Σοκαρισμένοι δηλώνουν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι από τις αποκαλύψεις του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel» ότι οι ΗΠΑ, μέσω της NSA (Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας), κατασκόπευε τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες και την ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία στην Ουάσινγκτον.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Γερμανία ζήτησαν εξηγήσεις από τις αμερικανικές αρχές για αυτό το θέμα. «Ήλθαμε αμέσως σε επαφή με τις αμερικανικές αρχές στην Ουάσινγκτον και στις Βρυξέλλες, και ζητήσαμε εξηγήσεις για τις πληροφορίες αυτές. Μας είπαν ότι θα επαληθεύσουν την ακρίβεια των πληροφοριών αυτών, που δημοσιεύθηκαν το Σάββατο, και ότι θα μας απαντήσουν» τονίζεται σε ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ενόχληση και την ανησυχία του εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτζ. «Αν οι κατηγορίες αποδειχθούν αληθινές, θα έχει πολύ σοβαρές επιπτώσεις στις σχέσεις ΗΠΑ-ΕΕ. Εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, απαιτώ άμεσα εξηγήσεις και περαιτέρω πληροφόρηση από τις αμερικανικές αρχές» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σουλτζ.

Το δημοσίευμα του «Der Spiegel» βασίζονται στις αποκαλύψεις του Έντουαρντ Σνόουντεν, πρώην υπαλλήλου της NSA, που καταζητείται από τις ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης:

Αμερικανικοί «κοριοί» στην ΕΕ, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 30 Ιουνίου 2013, 10:14

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης