Την πρόθεση της ΝΔ να συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας με στόχο τη διασφάλιση της παραμονής της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ εκφράζει ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς.

«Αν το σχέδιο είναι να κρατήσουμε την Ελλάδα στην ευρωζώνη, θα δώσουμε στήριξη. Η έξοδος [από το κοινό νόμισμα] θα σήμανε την απόλυτη καταστροφή», ανέφερε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg o πρώην πρωθυπουργός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως είπε, το ενδεχόμενο Grexit δεν θα προκαλούσε στην ευρωζώνη τις επιπτώσεις που θα υπήρχαν «πριν από τέσσερα χρόνια». Εκτίμησε πάντως ότι οι συνέπειες θα ήταν και σήμερα «τεράστιες» και παράλληλα στη χώρα μας θα σήμαινε «πολιτική καταστροφή».
Ο κ. Σαμαράς εξαπέλυσε πυρά κατά της κυβέρνησης για την μέχρι τώρα πολιτική διαπραγμάτευσης που ακολουθεί δηλώνοντας τονίζοντας πως η Αθήνα θα πρέπει να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε με τη συμφωνία του Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου.

«Σταμάτα τους θεατρινισμούς, ο λογαριασμός αυξάνεται», είπε, απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα.

«Βλέπω πολλά λόγια, πολλή θεωρία, πολλά ψέματα, και καμία πράξη […] Όλα αυτά συνθέτουν ένα μεγάλο ερωτηματικό» για την κυβέρνηση, προσέθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφορικά με τη διπλωματική προσέγγιση της κυβέρνησης με τη Ρωσία, σχολίασε:

«Όταν είσαι στην Ευρώπη και ζητάς από Κινέζους, Ιρανούς, Ρώσους, να χρηματοδοτήσουν το έλλειμμά σου, αυτό δεν στέλνει σινιάλο στην υπόλοιπη Ευρώπη πως δεν είσαι πραγματικά ένας σοβαρός φιλοευρωπαίος;».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης