Η Γερμανία ήταν η μεγάλη νικήτρια στην «τιτανομαχία» με την Ιταλία που κρίθηκε στα πέναλτι, με τα «πάντσερ» να επικρατούν με 6-5 σκορ (1-1 η κανονική διάρκεια και η παράταση) στη ρώσικη ρουλέτα, παίρνοντας έτσι την πρόκριση για τα ημιτελικά του Euro 2016.

Το πρώτο ημίχρονο στο παιχνίδι περιελάμβανε ελάχιστες αξιόλογες φάσεις μπροστά από τα δύο καρέ, με τις δύο ομάδες να δίνουν ιδιαίτερο βάρος στην τακτική, πηγαίνοντας εν τέλει στα αποδυτήρια ισόπαλες 0-0.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πρώτο 20λεπτο της επανάληψης η εικόνα στο παιχνίδι ήταν ίδια, μέχρι το 65ο λεπτό όταν ο Γκόμεζ με μία υπέροχη πάσα «τρύπησε» την άμυνα των Ιταλών, με τον Έκτορ να τροφοδοτεί τον Οζίλ και τον τελευταίο να κάνει το 1-0 με ωραίο πλασέ.

Η χαρά των «πάντσερ» ωστόσο κράτησε μόλις 11 λεπτά, καθώς ο Μπόατενγκ, λίγα λεπτά μετά τη σωτήρια επέμβαση του Μπουφόν σε κοντινό τακουνάκι του Γκόμεζ, έκανε χέρι μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής έδειξε την «άσπρη βούλα», με τον Μπονούτσι να νικά τον Νόιερ.

Το 1-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος του ματς κι έτσι οι δύο ομάδες κλήθηκαν να λύσουν τις διαφορές τους στην παράταση, όπου ωστόσο δεν κινήθηκε… φύλλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αποτέλεσμα αυτού ήταν η αναμέτρηση να οδηγηθεί στη διαδικασία των πέναλτι, όπου οι Γερμανοί με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Νόιερ (έπιασε δύο πέναλτι) προκρίθηκαν στα ημιτελικά όπου θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του Γαλλία-Ισλανδία.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι με αυτήν την πρόκριση τα «πάντσερ» έσπασαν την κατάρα που τους κυνηγούσε στις μεγάλες διοργανώσεις όταν έβρισκαν στο… διάβα τους τους Ιταλούς.

(Tα γκολ του αγώνα και η διαδικασία των πέναλτι)

Διαδικασία των πέναλτι:

Ινσίνιε 1-0
Κρόος 1-1
Τζάτζα (άουτ)
Μίλερ (απόκρουση Μπουφόν)
Μπαρτσάλι 2-1
Εζίλ (δοκάρι)
Πελέ (άουτ)
Ντράξλερ 2-2
Μπονούτσι (αουτ)
Σβαϊνστάιγκερ (άουτ)
Τζιακερίνι 3-2
Χούμελς 3-3
Παρόλο 4-3
Κίμιχ 4-4
Ντε Σίλιο 5-4
Μπόατενγκ 5-5
Νταρμιάν (απόκρουση Νόιερ)
Έκτορ 5-6


Κίτρινες:
Χούμελς, Σβαϊνστάιγκερ- Ντε Σίλιο, Στουράρο, Παρόλο, Πελέ, Τζιακερίνι

Γερμανία (Γιόακιμ Λεβ):
Νόιερ, Χέβεντες, Χούμελς, Μπόατενγκ, Κίμιχ, Κεντίρα (16′ λ.τρ. Σβαϊνστάιγκερ), Κρόος, Έκτορ, Οζίλ, Μίλερ, Γκόμεζ (72′ Ντραξλερ).

Ιταλία (Αντόνιο Κόντε): Μπουφόν, Μπαρτσάλι, Κιελίνι (120’ Τζάτζα), Μπονούτσι, Παρόλο, Στουράρο, Τζιακερίνι, Φλορέντσι (86′ Νταρμιάν), Ντε Σίλιο, Έντερ (107′ Ινσίνιε), Πελέ.













Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης