Τον Προκόπη Παυλόπουλο προτείνει η κυβέρνηση για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως δήλωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το απόγευμα της Τρίτης, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Άκουσα με ενδιαφέρον την πράγματι εύλογη πρόταση για εκλογή αριστερού Προέδρου της Δημοκρατίας» είπε και πρόσθεσε: «Η επιλογή του προσώπου Προέδρου της Δημοκρατίας δεν είναι ανεξάρτητη από την συγκυρία».

«Ο πολίτης δεν αισθάνεται πλέον την απαξίωση» τόνισε ο Αλέξης ΤσίπραςΞεκινώντας την ομιλία του, ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Δεν ξεπεράσαμε σε τρεις εβδομάδες τα προβλήματά μας. Όμως ο πολίτης δεν αισθάνεται πλέον την απαξίωση και τον εκνευρισμό. Δεν μπορούν κάποιοι να συμπεριφέρονται στην Ελλάδα σαν να είναι αποικία».

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι «η ελληνική δημοκρατία δεν εκβιάζεται και δεν εκβιάζει κανέναν, αλλά συνομιλεί ως ισότιμος εταίρος στην ΕΕ» προσθέτοντας: «Για πρώτη φορά κάποιοι λένε “όχι” και το εννοούν. Ο κ. Σόιμπλε έχασε την ψυχραιμία του και εκφράστηκε υποτιμητικά απέναντι στους Έλληνες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα του επισημάνω ότι θα ήταν καλύτερα να λυπάται τους λαούς που περπατάνε με το κεφάλι σκυφτό. Αυτούς να λυπάται» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι «οι κόκκινες γραμμές που χαράσσει η Ελλάδα είναι οι κόκκινες γραμμές όλων των λαών της Ευρώπης».

«Οι λαοί προσβλέπουν σε εμάς για απαλλαγή από την καταστροφική πολιτική της λιτότητας και στροφή σε αυτό που ονομάζουμε βιώσιμη ανάπτυξη».

Παράλληλα, προανήγγειλε ότι την Πέμπτη θα κατατεθεί το πρώτο νομοσχέδιο κοινωνικής σωτηρίας για την προστασία της κατοικίας των πολιτών.

«Θα καταθέσουμε δεύτερο σχέδιο νόμου που θα βάζει τέλος στον εργασιακό Μεσαίωνα που δημιούργησε η τρόικα» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «αυτό που θέλουμε είναι λύση, όχι ρήξη». «Πριν το Eurogroup είχε τεθεί υπόψιν μας, μετά από διαβουλεύσεις, σχέδιο κοινού ανακοινωθέντος το οποίο θα εισηγείτο ως πλαίσιο συζήτησης ο κ. Μοσχοβισί. Κινούμενοι στο όριο των κόκκινων γραμμών μας το αποδεχθήκαμε προσπαθώντας να συμβάλουμε στην εξεύρεση αμοιβαίας λύσης. Το κείμενο έκανε λόγο για επέκταση της δανειακής σύμβασης η οποία θα οδηγούσε σε ενδιάμεση συμφωνία ως μεταβατικό στάδιο για ένα νέο συμβόλαιο για ανάπτυξη στην Ελλάδα. 15 λεπτά πριν την έναρξη ο κ. Ντάισελμπλουμ το αντικατέστησε με ένα νέο που δεν το είχαμε καν υπόψιν μας. Αυτή η κίνηση αποσκοπούσε να μας εξωθήσει σε μη συμφωνία» περιέγραψε.

«Το ότι τέθηκε προς συζήτηση το έγγραφο που απορρίφθηκε, είναι απόδειξη ότι υπάρχουν κύκλοι στην Ευρωζώνη που θέλουν να υπονομεύσουν την ελληνική κυβέρνηση, παίζοντας με το μέλλον της Ευρώπης. H διαπραγμάτευση με τους εταίρους δεν είναι τεχνική, αλλά βαθύτατα πολιτική, με γεωπολιτικές προεκτάσεις. Η λύση θα προκύψει από τις πολιτικές ηγεσίες και όχι από τους τεχνοκράτες. Χθες φτάσαμε στο παραπέντε. Σήμερα είμαστε αισιόδοξοι» είπε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης