Το zougla.gr βρέθηκε στην έκθεση «GR80s: Η Ελλάδα του ’80 στην Τεχνόπολη», όπου τα τεχνολογικά επιτεύγματα εκείνης της δεκαετίας έδωσαν ξανά το παρών τους, προκαλώντας τη νοσταλγία σε όλους τους επισκέπτες και ειδικότερα σε όσους μεγάλωσαν εκείνη την εποχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Telex της Siemens

Μηχανήματα έκδοσης και ακύρωσης εισιτηρίων

H έκθεση εισήγαγε τον επισκέπτη στην ελληνική δεκαετία του ’80, μέσα από μια διαδρομή που περιλάμβανε τέσσερις θεματικές κατηγορίες: την πολιτική, τις τέχνες, τον τρόπο ζωής και την τεχνολογία, και η οποία αναπτύχθηκε σε δεκατρία περίπτερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κασετόφωνο και ραδιόφωνο της εποχής

Αναλογικές τηλεφωνικές συσκευές και με κερματοδέκτη


Τηλεφωνικός θάλαμος του ΟΤΕ 


Στο κομμάτι της τεχνολογίας, υπήρχε καταγραφή, συλλογή και τοποθέτηση σε χρονολογική σειρά όλων των σημαντικών τεχνολογικών εξελίξεων που σημειώνονται στην Ελλάδα του ’80, οι οποίες την έβαλαν στο δρόμο της ψηφιακής εποχής. Οι τηλεπικοινωνίες στην ασύμμετρη και ημιτελή ανάπτυξή τους ήταν ένα ενδεικτικό πεδίο παρατήρησης.

Οι κασέτες ήχου αποτελούν σήμα κατατεθέν της δεκαετίας των 80s

Φορητά κασετόφωνα με πρώτο απ’ όλα το Walkman της Sony

Βίντεο και βιντεοκασέτες VHS

Η κονσόλα Atari 2600 σε δύο παραλλαγές της

Η εξατομικευμένη επικοινωνία και διασκέδαση, όπως αυτή αποτυπώνεται σε μικρότερα ή μεγάλα αντικείμενα μιας παγκόσμιας και εισαγόμενης για την Ελλάδα τεχνολογίας, είχαν σημαντική θέση στο περίπτερο. Μαζί, όμως, με αυτό, θα παρουσιάστηκε και η οικείωση της ηλεκτρονικής τεχνολογίας στην ελληνική οικονομία και η σημαντική για την εποχή παραγωγή πρωτογενών συστημάτων σύγχρονης ηλεκτρονικής τεχνολογίας από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.



Υπολογιστής της IBM

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης