Η μόδα των selfie δεν είναι κάτι το νέο ή καινούριο, καθώς η τάση των ανθρώπων να αυτο-φωτογραφίζονται υπάρχει από τότε που εφευρέθηκε η φωτογραφία. Μάλιστα, πριν λίγες δεκαετίες και χάρη σε μια συγκεκριμένη εταιρεία ονόματι Polaroid, μπορούσαμε να έχουμε το εκτυπωμένο αποτέλεσμα άμεσα στα χέρια μας, χωρίς να χρειαζόταν καν να επισκεφθούμε ένα φωτογραφείο ώστε να εμφανίσει τις φωτογραφίες ή/και selfie που έχουμε τραβήξει, καθώς η φωτογραφική μηχανή ήταν ταυτόχρονα και mini-εκτυπωτής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως «selfie», ορίζεται η φωτογραφία του εαυτού μας, κατά προτίμηση από ένα κινητό τηλέφωνο – χωρίς όμως αυτό να είναι περιοριστικός παράγοντας (η seflie μπορεί να προέρχεται από οποιαδήποτε πηγή, όπως βιντεοκάμερα, φωτ. μηχανή, webcam κλπ). Με την έλευση όμως των μέσων κοινωνικής δικτύωσης τα τελευταία χρόνια, όπως και διάφορων διαδικτυακών υπηρεσιών εξειδικευμένων στην προβολή φωτογραφιών μεταξύ χρηστών, στα οποία με πολύ εύκολο και άμεσο τρόπο ο καθένας μπορεί να «μοιραστεί» την φωτογραφία του με αμέτρητους «φίλους», γεννήθηκε ο όρος «selfie» για να περιγράψει τη νέα τάση της ψηφιακής κοινωνίας.

Η εταιρεία HTC, φαίνεται ότι έχει εμπεδώσει για τα καλά αυτή τη μόδα, αν κρίνουμε από τις τελευταίες φήμες που κυκλοφορούν για ένα επικείμενο κινητό τηλέφωνο, με τη ονομασία «Desire Eye». Η HTC μάλλον στοχεύει να «τρελάνει» τους απανταχού φίλους και φίλες των selfie, αφού η φημολογία κάνει λόγο για μια συσκευή που θα φέρει δύο κάμερες μπρος – πίσω, η κάθε μια των 13 MegaPixel και μάλιστα με συνοδεία φλας! Αν μη τι άλλο, η αυτο-φωτογράφιση με το Desire Eye θα ανέβει σε άλλα ποιοτικά επίπεδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, η νέα συσκευή δεν θα υπολείπεται τεχνικών χαρακτηριστικών, διαθέτοντας έναν τετραπύρηνο (τεσσάρων εγκεφάλων) κεντρικό επεξεργαστή Snapdragon 801, μνήμη 2GB RAM και τέλος, αποθηκευτικό χώρο των 32GB. Η οθόνη βέβαια δεν θα μπορούσε να ήταν ούτε μικρή, ούτε χαμηλής λεπτομέρειας, αντιθέτως είναι 5.2 ιντσών και Full HD (1920×1080) ανάλυσης, ενώ ευχάριστο είναι το γεγονός, πως η μπαταρία των 2400 mAh είναι αφαιρούμενη. Δυστυχώς όμως, οι φήμες δεν αναφέρουν την πιθανή ημερομηνία έλευσης του HTC Desire Eye, παρά μόνο ότι η εταιρεία έχει ανακοινώσει, χωρίς να αναφέρει το περιεχόμενό της, μια παρουσίαση «διπλής έκθεσης» (double exposure) στις 8 Οκτωβρίου.

Περισσότερες πληροφορίες:

https://twitter.com/HTCFamily_RU/status/518435134312566784

https://twitter.com/upleaks/status/517965371069173760

https://twitter.com/upleaks/status/517967436633485313

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης