά ότι μπορεί να σηματοδοτήσει μία κρίση μεγάλου μεγέθους και να έχει δραματική επίδραση σε ολόκληρη τη ζώνη του ευρώ. Αυτό διότι ο Αλέξης Τσίπρας επιθυμεί να τερματίσει το σχέδιο λιτότητας.

Με πανηγυρισμούς έγιναν δεκτά τα αποτελέσματα των πρώτων exit polls στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Ερμού της Πάτρας, όπου από νωρίς έχει συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου.

Μάλιστα, σε μία συμβολική κίνηση, οι υποστηρικτές του κόμματος… χορεύουν πεντοζάλη.

Τα αποτελέσματα των «exit polls» σχολίασε η πρόεδρος του κόμματος «Η Αριστερά» (Die Linke) Κάτια Κίπινγκ, η οποία, μέσω Twitter, έκανε λόγο για «μια όμορφη μέρα» και για την «αρχή της ευρωπαϊκής άνοιξης» από την Ελλάδα.

Στη «μεγάλη διαφορά» που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις εξόδου (exit polls) και μετέδωσαν τηλεοπτικοί σταθμοί στην Ελλάδα αναφέρονται ανταποκρίσεις από την Αθήνα, που προβάλλουν αρκετά αμερικανικά ΜΜΕ, υπογραμμίζοντας τον «αντιμνημονιακό χαρακτήρα» του ΣΥΡΙΖΑ, όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα της ιστοσελίδας των «New York Times».

Μεταξύ άλλων τονίζεται ότι «το ριζοσπαστικό αριστερό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ», σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις εξόδου, «κερδίζει τις βουλευτικές εκλογές» και «πετυχαίνει μία ιστορική πρωτιά».

Με αισιοδοξία και πολλά χαμόγελα υποδέχτηκαν στο Ποτάμι Θεσσαλονίκης τα exit polls των τηλεοπτικών σταθμών.  Τα  μέλη της επιτροπής  προεκλογικής εκστρατείας, οι εθελοντές και οι φίλοι του Ποταμιού  που συγκεντρώθηκαν στο καφέ ΕΝΩ (εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την έκβαση των αποτελεσμάτων, ωστόσο εμφανίστηκαν συγκρατημένοι μέχρι την δημοσιοποίηση  των οριστικών
αποτελεσμάτων.

Αντώναρος: Επιστροφή στις καραμανλικές ρίζες

 Επιστροφή στις… καραμανλικές ρίζες της Νέας Δημοκρατίας προτείνει ο Ευάγγελος Αντώναρος, ο οποίος αποδίδει τη «συντριπτική ήττα» του κόμματος στην πλήρη αποδοκιμασία της στρατηγικής του φόβου και του αποκλεισμού της κεντροδεξιάς.

ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ…

Βούτσης: Μεγάλο βήμα για την Αριστερά η νίκη ΣΥΡΙΖΑ

«Νομίζω ότι γίνεται ένα πολύ μεγάλο βήμα για την Αριστερά, την Ελλάδα και την Ευρώπη και ένα ακόμα πιο μεγάλο βήμα για τον ελληνικό λαό, αλλά και για τους λαούς της Ευρώπης» δήλωσε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά τη δημοσιοποίηση των πρώτων δημοσκοπήσεων εξόδου (exit polls).

«Ήρθε η ώρα να επιστρέψει η ΝΔ στη Ρηγίλλης και τις αρχές της» τονίζει ο πρώην υπουργός Γιώργος Βουλγαράκης, σχολιάζοντας τα πρώτα αποτελέσματα των exit polls. 

«Είναι μια ιστορική νίκη του ελληνικού λαού. Είναι μια αλλαγή σελίδας, είναι μια ιστορική στιγμή για όλη την Ευρώπη. Αλλάζουμε σελίδα στη χώρα μας, ο ελληνικός λαός παίρνει το μέλλον του στα χέρια του» δήλωσε ο τομεάρχης Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μηλιός

«Ο κόσμος φαινόταν ότι αργά και σταθερά πήρε αποφάσεις» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στο MEGA.

«Ο κόσμος είχε το δικό του σκεπτικό. Είχε συνειδητοποιήσει τα προβλήματα, πήγε με σοφία στην κάλπη. Οι συγκεντρώσεις έδειχναν την αγάπη και την εκδήλωση ελπίδας» πρόσθεσε.

Θρίαμβος της διαδικτυακής ψηφοφορίας του zougla.gr – Ανίχνευσε τη μεγάλη διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Θρίαμβος της διαδικτυακής ψηφοφορίας του zougla.gr – Ανίχνευσε τη μεγάλη διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

ΤΩΡΑ: Κατάμεστη η Κουμουνδούρου, μετά την ανακοίνωση των exit polls

Την εμπιστοσύνη του προς τις Ενοπλες Δυνάμεις και την Αστυνομία εξέφρασε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο Θοδωρής Δρίτσας, έπειτα από προτροπή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, επικοινώνησε, σύμφωνα με πληροφορίες με τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ και Αστυνομίας για να τους μεταφέρει ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις και η Αστυνομία, περιβάλλονται με εμπιστοσύνη.

Σε χειροκροτήματα και ζητωκραυγές ξέσπασαν όσοι βρίσκονται αυτή την ώρα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη.

Με χειροκρότημα και επιφωνήματα χαράς υποδέχτηκαν οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ στην Πάτρα τα αποτελέσματα του exit polls.

«Είμαστε αξιωματική αντιπολίτευση, ελέγχουμε την κυβέρνηση» επεσήμανε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης, σχολιάζοντας τα πρώτα αποτελέσματα των exit polls. 

«Ασκήσαμε επί δυόμισι χρόνια περιοριστική πολιτική. Κατά την άποψή μας ήταν αναγκαία και κάποια στιγμή θα αρχίσει να αποδίδει. Ήδη άρχισε να αποδίδει και, όταν ήταν να δούμε τα θετικά της αποτελέσματα, διεκόπη» τόνισε και πρόσθεσε πως η «ΝΔ δεν έπεισε την κοινωνία γιατί αυτή η πολιτική σταμάτησε στη μέση». 

Για μεγάλη νίκη του «αριστερού κόμματος που αντιμάχεται τη λιτότητα» κάνει λόγο το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, στο πρώτο του δημοσίευμα μετά από την ανακοίνωση των exit polls.

Στο νοσοκομείο «Υγεία» μεταφέρθηκε το απόγευμα της Κυριακής ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, καθώς υπέστη λιποθυμικό επεισόδιο.

Ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους, ενώ από τους γιατρούς η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται ως άριστη.

Η Λιάνα Κανέλλη συνεχάρη τον ΣΥΡΙΖΑ. «Εγώ είμαι ευγενής. Θέλω να πω συγχαρητήρια στον ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε σε δηλώσεις της.

Έντονος είναι ο προβληματισμός στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ. Ο Αντώνης Σαμαράς και το επιτελείο του βρίσκονται εκεί με τους περισσότερους συνεργάτες  να παραδέχονται την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ. Παρόλα αυτά αμφισβητούν την «ψαλίδα» μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ. «Είναι ένδειξη και όχι αληθινά αποτέλεσμα. Πρέπει να περιμένουμε» ήταν το πρώτο σχόλιο της  εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη.

To ελληνικό ριζοσπαστικό αριστερό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει το με ποσοστό μεταξύ 35.5% και 39.5% αφήνοντας τη Νέα Δημοκρατία με περισσότερο από 10% σχολιάζει το RT.

Χαριλάου Τρικούπη: «Ο Παπανδρέου μας στέρησε την τρίτη θέση»

Μάχη για την τρίτη θέση εμφανίζεται να δίνουν το Ποτάμι και η Χρυσή Αυγή καθώς σύμφωνα με το κοινό πρώτο exit poll των 7 μ.μ. λαμβάνουν και οι δύο ένα ποσοστό ανάμεσα στο 6,4% και το 8%.

ΠΡΩΤΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΝΔ: Αποδεχόμαστε τα exit polls, αναμένουμε την επίσημη ενημέρωση

BBC: Τα exit polls δείχνουν «καθαρή» νίκη του ΣΥΡΙΖΑ

Για «καθαρή» νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές της Ελλάδας κάνει λόγο το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC με έκτακτη είδηση στην ιστοσελίδα του.

ΠΡΩΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ ΣΥΡΙΖΑ: Οι προβλέψεις επιβεβαιώνουν ότι πρόκειται για μία ιστορική νίκη της Αριστεράς και του λαού που συντάχτηκε κατά της λιτότητας

Το zougla.gr στο στρατηγείο των Ανεξάρτητων Ελλήνων

To zougla.gr στο επιτελείο του Κινήματος του Γιώργου Παπανδρέου

Tο zougla.gr στο στρατηγείο της Νέας Δημοκρατίας

Διαπιστεύθηκαν 1015 ξένοι δημοσιογράφοι στο Ζάππειο

To zougla.gr στο επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ

Τέσσερα θα είναι τα exit polls που θα δώσουν την πρώτη εκτίμηση για το εκλογικό αποτέλεσμα στις 19.00 το απόγευμα της Κυριακής, αμέσως μόλις κλείσουν οι κάλπες.

Στις εθνικές εκλογές της Ελλάδας στρέφονται όλα τα φώτα, με τους αναλυτές των διεθνών μέσων ενημέρωσης να αναφέρονται στις εκτιμήσεις για το αποτέλεσμα των εκλογών.

Σε λίγο τα πρώτα exit polls

BBC: Τα exit polls δείχνουν «καθαρή» νίκη του ΣΥΡΙΖΑ

Για καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές της Ελλάδας κάνει λόγο το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC με έκτακτη είδηση (Breaking News) στην ιστοσελίδα του.

«Τα exit polls δείχνουν καθαρή νίκη για το αντιμνημονιακό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρεται στον υπότιτλο του κεντρικού θέματος, την ίδια στιγμή που η κρατική τηλεόραση της Βρετανίας μετέδωσε ζωντανά λίγα λεπτά μετά τις 19.00 εικόνες από την Κουμουνδούρου και τους πανηγυρισμούς των υποστηρικτών του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα.

«Δύο exit polls παρουσιάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ με προβάδισμα 12,5 ποσοστιαίων μονάδων από το κοντινότερο κόμμα, τη Νέα Δημοκρατία» προστίθεται στο κεντρικό θέμα.

«Ακόμα είναι άγνωστο το κατά πόσο ο ΣΥΡΙΖΑ θα συγκεντρώσει αρκετές ψήφους ώστε να κυβερνήσει μόνος του τη χώρα (αυτοδυναμία)» επισημαίνεται επίσης.

Χρυσή Αυγή και… διαπραγμάτευση

Στο δημοσίευμα του BBC γίνεται λόγος και για το ακροδεξιό κόμμα της Χρυσής Αυγής, το οποίο φαίνεται πως έρχεται τρίτο στις προτιμήσεις των Ελλήνων ψηφοφόρων, σύμφωνα πάντα με τα exit polls.

Στο ίδιο κείμενο επισημαίνεται πως «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαμηνύσει ότι επιθυμεί την επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης της Ελλάδας με τους διεθνείς δανειστές της».

Eκλογικός μαραθώνιος στη Ζούγκλα

Το zougla.gr, όπως σε όλα τα μεγάλα γεγονότα, καλύπτει με εγκυρότητα την εκλογική διαδικασία με συνεχή ροή ειδήσεων.

Η δημοσιογραφική ομάδα της «Ζούγκλας» μεταφέρει λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις από την Αττική και την Περιφέρεια, ρεπορτάζ για τα όσα συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, τα πρώτα exit polls και τα αποτελέσματα από τη Singular Logic.

Από το μεσημέρι προβάλλονται live πολιτικές εκπομπές στην τηλεόραση της «Ζούγκλας» με τη Λίτσα Θεοφάνους και τη Μαργαρίτα Μαχαίρα, ενώ στις 18.00 ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος θα παραλάβει σκυτάλη στο κεντρικό στούντιο για τον εκλογικό μαραθώνιο.

Πολιτικοί, δημοσιογράφοι και σχολιαστές θα συμμετέχουν στα τραπέζια που θα έχουν στηθεί στα studio.

Οι τηλεθεατές και οι αναγνώστες του zougla.gr θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν τα αποτελέσματα σε συνεχή ροή, τόσο από τις επίσημες πηγές όσο και από το δίκτυο της ηλεκτρονικής εφημερίδας που έχει στηθεί σε όλη την Επικράτεια.

Με τηλεοπτικά συνεργεία στα στρατηγεία όλων των κομμάτων, με ζωντανές μεταδόσεις και ρεπορτάζ από τα πολιτικά κόμματα, το zougla.gr θα παρουσιάσει ένα ενημερωτικό πρόγραμμα που θα καλύψει όλες τις πτυχές της κρισιμότερης, από τη Μεταπολίτευση, εκλογικής μάχης.

Για να παρακολουθήσετε το ζωντανό πρόγραμμα του zougla.gr πατήστε εδώ ή κάντε κλικ στην επιλογή «Live» από την μπάρα κατηγοριών όπως φαίνεται παρακάτω…

To κεντρικό στούντιο του εκλογικού μαραθωνίου

Όλα έτοιμα στο control room

Συνδέσεις με το στούντιο β'

  • LIVE ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΚΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟ
  • EXIT POLLS ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΗΣ ΡΟΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΑ
  • ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ZOUGLA.GR
  • LIVE ΒLOGGING ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Με τη σφραγίδα της «Ζούγκλας»…

Πατήστε εδώ για να επισκεφτείτε την ειδική κατηγορία ΕΚΛΟΓΕΣ 2015










































σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης