Αρχαιολογική Συνάντηση στη διάρκεια της οποίας θα παρουσιαστούν τα έως σήμερα αποτελέσματα των αρχαιολογικών ερευνών στο νησί των Αντικυθήρων διοργανώνουν το Πρόγραμμα Συστηματικής Ανασκαφής «Κάστρου» Αντικυθήρων, η Βρετανική Σχολή Αθηνών και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, Πειραιώς και Νήσων.

Στη Συνάντηση, που έχει τίτλο «Αντικύθηρα. Αρχαιολογία και οι κοινότητες των ανθρώπων» θα παρουσιαστούν επίσης τα αποτελέσματα της μακροχρόνιας παρουσίας, στο απομονωμένο μικρό νησί, μιας σχετικά πολυπληθούς αρχαιολογικής ομάδας αλλά και η συμμετοχή πολλών εθελοντών διαφόρων ηλικιών και προελεύσεων. Με αφορμή το πείραμα των Αντικυθήρων θα προταθούν επίσης τρόποι συμβολής της αρχαιολογικής έρευνας και ευρύτερα των αρχαιοτήτων στη βιώσιμη ανάπτυξη πολλών άλλων απομονωμένων περιοχών της χώρας μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Διήμερο θα διεξαχθεί στην Αθήνα, στην αίθουσα «Upper House» της Βρετανικής Αρχαιολογικής Σχολής (BSA), Σουηδίας 52 στο Κολωνάκι, την Παρασκευή 15 Απριλίου το απόγευμα (15.00 έως 21.00) και το Σάββατο 16 Απριλίου (9.30 έως 21.00, με μικρή δίωρη διακοπή το μεσημέρι).

Η παρακολούθηση των εργασιών είναι ελεύθερη.

Η Συνάντηση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Κυθήρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης