Ένα γκολ ήταν αρκετό για τη Σερβία, προκειμένου να ξεκινήσει νικηφόρα στο Μουντιάλ της Ρωσίας.
Η ομάδα Μλάντεν Κρστάλιτς κατάφερε την Κυριακή με μία αριστουργηματική απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κολάροφ να νικήσει με 1-0 την Κόστα Ρίκα στη «Samara Arena», κάνοντας ποδαρικό με το δεξί στη διοργάνωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 89ο λεπτό στον αγωνιστικό χώρο πέρασε ο επιθετικός του ΠΑΟΚ, Πρίγιοβιτς αντί του Μίτροβιτς.

To γκολ του Κολάροφ

Μοιρασμένο ήταν το παιχνίδι χωρίς πολλές ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες το πρώτο μέρος που ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα, αλλά με μία σπουδαία φάση για κάθε ομάδα ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Στο 12ο λεπτό η Κόστα Ρίκα πλησίασε πρώτη το γκολ, όταν ο Γκονσάλες σηκώθηκε μόνος του μπροστά στην εστία, αλλά η κεφαλιά του ήταν άστοχη, ενώ στο 27ο λεπτό οι Σέρβοι δημιούργησαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία τους με το τετ α τετ Μιλίνκοβιτς -Σάβιτς, αλλά μπλόκαρε την μπάλα ο Νάβας.

Η ανωτερότητα της Σερβίας συνεχίστηκε με την επανέναρξη και στο 50ο λεπτό ήρθε η δεύτερη καλή στιγμή της, με τον Μίτροβιτς να βγαίνει απέναντι στο Νάβας, αλλά ο τερματοφύλακας της Κόστα Ρίκα κράτησε το 0-0.
Το γκολ για την ομάδα του Μλάντεν Κρστάιτς δεν άργησε πάντως, αφού στο 56ο λεπτό, ο αρχηγός της Σερβίας, Αλεξάνταρ Κολάροφ, με φανταστική απευθείας εκτέλεση φάουλ άνοιξε το σκορ.

Στη συνέχεια η Κόστα Ρίκα προσπάθησε να βρει τον δρόμο προς την ισοφάριση, χωρίς αποτέλεσμα, με τη Σερβία να κρατάει άνετα το υπέρ της σκορ.
Στο 87ο λεπτί, ο Μίτροβιτς βρέθηκε απέναντι στο Νάβας, έχασε το κοντρόλ, έπεσε στην περιοχή, ζήτησε πέναλτι, αλλά ο διαιτητής ήταν κοντά και σωστά δεν έδωσε κάτι, στην τελευταία καλή φάση του αγώνα.

Κίτρινες: Κάλβο, Γκούσμαν – Ιβάνοβιτς, Πρίγιοβιτς

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ (Όσκαρ Ραμίρες): Νάβας, Ακόστα, Γκονσάλες, Μπόρχες, Ντουάρτε, Βενέγας (60΄ Μπολάνιος), Κάλβο, Γκαμπόα, Ρουίς, Γκουσμάν (73΄ Κολινδρές), Ουρένια (67΄ Κάμπελ)

ΣΕΡΒΙΑ (Μλάντεν Κρστάιτς): Στοΐκοβιτς, Τόσιτς, Μιλιβόγιεβιτς, Ιβάνοβιτς, Μίτροβιτς (89΄ Πρίγιοβιτς), Τάντιτς (82΄ Ρουκάβινα), Κολάροβ, Μιλένκοβιτς, Σεργκέι, Μάτιτς, Λιάιτς (69΄ Κόστιτς).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης