H Apple κατάφερε κάτι ιδιαίτερα ενδιαφέρον με το πιο πρόσφατο update του λειτουργικού των iPhone και iPad, το 10.3. Κατάφερε μέσα σε λίγες ημέρες να βελτιώσει τη λειτουργικότητα των συσκευών και μάλιστα χωρίς να ενοχλήσει καν τους χρήστες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ενημέρωση 10.3 του iOS κάνει μια σημαντική αλλαγή: κάνει τη συσκευή να φαίνεται πιο γρήγορη. Πρακτικά, δεν αλλάζουν οι επιδόσεις του συστήματος, αλλά άλλαξε κάτι βασικό, που προκαλεί την αίσθηση στον χρήστη ότι έχουν αυξηθεί.

Αυτό που έκανε η Apple ήταν να μειώσει τη διάρκεια πολλών animations του μενού, έτσι ώστε πολλά στοιχεία να φαίνονται πιο άμεσα, χωρίς να γίνει κάποια αλλαγή στους χρονισμούς του επεξεργαστή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διαφορά είναι ελάχιστη βέβαια, αλλά αφήνει μια αίσθηση πιο άμεσης απόκρισης. Νέο χαρακτηριστικό της ενημέρωσης είναι η νέα λειτουργία Find My AirPods για την εύρεση των χαμένων σας AirPods με ηχητικό σήμα, αλλά και με εύρεσή τους στο χάρτη. Επίσης οι αξιολογήσεις των εφαρμογών πλέον θα πραγματοποιούνται χωρίς να βγείτε από την εφαρμογή, ενώ όλες οι iOS συσκευές αποκτούν το μοντέρνο APFS σύστημα αρχείων. Πρόκειται για σημαντική εσωτερική αλλαγή που απευθύνεται σε mobile, always-on συσκευές με flash αποθηκευτικό χώρο, αλλαγή όμως που δε θα γίνει αντιληπτή από τους χρήστες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης