Την απόφασή της να δηλώσει «παρών» και να μη δώσει θετική ψήφο στην κυβέρνηση γνωστοποίησε από το βήμα της Βουλής η Πρόεδρος του Σώματος Ζωή Κωνσταντοπούλου, δυναμιτίζοντας το ήδη βεβαρυμένο κλίμα. «Τιμώ των Πρωθυπουργό και θα τον τιμώ πάντα», είπε η κ.Κωνσταντοπούλου προσθέτοντας: «Η κυβέρνηση σήμερα εκβιάζεται. Οι δανειστές επιμένουν να μετατρέψουν το “όχι” σε “ναι”. Δεν θα μπορούσα ποτέ να ψηφίσω το περιεχόμενο της συμφωνίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Ευρώπη μεταμορφώνεται σε φυλακή για τους λαούς της. Το ευρώ χρησιμοποιείται σαν εργαλείο καταναγκασμού των λαών. Η Γερμανία συμπεριφέρεται σαν να της χρωστάει ο ελληνικός λαός, ενώ δεν έχει καταβάλει τις οφειλές της στην Ελλάδα. Οι δανειστές εκβιάζουν την κυβέρνηση. Το ΟΧΙ του ελληνικού λαού υπερβαίνει όλους μας», είπε η πρόεδρος της Βουλής κλείνοντας την ομιλία της.

Τα καψόνια της προέδρου

Το ομώνυμο τραγούδι του Μάρκου Βαμβακάρη: «Χαράματα η ώρα τρεις…» σιγοτραγούδησαν οι βουλευτές κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας (ξεκίνησε 5 λεπτά πριν τα μεσάνυκτα) για την ψήφιση του σχεδίου νόμου ώστε να δοθεί εξουσιοδότηση στην κυβέρνηση εν όψει της σύναψης συμφωνίας με τους δανειστές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρόεδρος προσανατολίζεται να ορίσει ως ώρα έναρξης της συνεδρίασης την 00:01, ώστε στα πρακτικά να καταγραφεί ως διαφορετική ημέραΤην ώρα που κορυφώνονταν οι ζυμώσεις και οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις στα κόμματα για τον περιορισμό «απωλειών», η Πρόεδρος της Βουλής, τηρώντας κατά γράμμα το πρωτόκολλο, αποφάσισε να συγκαλέσει τη Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής.

Πατώντας πάνω στο γράμμα του κανονισμού και με απόλυτη τυπολατρία, αλλά παίζοντας ουσιαστικά παιχνίδια εξουσίας η Πρόεδρος της Βουλής καθυστέρησε με απίστευτο τρόπο τη σύγκληση της Ολομέλειας.

Επελέγη η… χρονοβόρα διαδικασία, προκειμένου να συντάξει προς την Ολομέλεια του Κοινοβουλίου, το εισαγωγικό της κοινής συνεδρίασης των Επιτροπών επί του σχεδίου νόμου με την εξουσιοδότηση της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας για τη σύναψη της δανειακής σύμβασης με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM).

Στην έδρα του προεδρείου κάθισε ο Αλέξης Μητρόπουλος και όχι η κα. Κωνσταντοπούλου, η οποία όπως φάνηκε επεφύλασσε εκπλήξεις…


Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης