Η πάλαι ποτέ βασίλισσα των κινητών τηλεφώνων, δηλαδή η Nokia, αναμφισβήτητα έχει εκθρονιστεί τα τελευταία χρόνια. Οι λόγοι πολλοί και διαφορετικοί, από εσωτερικής ενδο-εταιρικής φύσεως έως φυσικά τον ισχυρό ανταγωνισμό, κυρίως από την έλευση του iPhone της Apple το 2007 και της ραγδαίας αλλαγής που επέφερε σε όλα τα προϊόντα της κινητής τηλεφωνίας. Εντούτοις η Nokia, παρέμενε να προσπαθεί αυτά τα χρόνια με διάφορες συσκευές και αλλαγές «πλεύσης» νοοτροπίας, χωρίς όμως να έχει καταφέρει να προσελκύσει επιτυχώς, το ενδιαφέρον των καταναλωτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απ’ ότι φαίνεται όμως, η εταιρεία στοχεύει σε μια δυναμική παρουσία το προσεχές χρονικό διάστημα, κρίνοντας από τις συσκευές που επέδειξε στην έκθεση τεχνολογίας IFA 2012 και πιο συγκεκριμένα ανάμεσα σε αυτές, το κινητό τηλέφωνο Nokia Lumia 920.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα συσκευή χωρίς αμφιβολία εντυπωσιάζει με την πρώτη ματιά, χάρη στην οθόνη «PureMotion HD+» των 4.5 ιντσών, με την κρυστάλλινη ανάλυση των 1280×768 γραμμών, άριστης πυκνότητας 332 pixel ανά ίντσα (ppi). Ξεχωριστή μνεία πρέπει να αποδοθεί στην τεχνολογία Super Sensitive Touch, η οποία επιτρέπει για πρώτη φορά στον χρήστη ενός κινητού τηλεφώνου, να χρησιμοποιεί την οθόνη αφής ακόμα και όταν φοράει γάντια.

Το Lumia 920, ως «καρδιά» ή αλλιώς κεντρικό τσιπ έχει το S4 Snapdragon, δύο πυρήνων και με χρονισμό λειτουργίας στο 1.5 GHz (GigaHertz), πλαισιωμένο από 1GB (GigaByte) μνήμης RAM. Ο δε αποθηκευτικός χώρος φτάνει τα 32GB, ενώ η μπαταρία μπορεί να αποδώσει έως και 400 ώρες ομιλίας 2G (10 ώρες μέσω 3G βίντεο), 3 ώρες συνεχόμενης εγγραφής βίντεο και μέχρι 67 ώρες αναπαραγωγής μουσικής.

Ένα πραγματικά ελκυστικό χαρακτηριστικό του νέου Lumia 920, είναι η ενσωμάτωση της τεχνολογίας «Qi», η οποία προσδίδει στο τηλέφωνο την δυνατότητα να φορτίζει ασύρματα, απλά και μόνο ακουμπώντας το, σε έναν (επίσης) Qi-συμβατό φορτιστή. Η ιδιαιτερότητα των φορτιστών όμως, έγκειται στην μορφή τους, που δεν θυμίζει καθόλου έναν κλασικό φορτιστή ρεύματος.

Το Lumia 920 μπορεί να συνεργαστεί με οποιονδήποτε Qi-φορτιστή, αλλά όπως είναι λογικό, η Nokia προσφέρει τις δικές της προτάσεις: «μαξιλάρι», «πλακέτα» και «stand», εκπλήσσουν δια της ευκολίας στην χρήση τους λόγω της ασύρματης φόρτισης.

Όσο αφορά τις κάμερες, η Nokia παρέχει μια εμπρός με ανάλυση 1280×960 και μια πίσω, των 8.7 MPixel (3264×2448 ανάλυση φωτογραφίας), με τετραπλό ψηφιακό ζουμ και διάφορες λειτουργίες που διευκολύνουν την λήψη φωτογραφιών και βίντεο – το τελευταίο μάλιστα, συλλαμβάνεται με ποιότητα Full HD 1080p (1920×1080) στα 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο.

Από πλευράς συνδέσεων και επικοινωνιών, το Lumia 920 είναι πλήρες: USB 2.0, Bluetooth 3.1, Wi-Fi n, NFC και ταχύτητα 3G / 4G από 5.76Mbit έως τα 100Mbit / δευτερόλεπτο, ανάλογα βέβαια με την ταχύτητα του δικτύου της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας που είναι συνδρομητής ο χρήστης.

Για το τέλος, αφήσαμε το περιβάλλον, το οποίο δεν είναι άλλο από τα νέα Windows Phone 8, όπου σε συνδυασμό με τα επαρκή τεχνικά χαρακτηριστικά, «πετάνε» στην ροή της λειτουργίας τους, κάτι πάρα πολύ σημαντικό για ένα κινητό τηλέφωνο.

Το Lumia 920 λοιπόν, αποτελεί την καινούρια, πολλά υποσχόμενη και ισχυρή πρόταση της Nokia, η οποία μέλλεται να ελκύσει πολλούς καταναλωτές.

Περισσότερες πληροφορίες:

http://www.nokia.com/global/products/phone/lumia920/

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης