Τα έξι σημεία στα οποία εστιάζεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης ανέπτυξε, μεταξύ άλλων, στη διάρκεια της συνάντησής του με τον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό, Παναγιώτη Πικραμμένο, ο Ευ. Βενιζέλος.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι η χώρα μπορεί να πετύχει την αναθεώρηση, επιδιώκοντας συμφωνία μέσα στους νέους ευρωπαϊκούς συσχετισμούς ως προς τα εξής σημεία:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– να μη γίνουν περαιτέρω περικοπές στα εισοδήματα

– να προστατευθεί ο θεσμός των συλλογικών συμβάσεων εργασίας

– να αυξηθούν δραστικά τα επίπεδα ρευστότητας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– να απελευθερωθούν άμεσα δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις σε υποδομές

– να εφαρμοστούν οι πολιτικές δεσμεύσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το πακέτο αναπτυξιακής βοήθειας προς την Ελλάδα

– να στηριχθούν με ευρωπαϊκά κονδύλια προγράμματα για τους νέους, την κοινωφελή εργασία κτλ.

Ο κ. Βενιζέλος έθεσε και το θέμα της διάθεσης των 25 δισ. ευρώ στις τράπεζες για τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας, ζητώντας και από τα υπόλοιπα κόμματα να πάρουν θέση στο θέμα (ιδιαίτερα από τα κόμματα που αντιδρούν στη δανειακή σύμβαση).

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι ενόψει της κάλπης της 17ης Ιουνίου πρέπει όλοι να σκεφθούν ποιο είναι το βασικό δίλημμα και διακύβευμα των εκλογών, εάν δηλαδή η Ελλάδα θα καταγγείλει μονομερώς τη δανειακή σύμβαση οδηγώντας τον εαυτό της εκτός ευρώ υπό συνθήκες εξαθλίωσης ή αν θα διεκδικήσει οργανωμένα και θα πετύχει την αναθεώρηση των όρων της δανειακής σύμβασης.

Παρακολουθήστε το βίντεο:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης