Συνέντευξη στη Σπυριδωνία Κρανιώτη
Φωτογραφίες-κάμερα: Νίκος Χριστοφάκης

Το «2ο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου», κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός στην Ελλάδα, επιστρέφει στις 16 Ιουλίου, στο νησί που είναι συνδυασμένο με υψηλής ποιότητας εικαστικά δρώμενα, λόγω του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Γουλανδρή, του Μουσείου Κυδωνιέως αλλά και της Καϊρείου βιβλιοθήκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Άνδρος του πολιτισμού, ετοιμάζεται να υποδεχτεί στο υπερσύγχρονο ανοιχτό θέατρο, στη Χώρα, σημαντικές παραστάσεις αρχαίου δράματος και κωμωδίας από την Επίδαυρο, συναυλίες σπουδαίων Ελλήνων καλλιτεχνών, αλλά και νέων δημιουργών, προβολές, παραδοσιακούς χορούς, αφιερώματα.

Φιλοδοξία του Φεστιβάλ, σύμφωνα με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του, Παντελή Βούλγαρη, είναι «κάθε χρονιά, να είναι ένας ανοιχτός χώρος συνεργασίας και φιλοξενίας σημαντικών καλλιτεχνικών προτάσεων, όχι μόνο στη μουσική και στο θέατρο, αλλά και στον κινηματογράφο, τον χορό και τη λογοτεχνία.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το zougla.gr μίλησε με τον πολυβραβευμένο σκηνοθέτη, ο οποίος τόνισε τις ιδιαιτερότητες του φετινού φεστιβάλ και εξήγησε τους λόγους που τον συνέδεσαν με την Άνδρο. Ο καταξιωμένος καλλιτέχνης υπογράμμισε τη συγκινητική ανταπόκριση των Ανδριωτών στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ .

«Ο κόσμος έχει ανάγκη από την επαφή με την τέχνη», ανέφερε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι «η τέχνη είναι μια βαθιά επικοινωνία με αυτό που είμαστε πολύ πριν και με αυτό που ελπίζουμε να είμαστε στο μέλλον».

Ο Παντελής Βούλγαρης ερωτηθείς για τον κινηματογράφο εξήγησε πως ο κινηματογράφος είναι «ανάγκη του» και επεσήμανε πως η νέα γενιά κινηματογραφιστών είναι «ικανή και μοιάζει με την παλιότερη γενιά».

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης του Παντελή Βούλγαρη:

Ο Θάνος Μικρούτσικος μοιράστηκε με το zougla.gr τη χαρά του για τη συμμετοχή του στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου. Αναφέρθηκε στη συναυλία του με τον Μίλτο Πασχαλίδη στην Άνδρο και τόνισε πως είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει σε συναυλία στο συγκεκριμένο νησί. Ο ταλαντούχος μουσικοσυνθέτης  αποκάλυψε επίσης τα μελλοντικά του σχέδια στην Ελλάδα και το εξωτερικό…

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης:

Ο Μάριος Φραγκούλης και ο Γιώργος Περρής μίλησαν στο zougla.gr και τόνισαν τους ισχυρούς δεσμούς που έχουν με το νησί της Άνδρου. Οι δύο ταλαντούχοι καλλιτέχνες αναφέρθηκαν στην «Κιβωτό», τη νέα δισκογραφική τους δουλειά, και αποκάλυψαν τα μελλοντικά τους σχέδια.

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης:

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη μίλησε στο zougla. gr για τη συμμετοχή της στο Φεστιβάλ Άνδρου. Η καταξιωμένη καλλιτέχνις τόνισε πως πρώτη φορά θα τραγουδήσει στο «εκπληκτικό» νησί της Άνδρου.

Αναφέρθηκε στα «Χρώματα της Ελλάδος», την παράσταση που θα παρουσιάσει στην Ελλάδα και το εξωτερικό. «Χαίρομαι που μέσα από την μουσική θα αγκαλιαστούμε σφιχτά στις 13 Αυγούστου σ’αυτό το υπέροχο νησί», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη την Τρίτη 28 και την Τετάρτη 29 Ιουνίου θα δώσει συναυλία στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά με το Σύνολο Νυκτών Εγχόρδων Αθηνών MandolinArte.

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης:

Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου του Δήμου Άνδρου που δόθηκε στο Saint George Lycabettus Hotel, με θέμα την παρουσίαση των κορυφαίων πολιτιστικών δράσεων του καλοκαιριού στο νησί, παρουσιάστηκαν:

Το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου, η έκθεση του Ιδρύματος Β. και Ε. Γουλανδρή, η έκθεση του Ιδρύματος Π. και Μ. Κυδωνιέως, το Θερινό Πανεπιστήμιο με θέμα «ΜΜΕ, Γλώσσα και Πολιτισμός» και η έκθεση του Μουσείου Λαογραφίας με θέμα «Το σχολείο 100 χρόνια πριν».

Μίλησαν ο Δήμαρχος Άνδρου, Θεοδόσης Σουσούδης, ο καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ, Παντελής Βούλγαρης, ο Διευθυντής του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης κ. Κυριάκος Κουτσομάλλης, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Π. και Μ. Κυδωνιέως κ. Νίκος Σιγάλας, η υπεύθυνη για το Θερινό Πανεπιστήμιο, καθηγήτρια Νικολέττα Τσιτσανούδη και η ιδρύτρια του Μουσείου Λαογραφίας κ. Ειρήνη Βασιλοπούλου.

Ο Δήμαρχος Άνδρου, Θεοδόσης Σουσούδης -μεταξύ άλλων- τόνισε:
Θα πρέπει να γνωρίζετε –όσοι δεν έχει τύχει να επισκεφθείτε το νησί μας- ότι η Άνδρος είναι δυο πράγματα: Φύση και Πολιτισμός. Είναι τα δυο στοιχεία που την χαρακτηρίζουν και τη διαφοροποιούν, συγκριτικά με τα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων. Είναι τα στοιχεία που αποτελούν το συγκριτικό της πλεονέκτημα. Σε αυτά έχουμε εστιάσει και αυτά προσπαθούμε να αναδείξουμε. Στόχος είναι να γίνει η Άνδρος κορυφαίος προορισμός για επισκέπτες υψηλού επιπέδου. Και φέτος το καλοκαίρι γίνονται αποφασιστικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.

Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που παρευρέθηκαν στη συνέντευξη τύπου ήταν ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, Μανώλης Μητσιάς, Θάνος Μικρούτσικος, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Νίκος Ψαρράς, Κατερίνα Πολέμη, Μάριος Φραγκούλης, Γιώργος Περρής, Γεωργία Νταγκάκη, Αγγελική Τουμπανάκη κ.ά.

Δείτε το βίντεο:

 Πρόγραμμα  Φεστιβάλ Άνδρου 2016

ΙΟΥΛΙΟΣ
 
ΣΑΒΒΑΤΟ 16/7/2016 ΕΝΑΡΞΗ CAMERATA JUNIOR
ΤΕΤΑΡΤΗ 20/7/2016 ΟΙΔΙΠΟΥΣ ΤΥΡΡΑΝΟΣ- ΛΑΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΑΝΔΡΟΥ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/7/2016 ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΠΟΛΕΜΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ-ΤΟΥΜΠΑΝΑΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΔΕΥΤΕΡΑ 25/7/2016 ΗΡΘΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙΣ -25η ΩΡΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 27/7/2016 ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΑΡΙΑ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/7/2016 ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΤΣΙΡΚΟ- Θ.Ο.Α
ΣΑΒΒΑΤΟ 30/7/2016 ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΗΤΣΙΑΣ-ΝΤΑΓΑΚΗ

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 1/8/2016 ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΦΕΛΛΙΝΙ
ΤΡΙΤΗ 2/8/2016 ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΦΕΛΛΙΝΙ
ΤΕΤΑΡΤΗ 3/8/2016 ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΦΕΛΛΙΝΙ
ΠΕΜΠΤΗ 4/8/2016 ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΦΕΛΙΝΙ ΝΙΝΟ ΡΟΤΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5/8/2016
ΚΥΡΙΑΚΗ 7/8/2016 ΟΡΕΣΤΕΙΑ ΣΚΗΝ ΧΟΥΒΑΡΔΑΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ 8/8/2016 ΣΤΑΜΑΤΙΑ -ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ -ΣΚΗΝ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 10/8/2016 ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΧΟΡΟΣ OPUS
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/8/2016 ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ -ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
ΣΑΒΒΑΤΟ 13/8/2016 ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ-διοργάνωση ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΝΔΡΟΥ
ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΣ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΜΙΧΑΗΛ. Σ. ΠΟΛΕΜΗ

ΤΡΙΤΗ 16/8/2016 ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΝΔΡΟΥ

ΤΕΤΑΡΤΗ 17/8/2016 ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΛΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ-ΖΙΩΓΑΛΑΣ-ΓΙΟΚΑΡΙΝΗΣ-ΜΗΛΙΩΚΑΣ
ΠΕΜΠΤΗ 18/8/2016 ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ-ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/8/2016 ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ( ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ” Όσο πιο γρήγορα΄΄΄ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΤΟΥ ΜΥΘΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 21/8/2016 MUSIC AND DANCE GALA FOR ANDROS -ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΑΠΌ ΤΗΝ EΘΝΙΚΗ ΟΠΕΡΑ ΠΑΡΙΣΙΩΝ
ΤΕΤΑΡΤΗ 24/8/2016 ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ-ΣΚΗΝΟΘ. ΔΗΜΟΣ ΑΒΔΕΛΙΩΔΗΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26/8/2016 ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΕΛΛΗ ΠΑΣΠΑΛΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 27/8/2016 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΡΓΟΝΑΥΤΑΙ-ΚΟΜΝΗΝΟΙ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2/9/2016 ΚΑΝΕ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ- ΟΜΑΔΑ ΑΛΑΛΟΥΜ -Γ.ΔΑΜΠΑΣΗ
(ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΙΡΕΙΟΥ
ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ)

ΣΑΒΒΑΤΟ 3/9/2016 ΛΗΞΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΘΑΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ-ΜΙΛΤΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ

ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΟΥΝ:

18/6/2016 ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ -ΠΕΡΡΗΣ -διοργάνωση ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΝΔΡΟΥ
ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΣ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΜΙΧΑΗΛ. Σ. ΠΟΛΕΜΗ

2/7/2016 ΧΟΡΩΔΙΕΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΝΔΡΟΥ
9/7/2016 18ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ-ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΝΔΡΟΥ

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης