Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις απώλειες βαθμών των αντιπάλων της και να περάσει μόνη πρώτη στη βαθμολογία, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα (0-0) με τον Ηρακλή στο ΟΑΚΑ.

Ο Ηρακλής αποδείχθηκε πιο σκληρός από ό,τι περίμεναν οι περισσότεροι, οι Κιτρινόμαυροι ήταν χειρότεροι από ό,τι θα μπορούσε να υποθέσει κανείς και έτσι το 0-0 δεν επέτρεψε στην Ένωση να πατήσει μόνη κορυφή, έξι μέρες πριν πάει στο Καραϊσκάκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα πρώτα λεπτά ο Πατίτο πήρε δύο πρωτοβουλίες και έκανε εύκολα λάθη. Ο Τιμούρ Κετσπάγια με τους οπαδούς της ΑΕΚ είδαν άλλωστε πολλά λάθη στο πρώτο 45λεπτο.

Ο Ηρακλής, από την άλλη πλευρά, δεν έκανε κάτι εντυπωσιακό. Ουσιαστική απειλή δεν ένιωσε σε κανένα σημείο ο Χουάντερσον, με εξαίρεση μια καλή κεφαλιά του Πατίτο στο 10′. Οι σέντρες, από εκεί και πέρα, πήγαιναν εύκολα στα χέρια του, τα κόρνερ δεν ήταν καλά εκτελεσμένα, ο Πέκχαρτ δεν έκανε ούτε μία σωστή ενέργεια.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βλέποντας την κακή εικόνα της Ένωσης στο πρώτο μισό του ματς, ο Κετσπάγια έκανε δύο αλλαγές με την έναρξη του δεύτερου μέρους ρίχνοντας στη μάχη τους Χριστοδουλόπουλο (πρώτη επίσημη εμφάνισή του) και Πλατέλλα αντί των Βάργκας και Πέκχαρτ.

Ο Μπακασέτας πέρασε στην κορυφή της επίθεσης, ενώ ο Χριστοδουλόπουλος σε ρόλο οργανωτή, με τον Πλατέλλα να παίρνει την θέση του στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής. Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ευκαιρία για τον Ηρακλή, με το απευθείας φάουλ του Λεοζίνιο να φεύγει λίγο άουτ.

Η συνέχεια, όμως, ανήκε ολοκληρωτικά στην Ένωση, που με ηγέτη τον Χριστοδουλόπουλο έγινε πιο γρήγορη, άρχισε να πιέζει ακόμη περισσότερο και στο διάστημα 65΄-70΄ έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες, αρχικά με τον Μπακασέτα και στη συνέχεια με τον Ντίντακ, για να ανοίξει το σκορ.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν «ταμπουρωθεί» στην άμυνά τους κι εύκολα ή, δύσκολα κατάφερναν να απομακρύνουν όλες τις επικίνδυνες καταστάσεις που δημιουργούσαν οι «κιτρινόμαυροι». Τα κατάφεραν μέχρι το φινάλε και δικαίως πανηγύρισαν ένα σημαντικό βαθμό μακριά από τη Θεσσαλονίκη.

Γκολ: –

Κίτρινες: Kούρος (4′), Σιμόες (12′), Μπαρτολίνι (26′), Περόνε (39′), Μπακασέτας (41′), Χουάντερσον (70′), Αγγελόπουλος (84′)

Κόκκινες: –

Οι συνθέσεις

ΑΕΚ: Ανέστης, Ντίντακ, Τσιγκρίνσκι, Λέσκοτ, Μπακάκης, Γιόχανσον, Σιμόες, Μπακασέτα, Πέκχαρτ, Πατίτο, Βάργκας.

Ηρακλής: Χουάντερσον, Κυριακίδης, Μπαρτολίνι, Ρούσσος, Σαραμαντάς, Αγγελόπουλος, Κούρος, Λάμπρου, Λεοζίνιο, Μοντέιρο, Περόνε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης