Στο ίδιο έργο… θεατές. Είτε στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου είτε στα αλώνια των τοπικών κατηγοριών τα αίσχη και οι ακρότητες, που δεν θα έπρεπε κανονικά να έχουν θέση στον αθλητισμό, κυριαρχούν και υποβαθμίζουν καθημερινά το ήδη υποβαθμισμένο προϊόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ποτήρι έχει από καιρό ξεχειλίσει. Πάντως, οι αρμόδιοι φορείς ακολουθώντας τη μέθοδο του στρουθοκαμηλισμού, επιμένουν να κρύβουν επιμελώς τα προβλήματα κάτω από το χαλί, σφυρίζοντας αδιάφορα, την ώρα που αυτές οι εικόνες αποτυπώνονται στα μάτια των νέων και υγιώς σκεπτόμενων φιλάθλων που παίρνουν τα χειρότερα παραδείγματα.

H κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου καθυστερεί…Η Πολιτεία θα πρέπει εδώ και τώρα να αναλάβει πρωτοβουλίες και να βάλει επιτέλους το μαχαίρι στο κόκκαλο, απομακρύνοντας μία και καλή τους πρωταγωνιστές (παίκτες, τεχνικό προσωπικό, ανεγκέφαλους οπαδούς) περιστατικών βίας, όπως αυτό που συνέβη στην Ηλεία.

Η Πολιτεία θα πρέπει εδώ και τώρα να αναλάβει πρωτοβουλίες και να βάλει επιτέλους το μαχαίρι στο κόκκαλοΟι εικόνες που καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα ανάμεσα στον Ηρακλή Πύργου και τον Άφοβο Βροχίτσας προκαλούν οργή και αποτροπιασμό. Η αναμέτρηση που διεξήχθη στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Β’ κατηγορίας της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηλείας δεν τελείωσε ποτέ!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο λόγος; Ένα πέναλτι που δόθηκε στο 85ο λεπτό υπέρ των φιλοξενούμενων. Ο παίκτης του Άφοβου έστησε την μπάλα στο γήπεδο της Ξυλοκέρας και αρχικά δεν μπόρεσε να νικήσει τον τερματοφύλακα του Ηρακλή. Στην επαναφορά όμως ευστόχησε και κάπου εκεί ο αγωνιστικός χώρος μετατράπηκε σε… ρινγκ!

Μεσολάβησε η υπόδειξη του επόπτη, ο οποίος αρχικά σήκωσε την σημαία του για να υποδείξει αντικανονική θέση του τερματοφύλακα, με σκοπό να δοθεί επανάληψη της εκτέλεσης, ωστόσο στη συνέχεια ο εκτελεστής σκόραρε με αποτέλεσμα να καταλογιστεί το γκολ και να συνεχιστεί η φάση, θεωρώντας πως υπάρχει πλεονέκτημα.

Οι παίκτες των γηπεδούχων μην μπορώντας να συγκρατηθούν επιτέθηκαν σε διαιτητή και βοηθό, ενώ η κατάσταση ξέφυγε από τα όρια όταν οι διαμαρτυρίες δεν περιορίστηκαν σε λεκτικό επίπεδο, αλλά μεταλλάχθηκαν σε κλωτσιές και μπουνιές.

Σοκ προκαλεί η εικόνα με παίκτη του Ηρακλή να παίρνει φόρα και να σωριάζει στο έδαφος τον διαιτητή, ενώ στη συνέχεια πέφτει από πάνω του και αρχίζει να τον χτυπά με μανία, ενώ συμπαίκτες του τον κλωτσούν στα… τυφλά, θέτοντας σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα του ρέφερι! Ίδια τύχη είχε και ο βοηθός, ο οποίος επίσης βρέθηκε στο έδαφος από κροσέ στο στομάχι του αναπληρωματικού τερματοφύλακα του Ηρακλή!

Τελικά με την βοήθεια των ψυχραιμότερων τόσο από την μεριά του Ηρακλή, όσο και από την μεριά του Άφοβου ο διαιτητής και ο βοηθός φυγαδεύτηκαν! Φυσικά το ερώτημα αν το παιχνίδι τελείωσε είναι ρητορικό, καθώς η απάντηση είναι προφανής!

Η θέση του Ηρακλή Πύργου, όπου προπονητής είναι ο Γιάννης Δημόπουλος, αδερφός των Χρήστου και Θανάση, που έκαναν καριέρα στον Παναθηναϊκό, αναφέρει στο zougla.gr ότι τα περιστατικά είναι καταδικαστέα, χωρίς αμφιβολία. Παράλληλα, τονίζουν ότι η ομάδα τους δέχεται «πόλεμο» από τους διαιτητές από την αρχή της σεζόν και υποστηρίζουν ότι η αντίδραση των πρωταγωνιστών των επεισοδίων απορρέει από την αδικία! Οι ισχυρισμοί αυτοί, βέβαια, δεν αποτελούν δικαιολογία, καθώς ένας «κακός» διαιτητής δεν θα πρέπει να δέχεται τον προπηλακισμό, αλλά να παίρνει την άγουσα για το… σπίτι του από τους αρμόδιους φορείς.

Με αφορμή τα θλιβερά γεγονότα επικοινωνήσαμε με την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηλείας και ο πρόεδρος Άρης Κουλούρης διαβεβαίωσε ότι οι πρωταγωνιστές των ντροπιαστικών εικόνων θα τιμωρηθούν με τις βαρύτατες των ποινών, παραθέτοντάς μας την επίσημη ανακοίνωση της Ένωσης.

Η ανακοίνωση της ΕΠΣ Ηλείας αναφέρει: «Είναι ένα θλιβερό και καταδικαστέο γεγονός. Οι δύο ποδοσφαιριστές με τις ενέργειες τους έδειξαν ότι δεν σέβονται την φανέλα της ομάδας του Ηρακλή Πύργου και δεν έχουν θέση στο Ηλειακό ποδόσφαιρο. Υπάρχουν κανονισμοί και να είστε σίγουροι ότι θα εφαρμοστούν απόλυτα. Είναι ένα μεμονωμένο γεγονός που δεν αντιπροσωπεύει το Ηλειακό ποδόσφαιρο• ούτε εμάς σαν διοίκηση. Η συμπεριφορά των παραγόντων και των διαιτητών μας δίνουν δύναμη για την πάταξη τέτοιων συμπεριφορών και την αποβολή «ξένων» στοιχείων από το ποδόσφαιρο».

Οψόμεθα…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης