Συνέντευξη στη Σπυριδωνία Κρανιώτη

Οι «Locomondo» σε συνέντευξη τους στο zougla.gr μίλησαν για τη συναυλία τους με τον Tonino Carotone στο πλαίσιο του Athens Music Festival που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Ιανουαρίου στο Διογένης Studio.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Locomondo είναι ένα από τα καλύτερα ελληνικά σκα – ρέγγε συγκρότηματα, με τεράστιες επιτυχίες τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων.

Μετά από 13 χρόνια σταθερής πορείας, με διακρίσεις, χιλιάδες πωλήσεις, συναυλίες και συμμετοχές σε παγκόσμια φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό δίνουν το στίγμα τους κάθε φορά που ανεβαίνουν στη σκηνή. Προσφέρουν μια εξαιρετική συναυλιακή εμπειρία.

Οι «Locomondo» μίλησαν στο zougla.gr για την επερχόμενη συνεργασία σας με τον Tonino Carotone  και
αποκάλυψαν τι ονειρεύονται για την καλλιτεχνική τους διαδρομή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

zougla.gr: Πείτε μας λίγα λόγια για την επερχόμενη συνεργασία σας με τον Tonino Carotone και πως προέκυψε;

Η συνεργασία αυτή γίνεται στο πλαίσιο του Athens music festival, που σκοπό έχει την συνεύρεση ξένων και Ελλήνων καλλιτεχνών σε μία κοινή εμφάνιση.

Πως αισθάνεστε για αυτή τη μουσική συνύπαρξη;

Είναι μεγάλη μας χαρά να συμμετέχουμε σε τέτοιες πρωτοβουλίες, που σκοπό έχουν την καλλιτεχνική συνύπαρξη Ελλήνων και ξένων. Από τη μίξη ξένου και εγχώριου δημιουργούνται πολλές φορές ωραία πράγματα στη μουσική.

Ποιες είναι οι κύριες πηγές έμπνευσης που σας παρακινούν να γράψετε τη μουσική και τους στίχους σας;

Όλα μας τα τραγούδια είνα αληθινά, από την άποψη του ότι όλα ξεκινάνε από ένα ερέθισμα, από μία ανάγκη έκφρασης. Αυτό το ερέθισμα μπορεί να είναι ένα προσωπικό βίωμα, η μία βόλτα στον δρόμο, η ακόμα και μια είδηση η οποία τράβηξε το ενδιαφερον μας. Το σίγουρο είναι ότι τα τραγούδια μας δεν έχουν σκοπό να δείξουν το σωστό, αλλά να περιγράψουν και να βάλουν τον άλλο σε μια διαδικασία προσωπικής αναζήτησης.

Μετά από 13 χρόνια σταθερής πορείας, με διακρίσεις, συναυλίες και συμμετοχές σε παγκόσμια φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό τι έχει αλλάξει στους «Locomondo» και πόσο διαφορετικοί είστε σήμερα;

Πολλά έχουν αλλάξει και πολλά έχουν μείνει ίδια. Έχουμε αλλάξει και εμείς οι ίδιοι σαν άνθρωποι μετά από τόσα χρόνια, έχουν αλλάξει και οι καιροί οι οποίοι ζούμε. Αυτό που δεν έχει αλλάξει είναι η αγάπη μας γιά τη μουσική και γιά αυτό που κάνουμε.

Yπάρχει κάποιο συγκρότημα ή μουσικός που θα θέλατε να τζαμάρετε μαζί του επί σκηνής ;

Έαν ρωτούσες καθένα ξεχωριστά θα σου έλεγε κάτι άλλο, αυτό είναι σίγουρο. Πολύ δύσκολη ερώτηση, όπως και πολύ δύσκολο να γίνει πραγματικότητα.

Θεωρείτε ότι εκπροσωπείτε επάξια τον χώρο της Ρέγγε στην Ελλάδα;

Πάντα λέγαμε ότι είμαστε επηρεασμένοι από τη Ρέγγε και όχι ότι είμαστε ένα Ρέγγε συγκρότημα. Η μουσική μας μπορεί να έχει βάση τη Ρέγγε αλλά δεν είναι και το μόνο πράγμα που θα ακούσεις από εμάς. Πολλά διαφορετικά στοιχεία συνυπάρχουν στα τραγούδια μας και αυτό έχει να κάνει με τις διαφορετικές μουσικές που αγαπάει ο καθένας μας.

Aπό τη μέχρι τώρα εμπειρία σας η ρέγγε μπορεί να εξελιχθεί στην Ελλάδα;

Η μουσική είναι ένας ζωντανός οργανισμός και εξελίσσεται και μεταλλάσσεται με τον καιρό. Μακάρι να βρεί πρόσφορο έδαφος εδώ και να μπορέσει να δώσει πολλά.

Οι Έλληνες αγαπούν τη ρέγγε;

Την αγαπάνε, ιδίως όταν ανοίγει ο καιρός και καλοκαιριάζει. Η αλήθεια όμως είναι ότι η μουσική αυτή μπορεί να σε «ζεστάνει» και τον χειμώνα, ιδίως αν αφεθείς στον ρυθμό της να σε κουνήσει.

Πώς είναι να τραγουδάτε στην Ελλάδα της κρίσης και τι συναισθήματα εισπράττετε από το κοινό σας;

Είμαστε αισιόδοξοι άνθρωποι γενικά, μας αρέσει να βλέπουμε τη θετική πλευρά των πραγμάτων ακόμα και μέσα από τα τραγούδια μας. Θα πει κανείς «τι θετικό βλέπεις ρε φίλε σ αυτό που ζούμε τώρα;» Αυτό που ελπίζουμε είναι αυτή η κρίση ίσως να αποδειχθεί στο τέλος μιά καλή ευκαιρία γιά να διορθώσουμε τα λάθη μας ως άνθρωποι, ως κοινωνία αλλά και ως κράτος. Το να βγούμε δυνατότεροι στο τέλος και καλύτεροι από αυτό που ήμασταν πριν θα είναι το καλύτερο που μπορεί να μας συμβεί. Αυτό που θέλουμε να περάσουμε είναι ένας θετικός τρόπος αντιμετώπισης των πραγμάτων γενικότερα. Μία θετική οπτική απέναντι στα τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο καθένας και προσωπικά αλλά και σαν μέλος ενός συνόλου. Με άλλα λόγια να ξαναμπλέξουμε τη γιορτή με τη μουσική. Αυτό είναι που προσπαθούμε να πετύχουμε και στις ζωντανές μας εμφανίσεις εξάλλου.

Τι μουσικές ακούτε;

Για άλλη μία ερώτηση θα σου πούμε ότι θα έπαιρνες τόσες διαφορετικές απαντήσεις όσες είναι και τα μέλη του συγκροτήματος. Ο κάθε ένας μας έχει τις δικιές του προτιμήσεις και αγάπες. Από ρεμπέτικα και ντίσκο μέχρι ροκ και ηλεκτρονική μουσική.

Τι ονειρεύεστε για την καλλιτεχνική σας πορεία και ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Να είμαστε καλά, να συνεχίσουμε να αγαπάμε αυτό που κάνουμε και να συνεχίσει να είναι ένα τόσο σημαντικό κομμάτι της ζωής μας.

Διαβάστε περισσότερα για τη συναυλία

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης