Παρά την προσπάθειά της η Εθνική μας ομάδα πόλο των ανδρών δεν κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο.

Οι παίκτες του Βλάχου, στον τελευταίο χρονικά προημιτελικό της διοργάνωσης, ηττήθηκαν με 9-5 από την Ιταλία κι έτσι θα κοντραριστούν για τις θέσεις 5-8 με την Ισπανία, ενώ οι «ατζούρι» θα τεθούν αντιμέτωποι στους «4» με τη Σερβία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το παιχνίδι άρχισε με τους χειρότερους οιωνούς για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, καθώς μόλις στο πρώτο λεπτό οι Ιταλοί άνοιξαν το σκορ με τον Φιλιόλι, ενώ στο 5ο λεπτό ο Ντι Φούλβιο διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Η «γαλανόλευκη» πριν καλα καλά μπορέσει να αντιδράσει δυστυχώς δέχτηκε και τρίτο γκολ αυτή τη φορά από τον Αλεσάντρο Νόρα στο δεύτερο οκτάλεπτο.

Ακολούθησε το πρώτο γκολ για την Εθνική μας με σκόρερ τον Μουρίκη, ωστόσο άμεση ήταν η απάντηση της Ιταλίας που σκόραρε για τέταρτη φορά με τον Αϊκάρντι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μουρίκης σκόραρε εκ νέου μειώνοντας σε 4-2, εντούτοις δύο γκολ των Ιταλών διά χειρός των Φιλιόλι και Τζίτο εκτόξευσαν τη διαφορά στο 6-2 υπέρ φυσικά της ομάδας του Καμπάνια, πριν σκοράρει στην εκπνοή του τρίτου οκταλέπτου ο Φουντούλης για τη «γαλανόλευκη».

Στο τέταρτο οκτάλεπτο βρήκε δίχτυα ο Φουντούλης στον παίκτη παραπάνω εντούτοις οι «ατζούρι» επανέφεραν τη διαφορά στο +3 (7-4) γι’ αυτούς με τέρμα του Πρεσιούτι.

Εν συνεχεία η ομάδα του Καμπάνια αύξησε τον δείκτη του σκορ (8-4) με τον Αϊκάρντι, πριν μειώσει για την Ελλάδα ο Βλαχόπουλος. Το τελικό 9-5 για τους Ιταλούς το διαμόρφωσε ο Φιλιόλι.

Τα οκτάλεπτα: 0-2, 2-2, 1-2, 2-3

Ελλάδα (Βλάχος): Φουντούλης 2, Μουρίκης 2, Βλαχόπουλος 1.

Ιταλία (Καμπάνια): Φιλιόλι 3, Αϊκάρντι 2, Ντι Φούλβιο 1, Πρεσκιούτι 1, Νόρα 1, Τζίτο 1.

Το ξεκίνημα του προημιτελικού

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης