Θύμα έκπληξης έπεσε στην πρεμιέρα της στο Μουντιάλ της Ρωσίας η Εθνική Γερμανίας.

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια γνώρισε την ήττα με 1-0 σκορ από το Μεξικό, που έπαιξε εξαιρετικό ποδόσφαιρο και σόκαρε τα «πάντσερ».
Το γκολ που έκρινε το παιχνίδι και χάρισε το πολύτιμο τρίποντο στους «σομπρέρος», το πέτυχε στο 35′ ο Λοσάνο, ο οποίος με ωραία κίνηση βρέθηκε απέναντι από τον Νόιερ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του.

Το γκολ του Λοσάνο

Εξαιρετικός ήταν ο ρυθμός στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, με τις δύο ομάδες να παίζουν επιθετικά από την αρχή. Αυτή που μπήκε πιο δυνατά ήταν το Μεξικό, που είχε ενθουσιασμό από το ξεκίνημα και λίγο έλειψε να κάνει τη ζημιά με το «καλημέρα». 
Στο 10΄ μακρινό σουτ του Ερέρα, απέκρουσε ο Νόιερ, όπως και στο 15΄ σε κεφαλιά του Μορένο. Στο 16΄ παραλίγο να σημειώσει αυτογκόλ ο Σαλσίδο, ενώ στο 22΄ σουτ του Κρόος μπλόκαρε ο Οτσόα, ο οποίος είχε βρεθηκε σε εξαιρετική ημέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Μεξικό απείλησε στη συνέχεια με τους Βέλα και Λαγιούν και άνοιξε το σκορ στο 35΄ με τον Λοσάνο, ο οποίος έγινε κάτοχος της μπάλας σε αντεπίθεση της ομάδας του και αφού, μέσα στην περιοχή, απέφυγε έναν αντίπαλο, έκανε το συρτό σουτ με το δεξί και νίκησε τον Νόιερ.

Η Γερμανία αντέδρασε και στο 38΄ ο Κρος με απευθείας φάουλ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Να σημειωθεί ότι ο Οτσόα βρήκε την μπάλα με τα ακροδάχτυλα και στη συνέχεια αυτή προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο Β΄ ημίχρονο η Γερμανία ξεκίνησε πιο δυνατά και πίεσε την άμυνα του Μεξικού. Την πρώτη καλή της ευκαιρία έχασε στο 55΄, όταν ο Οζίλ πάσαρε στον Ντράξλερ, που με φαλτσαριστό σουτ κέρδισε το κόρνερ από τον Οτσόα.
Στο 57΄ ο Κουαδράδο με σουτ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Νόιερ, ενώ στο 65΄ ανάποδο ψαλιδάκι του Κίμιχ έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 68΄ σουτ του Βέρνερ από καλή θέση άουτ, όπως και στο 71΄ του Ρόις, ενώ λίγο νωρίτερα (69΄) το Μεξικό ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Τσιτσαρίτο.

Στο 77΄σε αντεπίθεση του Μεξικού, ο Λαγιούν σούταρε αμαρκάριστος άουτ, όπως έκανε και πέντε λεπτά αργότερα όταν βρέθηκε επίσης μόνος από δεξιά απέναντι στον Νόιερ.

Οι Γερμανοί ανέβασαν ρυθμούς για να φθάσουν στην ισοφάριση και στο 87΄ κεφαλιά του Γκόμεζ έφυγε άουτ, ενώ στο 89΄, πρώτα ο Γκόμεζ από πλάγια θέση προσπάθησε να απειλήσει με τακουνάκι, ενώ στη συνέχεια δυνατό σουτ του Μπραντ έφυγε άουτ.

Κίτρινες: Μίλερ, Χούμελς / Μορένο, Ερέρο

Γερμανία (Γιόακιμ Λεβ):
Νόιερ, Κίμιχ, Χούμελς, Μπόατενγκ, Πλάτενχαρντ (80΄ Γκόμεζ), Κεντίρα (60΄ Ρόις), Κρος, Οζίλ, Μίλερ, Ντράξλερ, Βέρνερ (87΄ Μπραντ).

Μεξικό (Χουάν Οσόριο):
Οτσόα, Σαλσέδο, Αγιάλα, Μορένο, Γκαγιάρδο, Ερέρα, Γκουαδράδο (74΄ Μάρκες), Λαγιούν, Βέλα (58΄ Άλβαρες), Λοσάνο (67΄ Χιμένες), Τσιτσαρίτο Ερνάντες.


 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Kαι ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς βρίσκεται στο Λουζνίκι

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης