Η Βραζιλία επικράτησε με 2-0 της Σερβίας την Τετάρτη στη Μόσχα και προκρίθηκε ως πρώτη του 5ου ομίλου στη φάση των 16 του Μουντιάλ.
Το συγκρότημα του Τίτε άνοιξε το σκορ με γκολ του Παουλίνιο στο 36ο λεπτό, με τον Τιάγκο Σίλβα στο 68′ να κάνει το 2-0 για την ομάδα του.
Αντίθετα οι «πλάβι» αποκλείστηκαν από την επόμενη φάση, καθώς τη δεύτερη θέση του ομίλου κατέλαβε η Ελβετία.
Η «Σελεσάο» θα αντιμετωπίσει στη φάση των «16» το Μεξικό, στις 2 Ιουλίου στη Σαμάρα (17:00).

Τα γκολ του αγώνα

Η νίκη ήταν μονόδρομος για τους «πλάβι» και ως εκ τούτου απέναντι σε μια φύσει επιθετική ομάδα όπως η Βραζιλία το παιχνίδι πήρε πολύ γρήγορο ρυθμό από την αρχή. Φάσεις όμως δεν υπήρχαν, παρά το αδιάκοπο τρέξιμο.
Ο Μαρσέλο αποχώρησε με πρόβλημα μόλις στο 10΄ και χρειάστηκε να φτάσει ο αγώνας στο 36ο λεπτό, όταν οι «βερντεόρο» άνοιξαν το σκορ στην πρώτη ευκαιρία τους: ο Κουτίνιο με εξαιρετική πάσα βρήκε τον συμπαίκτη του στην Μπαρτσελόνα Παουλίνιο, που μπήκε «σφήνα» στην αργή αντίπαλη άμυνα και πέρασε την μπάλα πάνω από τον Στόικοβιτς για το 1-0.

Η ομάδα του Κρστάιτς, από την πλευρά της, προσπάθησε να πιέσει στο ξεκίνημα της επανάληψης, έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες, με τον Μίτροβιτς στο 61΄ (η κεφαλιά του αποκρούστηκε προ της γραμμής από τον Τιάγκο Σίλβα) και το 65΄ (νέα κεφαλιά, απέκρουσε ο Άλισον).
Κι ενώ οι Σέρβοι έδιναν την ψυχή τους για την ισοφάριση, ήταν η ομάδα του Τίτε που διπλασίασε στο 68΄, με κεφαλιά του Τιάγκο Σίλβα σε εκτέλεση κόρνερ του Νεϊμάρ από αριστερά.

Από εκείνο το σημείο και μετά οι παίκτες του Κρστάιτς παρέδωσαν… σώμα και πνεύμα. Η Σερβία δεν μπορούσε να ακολουθήσει τους Βραζιλιάνους, που ήλεγχαν απόλυτα το παιχνίδι και επιδόθηκαν σε κάποιους ωραίους συνδυασμούς, ο Στόικοβιτς σταμάτησε μια-δυο φορές τον Νεϊμάρ και η… σεμνή τελετή έλαβε τέλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κίτρινες: 33΄ Λιάιτς, 48΄ Μάτιτς, 71΄ Μίτροβιτς

ΣΕΡΒΙΑ (Μλάντεν Κρστάιτς): Στόικοβιτς, Ρουκάβινα, Μιλένκοβιτς, Βελίκοβιτς, Κόλαροφ, Μάτιτς, Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Τάντιτς, Λιάιτς (75΄ Ζίβκοβιτς), Κόστιτς (82΄ Ράντονιτς), Μίτροβιτς (90΄ Γιόβιτς)

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Τιτέ): Άλισον, Φάγκνερ, Τιάγκο Σίλβα, Μιράντα, Μαρσέλο (10΄ Φιλίπε Λουίς), Κασεμίρο, Παουλίνιο (66΄ Φερμαντίνιο), Γουίλιαν, Κουτίνιο (80΄ Ρενάτο Αουγκούστο), Νεϊμάρ, Ζεσούς

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης