Σαφείς προειδοποιήσεις προς τη διεθνή κοινότητα για την κατάσταση στην οποία θα βρεθούν βραχυπρόθεσμα οι σεισμόπληκτοι στην Αϊτή λόγω της μείωσης της ανθρωπιστικής βοήθειας, απηύθυνε ο Ο.Η.Ε.. Όπως μετέδωσε το Associated Press μεγάλο τμήμα του πληθυσμού παραμένει σε πρόχειρα καταλύματα, με την κυβέρνηση του Michel Martelli να αδυνατεί να αντιμετωπίσει τις συνέπειες του καταστροφικού σεισμού που σημειώθηκε τον Ιανουάριο του 2010.

«Η έλλειψη χρημάτων θα προκαλέσει τεράστιες ελλείψεις στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους όπου παραμένουν χιλιάδες πρόσφυγες. Ήδη τα προβλήματα είναι μεγάλα καθώς οι δωρεές του 2011 ήταν οι μισές από τις προβλεπόμενες», τόνισε ο Nigel Fisher, συντονιστής της ανθρωπιστικής βοήθειας στο νησί της Καραϊβικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η επιβίωση των κατοίκων απειλείται», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας πως η καταπολέμηση της χολέρας που πλήττει εδώ και μήνες χιλιάδες ανθρώπους θα γίνεται όλο και πιο δύσκολη.

«Σχεδόν 500.000 άνθρωποι ζουν σε καταυλισμούς και είναι εκτεθειμένοι στα ξεσπάσματα της χολέρας», προειδοποίησε.

Στις 12 Ιανουαρίου 2010 σημειώθηκε σεισμός 7,3 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, ο οποίος ισοπέδωσε την πρωτεύουσα Πορτ-ο-Πρενς, προκαλώντας τον θάνατο περισσότερων από 200.000 ανθρώπων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
«Οι κυανόκρανοι έφεραν τη χολέρα στην Αϊτή», Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2012, 06:34
Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός στην Αϊτή, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2012, 01:32
 
Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης