Toυ Φώτη Τριάρχη

Mαλλιά-κουβάρια έγιναν απόψε κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, κατά τη διάρκεια κλειστής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπαινιγμοί, ειρωνικά σχόλια και υψηλοί τόνοι κυριάρχησαν στη συζήτηση που ολοκληρώθηκε άδοξα, ενώ το κύριο αντικείμενό της ήταν η προετοιμασία του συνεδρίου της «Δημοκρατικής Παράταξης», καθώς και η συνάντηση κομματικών στελεχών την ερχόμενη Κυριακή.

Πρωταγωνιστές της εσωκομματικής διαμάχης ήταν ο πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υφυπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος και η βουλευτής Φθιώτιδας Τόνια Αντωνίου.

Ενώ η συζήτηση κυλούσε σε ήρεμους τόνους, τα αίματα «άναψαν» όταν η κουβέντα περιστράφηκε γύρω από το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και τις 180 ψήφους που απαιτούνται…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε: «Να επισπευσθεί η προεδρική εκλογή. Αυτό που γίνεται είναι θεσμικό ατόπημα. Δεν πάει καλά η οικονομία. Είμαι περήφανος που είμαι ΠΑΣΟΚ αλλά δεν υπάρχει κόμμα».

Και συνέχισε: «Υπάρχει ένα ζήτημα που ευτελίζει το πολιτικό σύστημα. Το ζήτημα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Ακούω ότι ο Σαμαράς συγκεντρώνει 180 βουλευτές και ο Λοβέρδος κάνει λόγο για 190. Εγώ δεν είμαι σε κανέναν από τους δύο. Όσο υπάρχει πολιτική συναλλαγή, ο κόσμος θα φεύγει από εμάς. Για να γίνει η Δημοκρατική Παράταξη πρέπει να υπάρξουμε εμείς, να υπάρξουν συντεταγμένα όργανα. Το ΠΑΣΟΚ έχει γίνει ένα κόμμα portable! Όπου πάει ο πρόεδρος, πάει κι αυτό.. Έχει διαλυθεί».

Αίσθηση, πάντως, προκάλεσε η αναφορά του υπουργού Υποδομών για την Τρόικα και την επικείμενη συνάντηση στελεχών του ΠΑΣΟΚ την Κυριακή. «Δεν μας ενδιαφέρει η Τρόικα, εμείς πρέπει να δώσουμε έμφαση στην ανάπτυξη. Είναι unfair να διοργανώνουμε σύσκεψη την ώρα της ομιλίας Τσίπρα στη ΔΕΘ», τόνισε σε έντονο ύφος.

Αμέσως παρενέβη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο οποίος συνέστησε ηρεμία, για να συνεχίσει τελικά την ομιλία του και να πυροδοτήσει περισσότερα το κλίμα.

«Μιχάλη έχεις δίκιο, πρέπει να δώσουμε έμφαση στην ανάπτυξη, αλλά υπάρχουν προβλήματα. Είδαμε -στην περίπτωση του Ελληνικού- την απόφαση του ΣτΕ που μπλοκάρει τις επενδύσεις. Επίσης προκύπτουν προβλήματα με το ΕΣΠΑ». (σ.σ. άφησε αιχμές για την αποτελεσματικότητα του υπουργού). «Μιχάλη όταν εξαγγέλλεις πολιτικές και μάλιστα φιλολαϊκές, καλό θα είναι να υπάρχει συνεννόηση με το κόμμα και την κοινοβουλευτική μας ομάδα», είπε απευθυνόμενος στον βουλευτή από την Ημαθία.

Στο σημείο αυτό εξερράγη ο υπουργός λέγοντας: «Πρόεδρο εάν δεν σου κάνω, μπορώ να φύγω». Ο κ. Βενιζέλος του υπενθύμισε δηκτικά: «Μιχάλη δεν έχεις αυτοποθετηθεί υπουργός».
 
Στον χορό της αντιπαράθεσης μπήκε και ο Λ. Γρηγοράκος, ο οποίος σε έντονο ύφος είπε στον συνάδελφό του: «Μιλάς εσύ που ήσουν 20 χρόνια υπουργός και γραμματέας του κόμματος;».

Από τη δική της πλευρά η Τόνια Αντωνίου ζήτησε συντονισμό των μελών της κυβέρνησης και του κόμματος σε σχέση με τις πολιτικές που εφαρμόζονται.

Ανέφερε ως παράδειγμα ένα θέμα που απασχολεί την περιοχή της, τη Φθιώτιδα, και αυτό ήταν τα διόδια. Η αναφορά της κυρίας Αντωνίου εξόργησε τον κ. Χρυσοχοΐδη.

«Εσύ ψήφισες τα έργα και αυτή τη στιγμή δεν πληρώνουν τα διόδια στη Λαμία, διότι όλοι οι κάτοικοι έχουν κάρτες ελεύθερης διέλευσης», ανταπάντησε σε έντονο ύφος, κατηγορώντας την παράλληλα ότι έχει σχηματίσει «μέτωπο αντίστασης» με τους κ.κ. Μπακογιάνη (Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας) και Σταυρογιάννη (Δήμαρχος Λαμίας) εναντίον του…

Μία ωραία ατμόσφαιρα…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης