Τουλάχιστον 740 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από μηνιγγίτιδα τους τελευταίους τέσσερις μήνες σε 11 χώρες της Δυτικής και Κεντρικής Αφρικής, ανάμεσά τους η Μπουρκίνα Φάσο και το Τσαντ, ανακοίνωσε το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων των Ηνωμένων Εθνών (Ocha).

«Μέχρι την 1η Απριλίου, η μηνιγγίτιδα είχε προκαλέσει τον θάνατο 749 ανθρώπων, ενώ άλλοι 8.667 έχουν προσβληθεί από τη νόσο στην Κεντρική και Δυτική Αφρική, όπου το ποσοστό θνησιμότητας έχει φτάσει το 8,64%» υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του τοπικού γραφείου του Ocha, με έδρα το Ντακάρ της Σενεγάλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα στοιχεία αυτά αφορούν σε συνολικά έντεκα χώρες που βρίσκονται στην «αφρικανική ζώνη της μηνιγγίτιδας», η οποία εκτείνεται στην Υποσαχάρια Αφρική, από τη Σενεγάλη στα δυτικά έως την Αιθιοπία στα ανατολικά.

Η Μπουρκίνα Φάσο και το Τσαντ είναι οι χώρες που πλήττονται περισσότερο, με περίπου 6.000 κρούσματα συνολικά. «Στα τέλη Μαρτίου, στην περιοχή υπήρχαν δύο εστίες επιδημίας μηνιγγίτιδας, η οποία έπαιρνε μεγάλες διαστάσεις.

Η πρώτη (εστία) βρίσκεται στην Μπουρκίνα Φάσο, σε οκτώ σημεία, και η δεύτερη στο Τσαντ, σε επτά σημεία» διευκρινίζει το Ocha.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 23 Μαρτίου, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι σημειώθηκε αύξηση των μολύνσεων από μηνιγγιτιδόκοκκο σε περιοχές πέντε χωρών: Μπενίν, Μπουρκίνα Φάσο, Ακτή Ελεφαντοστού, Γκάνα και Τσαντ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης