Μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο στην πρωτοβουλία του zougla.gr και του Δήμου Πειραιά για τους πρόσφυγες…

Η αλληλεγγύη είναι βαθιά ριζωμένη στο dna του Έλληνα. Όταν ξεκινήσαμε πριν από μια εβδομάδα την προσπάθεια συγκέντρωσης ρούχων, τροφίμων και φαρμάκων για τους πρόσφυγες, γνωρίζαμε πως ο κόσμος θα ανταποκριθεί. Δεν περιμέναμε όμως να είναι τόσο μεγάλη η προσέλευση, ώστε να αναγκαστούμε να δώσουμε παράταση μιας εβδομάδας για να μπορέσουν να προσφέρουν, όσοι δεν πρόλαβαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα γραφεία της Β’ Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά, στην πλατεία Δραγάτση καθημερινά φθάνουν πολίτες από όλη την Αττική για να αφήσουν μια τσάντα με ρούχα, παιχνίδια για τα παιδιά και ό,τι άλλο θεωρούν ότι θα είναι χρήσιμο για τους κυνηγημένους από τον πόλεμο ανθρώπους.

Όπως μας είπε η πρόεδρος της κοινότητας κα Αθανασίου, πολίτες από την Πεντέλη, την Ηλιούπολη, τα Κάτω Πατήσια, το Περιστέρι καταφθάνουν στο κτίριο του Δήμου Πειραιά. Ακόμη και έγκυος γυναίκα επισκέφθηκε τα γραφεία του Δήμου, προσφέροντας τσάντα γεμάτη με τρόφιμα.

Η ανταπόκριση του απλού κόσμου είναι συγκινητική. Γι’ αυτό τον λόγο, το zougla.gr, το zouglaport.gr και ο Δήμος Πειραιά, αποφάσισαν να παρατείνουν για μία εβδομάδα (μέχρι τις 16 Οκτωβρίου) τη συγκέντρωση των αγαθών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι όσοι δεν προλάβατε να στείλετε τα πράγματά σας, μπορείτε να το κάνετε και πάλι από την ερχόμενη Δευτέρα 12/10 μέχρι την Παρασκευή 16/10 από τις 9.00 το πρωί, έως τις 18.00 το απόγευμα.

Τα αγαθά που φαίνεται ότι έχουν ανάγκη οι συνάνθρωποί μας είναι:

• Ρούχα και παπούτσια σε καλή κατάσταση
• Τρόφιμα: μακαρόνια, ρύζι, ψωμί, όσπρια, κονσέρβες, μπισκότα
• Γάλα-τσάι
• Εσώρουχα (καινούργια)
• Πάνες για τα μωρά
• Σερβιέτες
• Κουβέρτες
• Φάρμακα – αντιπυρετικά, ασπιρίνες, αντισταμινικά, ιώδιο, γάζες, σιρόπι και καραμέλες για το λαιμό
• Απορρυπαντικά

Οι πολίτες που επιθυμούν να βοηθήσουν, να φέρουν τα παραπάνω αγαθά στην πλατεία Δραγάτση στον Πειραιά, στα γραφεία της Β’ Δημοτικής κοινότητας. Ο χώρος βρίσκεται απέναντι από την κεντρική πλατεία Κοραή, δίπλα στο κτίριο της Ραλλείου.

Το zougla.gr και το zouglaport.gr αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν για άλλη μια φορά τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη, που ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημά μας και «έτρεξε» όλες τις διαδικασίες ώστε να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος. Το προσωπικό του Δήμου και της Β Δημοτικής Κοινότητας, που υποδέχονται τον κόσμο και τα αγαθά που προσφέρουν. Τους επιχειρηματίες της πόλης που ανταποκρίθηκαν άμεσα κι εκείνοι στο κάλεσμα του zougla.gr. Όπως τον Πρόεδρο της ΕΤΕΚΑ και του Ατρομήτου,  Γιώργο Σπανό, τον Πρόεδρο της Antipollution Βύρωνα Βασιλειάδη και τον αδελφό του Φίλιππο και τόσους άλλους που έδειξαν την ευαισθησία τους.

Μα πάνω απ’ όλα το μεγάλο ευχαριστώ ανήκει στον απλό κόσμο που σε αυτές τις δύσκολες εποχές μπόρεσε να δείξει την ανθρωπιά του…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης