Τηλεφωνικές συνομιλίες στις οποίες συμμετέχει ο πρώην πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Σάντρο Ροσέλ, αποκαλύπτουν εμπλοκή της Μπλαουγκράνα σε παράνομη αγορά ήπατος για τον Ερίκ Αμπιντάλ.

Αυτό τουλάχιστον αποκαλύπτει ο ευρωπαϊκός Τύπος, ο οποίος αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του «France Football» και της ισπανικής «El Confidencial» για το θέμα που συγκλόνισε την παγκόσμια ποδοσφαιρική -κι όχι μόνον- κοινότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται πως τον Μάρτιο 2011 ο πρώην άσος των Καταλανών, ο οποίος αργότερα αγωνίσθηκε και στον Ολυμπιακό, διεγνώσθη με καρκίνο στο ήπαρ.

Ο Αμπιντάλ υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση (Μάρτιος 2012) και τότε είχε ανακοινωθεί πως χρειάζεται μεταμόσχευση ήπατος. Εκείνη την εποχή γνωστοποιήθηκε πως δότης του μοσχεύματος ήταν ο εξάδελφος του Αμπιντάλ, Ζεράρ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ροσέλ σήμερα βρίσκεται στη φυλακή για «ξέπλυμα βρόμικου χρήματος» και είναι χαρακτηριστικό ότι οι δικηγόροι του δηλώνουν άγνοια για το περιστατικό, ενώ αναρωτιούνται για τη χρονική στιγμή που επελέγη από κάποιους να δημοσιοποιηθεί το θέμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μας φαίνεται ιδιαίτερα παράδοξο να μπορείς να αγοράσεις με παράνομο τρόπο ένα ήπαρ και να γίνεται η μεταμόσχευση σε δημόσιο νοσοκομείο» αναφέρεται από την πλευρά του Ροσέλ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης