Πατήστε εδώ για να παρακολουθήσετε την κίνηση στο 17ο χλμ. της Εθνικής Οδούς Αθηνών – Λαμίας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ισχυρές βροχές και τοπικές καταιγίδες συνθέτουν το σκηνικό του καιρού σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές της χώρας.

Με δυσκολία η κυκλοφορία των οχημάτων στους βασικούς οδικούς άξονες στα Βόρεια Προάστια της Αττικής λόγω της έντονης βροχόπτωσηςΗ έντονη βροχόπτωση λίγο πριν από τις 14.00 το μεσημέρι προκάλεσε ανάσχεση της κυκλοφορίας στους βασικούς οδικούς άξονες στα Βόρεια Προάστια της Αττικής, ενώ με προβλήματα γινόταν και η διέλευση των πεζών, καθώς σε αρκετά σημεία η διάβαση των δρόμων ήταν εξαιρετικά δύσκολη. Για λίγα λεπτά, η καταιγίδα συνοδεύτηκε και από χαλαζόπτωση.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη των μετεωρολόγων, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί μέχρι το βράδυ, ενώ βελτίωση του καιρού αναμένεται από αύριο, Σάββατο, όπου κατά τόπους τα φαινόμενα θα είναι ηπιότερα.

Ακούστε την πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έντονη βροχόπτωση στη Ν. Κηφισιά

Καταιγίδα στην Καισαριανή

Ο καιρός ανά την Ελλάδα τις επόμενες ώρες

Αττική: Δυνατές βροχές και καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και από το απόγευμα νοτιοδυτικοί. Τα θερμόμετρα θα δείξουν από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη: Βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Θράκη – Μακεδονία
: Βροχές, που κατά διαστήματα θα είναι ισχυρές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα παραθαλάσσια, ενώ θα χιονίσει στα ορεινά και τα ημιορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 11 – 13 βαθμούς Κελσίου.

Ήπειρος – Νησιά Ιονίου – Δυτική Στερεά: Βροχοπτώσεις, που μέχρι το απόγευμα, κυρίως στα νησιά, θα είναι δυνατές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, ενώ στην Ήπειρο θα χιονίσει και σε ημιορεινές περιοχές. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου, αλλά κατά τόπους στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Πελοπόννησος: Άσχημες καιρικές συνθήκες με βροχές και καταιγίδες, που κατά διαστήματα θα είναι ισχυρές. Στις βουνοκορφές θα χιονίσει. Ύφεση της κακοκαιρίας προβλέπεται από αργά το απόγευμα. Η θερμοκρασία, λόγω των νοτιάδων, θα φτάσει στους 13 βαθμούς Κελσίου.

Κρήτη – Κυκλάδες: Βροχές και έντονες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και από το απόγευμα 7 μποφόρ. Τα θερμόμετρα θα δείξουν έως και 17 βαθμούς Κελσίου.

Δωδεκάνησα, νησιά Ανατολικού Αιγαίου: Το απόγευμα και το βράδυ δυνατές βροχές και καταιγίδες. Η ένταση των ανέμων θα είναι 5 με 7 και πρόσκαιρα σε Ρόδο και Καστελλόριζο 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Σποράδες – Θεσσαλία – Ανατολική Στερεά Ελλάδα – Εύβοια
: Μέχρι το απόγευμα κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ενώ στα ορεινά θα χιονίσει. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 14 βαθμούς Κελσίου.

Καταστροφές στη Μάνδρα Αττικής

Εν τω μεταξύ, με το πρώτο φως της ημέρας, κάτοικοι στη Μάνδρα Αττικής άρχισαν να μετρούν τις πληγές τους από τη νεροποντή που σάρωσε την περιοχή.

Δρόμοι αδιάβατοι από τα λασπόνερα, σπίτια και υπόγεια πλημμυρισμένα και εκατοντάδες διαλυμένα αυτοκίνητα το ένα πάνω στο άλλο, συνέθεσαν το σκηνικό που άφησαν πίσω τους τα ακραία καιρικά φαινόμενα και οι ορμητικοί χείμαρροι που σχηματίστηκαν στους δρόμους.

«Υπόγεια και καταστήματα πλημμύρισαν, τα αυτοκίνητα είναι διαλυμένα ενώ από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα γιατί πολύ δεν κατάλαβαν πόσο έντονη ήταν η βροχόπτωση. Ακούγαμε ένα έντονο βουητό. Το νερό ήταν παγωμένο, από τα χιόνια που έπληξαν το τελευταίο διάστημα την περιοχή» ανέφερε στο zougla.gr κάτοικος της Μάνδρας.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε 55 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και παροχές βοήθειας, ενώ σημειώθηκαν και διακοπές στην ηλεκτροδότηση. Έξι άτομα χρειάστηκε να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους και δύο από το αυτοκίνητό τους, ενώ μέχρι αυτήν την ώρα συνεχίζονται οι αντλήσεις από τους πυροσβέστες. Η μεγάλη και παρατεταμένη καταιγίδα βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Παρότι η βροχόπτωση σταμάτησε, η μεγάλη ποσότητα νερού είχε ως αποτέλεσμα να σημειώνονται υπερχειλίσεις ρεμάτων.

Η αστυνομία προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας από το ύψος της Γέφυρας της Μάνδρας μέχρι το κέντρο της περιοχής ενώ έκλεισε και η έξοδος της Αττικής οδού προς Μάνδρα λόγω της έντονης βροχόπτωσης και της συσσώρευσης υδάτων.

Χαλάζι στο κέντρο του Ηρακλείου

Λίγα λεπτά ήταν αρκετά για να πλημμυρίσει το Ηράκλειο. Λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι, καταρρακτώδεις βροχές «έπνιξαν» πολλά σημεία της Κρήτης, με το Ηράκλειο να έχει την… τιμητική του, όπου η καταιγίδα εναλλάσσεται με το χαλάζι.

Οι αρχές συνέστησαν προσοχή στους οδηγούς αλλά και στους υπόλοιπους κατοίκους κατά τις δραστηριότητές τους στο κέντρο της πόλης.

Ο καιρός του Σαββάτου

Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες αλλά και διαστήματα ηλιοφάνεια στην Ήπειρο και το Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) για αύριο, Σάββατο 28 Φεβρουαρίου. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπειρωτικής Ελλάδας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 13 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 6 έως 13 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 7 έως 16 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 8 έως 17 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 11 έως 18 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί με σταδιακή εξασθένηση και στο υπόλοιπο Αιγαίο δυτικοί νοτιοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στο Μυρτώο σχεδόν θυελλώδεις αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί με σταδιακή εξασθένηση.

Αττική
Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια του νομού θα έχει η Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 16 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι με σταδιακή εξασθένηση.

Θεσσαλονίκη
Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά περιόδους θα έχει η Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 11 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι με βαθμιαία εξασθένηση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης