ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δυναμώνει την παρουσία του στην Αδριατική ο Όμιλος Γκριμάλντι. Από τις 19 Δεκεμβρίου ξεκινάει  δρομολόγιο, δύο φορές την εβδομάδα,  απευθείας  προς Ραβέννα από Πάτρα-Ηγουμενίτσα με το πλοίο Euroferry Olympia το οποίο έχει μεταφορική ικανότητα 200 φορτηγών οχημάτων και 600 επιβατών.

Τη  Ραβέννα εξυπηρετούν με τρία ακόμη δρομολόγια την εβδομάδα τα πλοία του Ομίλου που εκτελούν το εσωτερικό δρομολόγιο Ραβέννα- Μπρίντιζι-Κατάνια.

Με την κίνηση αυτή ο Ιταλός εφοπλιστής ασκεί πίεση  στην ΑΝΕΚ που είχε δύο πλοία στη Βενετία και τα μεταδρομολόγησε στο κοντινό λιμάνι τo Πόρτο Μαριέρε. Η απόσταση Ραβέννας-Βενετίας είναι 130 χιλιόμετρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ιταλός πλοιοκτήτης μιλώντας για τον ανταγωνισμό στην Αδριατική έχει  υπογραμμίσει ότι η αγορά δεν σηκώνει περισσότερα από 10 πλοία αφού η επιβατική κίνηση έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια  από τα 3 εκατομμύρια στο 1,5 εκατομμύριο.  Ο Εμ.Γκριμάλντι τόνισε ότι η Αδριατική πλήττεται από τις αεροπορικές εταιρείες που προσφέρουν ανταγωνιστικές τιμές στα εισιτήρια και πάνε τους τουρίστες κατευθείαν στον προορισμό τους και όχι μέσω των αεροδρομίων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Ο όμιλος Grimaldi δραστηριοποιείται στην Αδριατική μέσω της θυγατρικής του, Minoan Lines, με τρία πλοία στη γραμμή Πάτρα – Ηγουμενίτσα – Αγκόνα – Τεργέστη ενώ  το καλοκαίρι  ήταν τέσσερα,  και με δύο πλοία μέσω της Grimaldi Lines στη γραμμή Πάτρα – Ηγουμενίτσα – Μπρίντιζι.

newmoney

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης