Η εταιρεία LG, σε αντίθεση με τα σημεία λιτότητας των καιρών, συνεχίζει ακάθεκτη την παραγωγή τηλεοράσεων τεραστίων διαστάσεων.

Παρόλο που ο «αγώνας» για τις περισσότερες ίντσες στους τηλεοπτικούς δέκτες είναι μια περασμένη μόδα, καθώς οι περισσότεροι καταναλωτές καλύπτονται από το φάσμα των 23 – 46 ιντσών και οι λιγότεροι που επιθυμούν μεγαλύτερη διάσταση επιλέγουν βιντεο-προβολείς (projectors), η LG εκπλήσσει με τη συνεχιζόμενη προσπάθειά της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πριν από εννέα μήνες περίπου, πιο συγκεκριμένα στις 29 Δεκεμβρίου του 2011, είχαμε παρουσιάσει την τηλεόραση από την LG, με την εξελιγμένη τεχνολογία Οργανικών Φωτο-Διόδων (OLED), που προσφέρει απαράμιλλη χρωματική παλέτα και χαμηλά επίπεδα «μαύρου», ανάλυση οθόνης 4K (ή αλλιώς 3840×2160 γραμμές) και υποστήριξη 3D απεικόνισης μέσω ειδικών γυαλιών «παθητικής» αρχιτεκτονικής (passive).

Η οθόνη αυτή, με την ανάλυση 4K (αλλιώς ονομαζόμενη Ultra High Definition – UHD), η οποία σημειωτέον είναι τετραπλάσια της καλύτερης σημερινής για τηλεοράσεις Full HD 1080p (1920×1080 γραμμές), αποκαλύφθηκε στην έκθεση Consumer Electronics Show 2011 στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ, με δύο διαφορετικά μοντέλα, ένα των 55 ιντσών και ένα των 84 ιντσών. Την πλήρη παρουσίαση μπορείτε να τη διαβάσετε στον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.zougla.gr/technology/article/tileorasi-55-intson-oled-ke-84-intson-ultra-high-definition-apo-tin-lg-stin-ces-2012. Τα στοιχεία όμως που δεν είχαν ανακοινωθεί από την LG είναι η ημερομηνία έλευσης και η τελική λιανική τιμή διάθεσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτές τις μέρες, εννέα μήνες μετά, η εταιρεία επέστρεψε με αυτές τις πληροφορίες.

Το μοντέλο των 84 ιντσών, 4K ανάλυσης (3840×2160), 3D υποστήριξης και ψευδο-3D ήχου (με 2.2 κανάλια), διατίθεται για προ-παραγγελία στην τιμή των μόλις (!) 25 εκατομμυρίων Won ή αλλιώς περί τα 17.600 ευρώ. Όπως είναι εμφανές, η τηλεόραση με την ονομασία 84LM9600 της LG απευθύνεται σε τελείως διαφορετικά πορτοφόλια από αυτά τα οποία «κυκλοφορούν» στις τσέπες των πολιτών πλέον.

Αυτό σίγουρα που πρέπει να γίνει σαφές όμως, ακόμα και προς αυτά τα ειδικού-βάρους πορτοφόλια που μπορούν να «σηκώσουν» μια τέτοια δαπάνη, μόνο και μόνο για μια τηλεόραση, είναι ότι πολύ δύσκολα θα βρουν υλικό (κοινώς βίντεο και ταινίες) ανάλυσης 4K, καθώς η πλειονότητα φτάνει μέχρι τα 1080p των ταινιών σε δίσκους Blu-ray…

Περισσότερες πληροφορίες:

http://www.engadget.com/2012/08/22/lg-4k-84-inch-uhdtv/

http://www.lgnewsroom.co.kr/contents/22694

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης