Την ανάγκη η ναυτιλία να αποτελέσει κεντρικό όραμα των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης λόγω του στρατηγικού ρόλου της για την ασφάλεια και την ευημερία της Ευρώπης, τόνισε στον χαιρετισμό του κατά την τελετή έναρξης της ναυτιλιακής έκθεσης «Ποσειδώνια 2014» ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών κ. Θεόδωρος Βενιάμης.
 
Ο κ. Βενιάμης πρόσθεσε ότι η ναυτιλία θα πρέπει να αποτελέσει κεντρικό όραμα των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και λόγω της καίριας σημασίας της στη διακίνηση του παγκόσμιου εμπορίου.
 
«Η διατήρηση των υφιστάμενων Κατευθυντηρίων Γραμμών για τις κρατικές ενισχύσεις στις θαλάσσιες μεταφορές θα πρέπει να αποτελεί πρώτη προτεραιότητα» υπογράμμισε ο ίδιος και επεσήμανε ότι οι Κατευθυντήριες Γραμμές θα επιτρέψουν στα κράτη μέλη της Ε.Ε. να αντιμετωπίσουν τον διεθνή ανταγωνισμό, παρέχοντας την αναγκαία νομική βεβαιότητα που απαιτείται για κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα.
 
Ακόμη υπενθύμισε στο ακροατήριό του ότι το ελληνικό θεσμικό πλαίσιο της ναυτιλίας, και ειδικότερα ο ελληνικός φόρο χωρητικότητας για τη ναυτιλία, όπως θεσμοθετήθηκε το 1975, έχει αποτελέσει το πρότυπο της ευρωπαϊκής ναυτιλιακής πολιτικής σε αυτόν τον τομέα και έχει λειτουργήσει ως δοκιμασμένο επιτυχημένο μοντέλο για όσα κράτη μέλη το υιοθέτησαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης