Το PC Mag έκανε μια έρευνα, στην οποία συμπεριέλαβε χρήστες που είχαν μεταβεί από Android σε iOS και από iOS σε Android. Η ερώτηση που τους έγινε ήταν “γιατί μεταβήκατε σε άλλο λειτουργικό;”.

Ως γνωστόν και οι δύο πλευρές έχουν υπέρμαχους, υποστηρίζοντας τις επιλογές της Google και της Apple και πάνω κάτω είναι γνωστά τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του κάθε λειτουργικού, όμως η συγκεκριμένη έρευνα δείχνει πλέον με πιο σαφή στοιχεία την εικόνα που γνωρίζαμε εν μέρει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έρευνα κάλυψε 2.500 ερωτηθέντες μέσω Google Survey. 18% μετέβησαν από Android σε iOS και 11% το ανάποδο, με το ποσοστό αυτών που όντως άλλαξαν να είναι στο 29%, ενώ το υπόλοιπο 71% απάντησε θεωρητικά.

Ο βασικός λόγος που οι χρήστες Android πάνε σε iOS είναι για την καλύτερη εμπειρία χρήσης με 47%. Το αντίστοιχο ποσοστό από τους χρήστες iOS που μετέβησαν σε Android είναι στο 30%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο επόμενος λόγος που οι χρήστες iOS προτιμούν Android είναι οι τιμές των συμβατών συσκευών, καθώς οι συσκευές της Apple είναι ως γνωστόν ακριβότερες σε σχέση με το μέσο Android τηλέφωνο. Για κάποιο λόγο υπάρει και ένα 11% που θεωρεί ότι οι συσκευές της Apple είναι φθηνότερες βέβαια.

Ένα 25% αναφέρει ότι πήγε σε iOS για τα καλύτερα διαθέσιμα χαρακτηριστικά. Άλλοι λόγοι που αναφέρονται είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση πελατών, οι περισσότερες εφαρμογές, τα γρηγορότερα software updates και άλλα.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης