Μια νέα φωτογραφική μηχανή κάνει την εμφάνισή της, η πρώτη με σύστημα οπτικής σταθεροποίησης εικόνας 5 αξόνων, που σχεδιάστηκε για full-frame αισθητήρα εικόνας. Ο λόγος για την α7 mark II (πιο συγκεκριμένα: ILCE-7M2) της Sony με δυνατότητα εναλλαγής φακών α7.

Η νέα φωτογραφική μηχανή παρέχει εκπληκτική ποιότητα εικόνων σε μικρό μέγεθος και ελαφριά κατασκευή, ενώ κρατάει όλα τα παραδοσιακά χαρακτηριστικά της σειράς α7, στην οποία συγκαταλέγεται και η μικρότερη και ελαφρύτερη full-frame φωτογραφική μηχανή με εναλλάξιμους φακούς (α7R). Ο full-frame αισθητήρας Exmor CMOS 35 mm με 24.3 ενεργά megapixel, κινείται κατά μήκος πέντε αξόνων προς αντιστάθμιση των κραδασμών της μηχανής, προσφέροντας ένα σύστημα οπτικής σταθεροποίησης εικόνας, που ισοδυναμεί με έως 4,5 «βημάτων» υψηλότερης ταχύτητας κλείστρου για διόρθωση στα πλάνα. Έτσι, γίνεται δυνατή η λήψη φωτογραφιών και βίντεο, κρατώντας τη φωτογραφική μηχανή στο χέρι, σε συνθήκες όπου άλλοτε θα χρειάζονταν τρίποδο. Το εσωτερικό σύστημα σταθεροποίησης εικόνας προσφέρει ευκρινέστερες φωτογραφίες σε όσους χρησιμοποιούν φακούς A-mount με τον προαιρετικό προσαρμογέα φακού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ



Η πρώτη full frame φωτογραφική μηχανή με σύστημα οπτικής σταθεροποίησης εικόνας 5 αξόνων

Η νέα a7 II αναγνωρίζει και διορθώνει το κούνημα της φωτογραφικής μηχανής σε πέντε άξονες κατά την φωτογράφιση και βιντεοσκόπιση. Πιο συγκεκριμένα, διορθώνεται το κούνημα σε γωνία (κινήσεις κάθετης και οριζόντιας περιστροφής), που συμβαίνει συνήθως σε λήψεις με τηλεφακό, το κούνημα κατά μήκος των αξόνων X και Y, που γίνεται αντιληπτό όσο αυξάνεται η μεγέθυνση στη φωτογράφηση και το κούνημα κυκλικής περιστροφής (roll), που επηρεάζει συχνά νυχτερινές λήψεις ή την εγγραφή βίντεο. Ο full-frame αισθητήρας εικόνας μετακινείται για να αντισταθμίσει αυτούς τους κραδασμούς της φωτογραφικής μηχανής.

Οπτική σταθεροποίηση εικόνας 5 αξόνων

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι λήψεις χαμηλού φωτισμού με τη φωτογραφική μηχανή σε χαμηλότερη ταχύτητα κλείστρου είναι πλέον εφικτές και παρέχουν μεγαλύτερη δημιουργικότητα και ευκινησία, χωρίς την ανάγκη χρήσης τρίποδου. Το σύστημα σταθεροποίησης εικόνας, που βρίσκεται μέσα στο σώμα της φωτογραφικής μηχανής, είναι αποτελεσματικό ακόμα και σε συνδυασμό με φακούς «E-mount», που δεν διαθέτουν σύστημα σταθεροποίησης εικόνας Optical SteadyShot (OSS), αλλά και στους φακούς A-mount (χρησιμοποιώντας έναν προαιρετικό προσαρμογέα σύνδεσης, όπως τον LA-EA4 ή τον LA-EA3), οι κραδασμοί της μηχανής αντισταθμίζονται σε πέντε άξονες μέσα στο σώμα της μηχανής.



Επαλήθευση αποτελεσμάτων οπτικής σταθεροποίησης με τη λειτουργία live view

Μπορείτε να παρακολουθήστε τη διορθωμένη εικόνα σε πραγματικό χρόνο στην LCD οθόνη της μηχανής, ή στο OLED σκόπευτρο, ενώ παράλληλα προσφέρεται η δυνατότητα να καδράρετε και να εστιάσετε με κάθε λεπτομέρεια, ακόμα και όταν χρησιμοποιείτε τηλεφακό ή φακό macro.

Γρήγορη και ακριβής αυτόματη εστίαση με Fast Hybrid AF

Ο αισθητήρας αυτόματης εστίασης 117 σημείων με εστιακό πεδίο και ανίχνευση φάσης και τα 25 σημεία αυτόματης εστίασης με ανίχνευση αντίθεσης, καλύπτουν μια μεγάλη περιοχή της οθόνης, ενώ χάρη στην αυτόματη εστίαση ανίχνευσης φάσης, η πεντακάθαρη εστίαση κινούμενων θεμάτων γίνεται πιο εύκολη.



Ταχύτερη απόκριση της αυτόματης εστίασης κατά 30%

Χρησιμοποιείται ένας προηγμένος αλγόριθμος για να ανιχνεύει τη θέση του θέματος, ενεργοποιώντας τη βέλτιστη μονάδα οδήγησης φακού. Με τον νέο αλγόριθμο, η αυτόματη εστίαση είναι 30% πιο γρήγορη από ότι σε προηγούμενα μοντέλα της σειράς α7.

Παράλληλα, η δυνατότητα παρακολούθησης είναι 1,5 φορά μεγαλύτερη από προηγούμενα μοντέλα με τον βελτιωμένο αλγόριθμο πρόβλεψης της κίνησης. Ένας πρωτότυπος αλγόριθμος της Sony για την πρόβλεψη των κινούμενων σωμάτων, αυξάνει την απόδοση στην παρακολούθηση του θέματος και την πρόβλεψη της επόμενης κίνησής του, κατά μιάμιση φορά. Επιπλέον, η αυτόματη εστίαση (AF) και η αυτόματη έκθεση (AE) εξακολουθούν να παρακολουθούν το θέμα σε συνεχείς λήψεις υψηλής ταχύτητας (μέχρι 5 καρέ ανά δευτερόλεπτο), ώστε να μην χαθεί ούτε η πιο ξαφνική κίνηση ή έκφραση του θέματός σας. Η εξαιρετικά βελτιωμένη δυνατότητα παρακολούθησης και η σύλληψη του θέματος έχουν καταστεί δυνατές, χάρη στις εξελίξεις στην τεχνολογία ανάλυσης εικόνας με τη λειτουργία Lock-on AF, ένα χαρακτηριστικό, το οποίο αναβαθμίζει την εστίαση πάνω στο θέμα, ανάλογα με το μέγεθός του.

Ανώτερη ποιοτικά εικόνα και πλούσιες λειτουργίες εγγραφής βίντεο με τον full-frame αισθητήρα και τον επεξεργαστή εικόνας BIONZ X

Η α7 II διαθέτει έναν full-frame αισθητήρα εικόνας Exmor CMOS με 24.3 ενεργά MegaPixel. Η υψηλή ανάλυση και τα μεγαλύτερα εικονοστοιχεία (Picture Element – Pixel) βελτιώνουν την ευαισθησία και μειώνουν το θόρυβο της εικόνας, για να αποκαλυφθεί το πλήρες δυναμικό της οπτικής απόδοσης του φακού. Οι εικόνες αποδίδονται όμορφα και τα εφέ απο-εστίασης φόντου, που επιτυγχάνονται μόνο με την χρήση full-frame αισθητήρων, είναι πλέον εφικτά.

Η νέα φωτογραφική μηχανή διαθέτει έναν προηγμένο επεξεργαστή εικόνας «BIONZ X». Η γρήγορη επεξεργασία, που οφείλεται στον επεξεργαστή, βελτιώνει τις εικόνες με πολλούς τρόπους: μέσω της τεχνολογίας αναπαραγωγής λεπτομερειών, η οποία αναπαράγει υφές που μοιάζουν φυσικές ακόμα και στις μικρές λεπτομέρειες της εικόνας, ακολούθως μέσω της «τεχνολογίας μείωσης της περίθλασης», η οποία εμποδίζει την απώλεια των λεπτομερειών όταν μειώνεται το διάφραγμα και μέσω της «μείωσης ψηφιακού θορύβου σε συγκεκριμένες περιοχές», η οποία ρίχνει κατά πολύ το ψηφιακό θόρυβο, ενώ παράλληλα διατηρεί εκπληκτικές λεπτομέρειες στην υφή των αντικειμένων ακόμα και σε συνθήκες με χαμηλό φωτισμό, όπως οι νυχτερινές λήψεις και τα εσωτερικά πλάνα.

Υποστήριξη εγγραφής υψηλής ταχύτητας bit σε φορμά XAVC-S

Εκτός από AVCHD έκδοσης 2.0 Full HD (ανάλυση 1920×1080 και ρυθμός καρέ ανά δευτερόλεπτο 60p, 50p, 60i, 50i, 24p), η φωτογραφική μηχανή εγγράφει και σε XAVC-S, ένα φορμά που προέκυψε από το επαγγελματικό φορμά «XAVC». Χάρη σε αυτό, η Full HD ποιότητα βίντεο στα 50 Megabit per second (Mbps) σε υψηλή ταχύτητα είναι εξαιρετική. Χρησιμοποιείται επίσης, συμπίεση «Long GOP», η οποία στοχεύει στις διαφορές των κάδρων, καθώς και codec για βίντεο MPEG-4 AVC/H.264. Όσον αφορά στην εγγραφή ήχου, χρησιμοποιείται το Linear PCM, ενώ τα αρχεία αποθηκεύονται σε φορμά MP4.

Επίσης, δια των προφίλ εικόνας, προσφέρεται η δυνατότητα εύκολης ρύθμισης του τόνου, μέσα από τη μηχανή. Η α7 mark II υποστηρίζει τη λειτουργία gamma S-Log, η οποία διατηρεί ένα ευρύ δυναμικό εύρος, καθώς και την λειτουργία εύρους S-Gamut. Μεταξύ των πλούσιων χαρακτηριστικών της, περιλαμβάνονται και τα Time Code/User Bit (ιδιαίτερα χρήσιμο στην επεξεργασία), Rec Control (για συγχρονισμένη εγγραφή με συμβατούς εξωτερικούς εγγραφείς), προβολή/ρυθμίσεις σήμανσης και η διπλή εγγραφή βίντεο.



Βελτιωμένη χρήση και αξιοπιστία

Το σχήμα και το ύψος της λαβής, βοηθούν τον χρήστη να κρατά τη μηχανή σταθερή, ακόμα και όταν χρησιμοποιείται με μεγάλο τηλεφακό. Το κουμπί του κλείστρου μετακινήθηκε προς τα εμπρός, σε μια θέση που είναι πιο φυσική για πιο εύκολη χρήση. Σε συνδυασμό με το μεγάλο μέγεθός της λαβής (grip), το κουμπί του κλείστρου, συμβάλει στη μείωση του κουνήματος της μηχανής. Κατά το σχεδιασμό της φωτογραφικής μηχανής, η άνεση και η ευκολία στις λήψεις ήταν πρώτη προτεραιότητα της Sony. Επίσης, ο χρήστης μπορεί να ορίσει οποιεσδήποτε από τις 56 λειτουργίες της α 7 ΙΙ, στα δέκα κουμπιά της, ανάλογα με αυτό που εξυπηρετεί, ενώ η οθόνη White Magic LCD με κλίση, παρέχει εξαιρετική ορατότητα ακόμα και κάτω από το έντονο φως του ήλιου.

Ευκρινές σκόπευτρο XGA OLED Tru-Finder υψηλής αντίθεσης για ακριβή προεπισκόπηση

Το σκόπευτρο XGA OLED Tru-Finder, με ανάλυση ισοδύναμη με 2,36 εκατομμύρια κουκκίδες (dot) και υψηλή αντίθεση, παρέχει πιστή αναπαραγωγή των ρυθμίσεων προσαρμογής, ακριβή εστίαση με μεγεθυμένη προβολή ή χαρακτηριστικά peaking και εφέ απο-εστίασης φόντου. Η φωτογραφική μηχανή είναι πλήρως συμβατή με φορμά APS-C, έχοντας ως αποτέλεσμα την πλήρη συμβατότητα ακόμα και με φακούς φορμά APS-C.

Αξιοπιστία επαγγελματικού επιπέδου

Η κατασκευή του επάνω μέρους, του μπροστά καλύμματος και των εσωτερικών δομών από γερό κράμα μαγνησίου, διασφαλίζει ότι η φωτογραφική μηχανή είναι ανθεκτική και ελαφριά, ενώ η στιβαρή δομή προσάρτησης, μπορεί εύκολα να υποδεχτεί μεγάλους τηλεφακούς και φακούς βίντεο μεγάλου βάρους.
Τα βασικά κουμπιά και οι δακτύλιοι προστατεύονται από την υγρασία και τη σκόνη, ενώ η κατασκευή διπλής επίστρωσης των καλυμμάτων των μέσων αποθήκευσης και των θυρών, αλλά και των ενώσεων στο σώμα της μηχανής, παρέχουν μεγαλύτερη αντοχή στην υγρασία και ανθεκτικότητα στη σκόνη. Έτσι γίνεται εύκολα αντιληπτό το γεγονός, πως αυτή η φωτογραφική μηχανή έχει σχεδιαστεί για φωτογράφους που φωτογραφίζουν σε δύσκολες συνθήκες και δεν θα χρειάζεται πια να ανησυχούν για την ασφάλεια της μηχανής τους.

Γρήγορη εκκίνηση, ταχύτερη κατά 40%

Η φωτογραφική μηχανή είναι έτοιμη για επαναλειτουργία, αφού έχει απενεργοποιηθεί, σε λιγότερο χρόνο, από τα άλλα μοντέλα της σειράς α7 (κατά 40%).

Παράλληλα, διαθέτει Wi-Fi και NFC για συνδεσιμότητα με κινητές συσκευές και υποστηρίζει τις εφαρμογές «PlayMemories», χάρη στις οποίες η φωτογραφική μηχανή μπορεί να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά – Προδιαγραφές

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης