Αντιμέτωποι με ακραία καιρικά φαινόμενα θα βρεθούν σήμερα κάτοικοι σε περιοχές της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, των Σποράδων και της Στερεάς Ελλάδας, στη σκιά του θανάτου ενός άνδρα στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης λόγω σφοδρής κακοκαιρίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα προβλήματα στους δρόμους αναμένεται να είναι έντονα, καθώς οι ισχυρές καταιγίδες θα δυσκολέψουν αρκετά την κίνηση των οχημάτων. Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί μέχρι και την Τετάρτη.

Από το βράδυ της Τετάρτης και τα ξημερώματα της Πέμπτης αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού σε ολόκληρη τη χώρα με πολλά διαστήματα ηλιοφάνειας. Βροχές ίσως εκδηλωθούν στις Κυκλάδες, ενώ τοπικές βροχές θα έχουμε στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι ωστόσο θα ενταθούν και στο Αιγαίο θα φθάσουν τα 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο. Την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Την Κυριακή η θερμοκρασία θα φθάσει τους 30 και ενδεχομένως κατά τόπους ακόμα και τους 31 βαθμούς Κελσίου.

Ειδικότερα, στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και βαθμιαία στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα υπάρχουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και στην Κρήτη, με σποραδικές καταιγίδες στη Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, και πρόσκαιρους όμβρους στα υπόλοιπα ορεινά. Δεν αποκλείεται να σημειωθεί και χαλαζόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύστημα «Ποσειδών»: Η ταχύτητα των ανέμων στις 15.00 το μεσημέρι της Δευτέρας

Σύστημα «Ποσειδών»: Η ταχύτητα των ανέμων στις 18.00 το απόγευμα της Δευτέρας

Σύστημα «Ποσειδών»: Η ταχύτητα των ανέμων στις 21.00 το βράδυ της Δευτέρας

Την Τρίτη, στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά και στο βόρειο Αιγαίο θα υπάρξουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρους τοπικούς όμβρους στα ορεινά και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει περισσότερο στα ανατολικά.

Ο καιρός σήμερα

Άστατο καιρό στα ηπειρωτικά και πεδινά της χώρας με βροχές και τοπικές καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά τις θερμές ώρες της ημέρας, προβλέπονται για σήμερα από την ΕΜΥ. Καλό καιρό θα έχουν η δυτική Ελλάδα, το κεντρικό και νότιο Αιγαίο καθώς και τα Δωδεκάνησα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου στη βόρεια Ελλάδα, από 17 έως 27 βαθμούς στην κεντρική Ελλάδα, από 19 έως 28 βαθμούς στη νότια Ελλάδα, από 15 έως 30 βαθμούς στη δυτική Ελλάδα και από 21 έως 28 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί και στο υπόλοιπο Αιγαίο βόρειοι-βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Αττική
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, οι οποίες το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες, θα έχει η Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φθάσει τους 28 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς στον Σαρωνικό και έως μέτριοι στον νότιο Ευβοϊκό.

Θεσσαλονίκη
Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά τμήματα του νομού, θα έχει η Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φθάσει τους 22 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν ανατολικοί έως μέτριοι με σταδιακή εξασθένηση.



Μακεδονία, Θράκη

Στη Μακεδονία θα υπάρξουν νεφώσεις με παροδικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα κατά τόπους έντονα. Στη Θράκη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά από το απόγευμα ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Στη Θεσσαλία και στις Σποράδες θα σημειωθούν νεφώσεις με παροδικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα κατά τόπους έντονα. Στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικοί όμβροι ή καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Κρήτη, Κυκλάδες

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν στην Κρήτη με πρόσκαιρους όμβρους κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Λίγες νεφώσεις θα υπάρξουν το απόγευμα στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης