Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο διευθυντής του Βενετοκλείου Εσπερινού Γυμνασίου Ρόδου, Σάββας Αλεξάνδρου καθώς η διακίνηση και η χρήση ναρκωτικών στον προαύλιο χώρο του σχολείου ολοένα και αυξάνεται.

Με αναφορά του προς τον δήμαρχο Ροδίων, τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, τον διοικητή του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου και τον προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου ο διευθυντής εξηγεί ότι εξωσχολικοί παρασύρουν τους μαθητές και τους καθιστούν σταδιακά συστηματικούς χρήστες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αφορμή για την υποβολή της αναφοράς αποτέλεσε η κατάσταση αφασίας στην οποία βρέθηκε ένας ανήλικος στο προαύλιο του σχολείου, κατά την τελευταία διδακτική ώρα πριν από μερικές μέρες.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που διαπιστώνουμε ότι εξωσχολικοί ή και μαθητές του σχολείου οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στη δύναμη του σχολείου αλλά δεν παρακολουθούν τα μαθήματα διακινούν και κάνουν χρήση ναρκωτικών στο σχολείο.

Έχω κατ’ επανάληψη ενημερώσει σχετικά το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών ο διοικητής του οποίου μου είπε ότι πολλοί εκ των υπόπτων έχουν συλληφθεί κατ’ επανάληψη με μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και ζητούμε τη συνδρομή της αστυνομίας και του δήμου Ροδίων για τη φύλαξη του σχολείου και την προστασία των μαθητών» δήλωσε ο κ. Αλεξάνδρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην επιστολή μεταξύ άλλων ο κ. Αλεξάνδρου αναφέρει «Επειδή εφέτος δεν υπάρχει η δυνατότητα της Σχολικής Επιτροπής να προσλάβει υπάλληλο φύλαξης (όπως και πέρσι) η είσοδος σε κάθε εξωσχολικό είναι ουσιαστικά ανεξέλεγκτη, αφού οι υπηρετούντες καθηγητές στο Γυμνάσιο δεν επαρκούν ούτε για τις εφημερίες τους κατά την διάρκεια των διαλειμμάτων και την επίβλεψη των παιδιών.

Για τους παραπάνω λόγους παρακαλώ στα πλαίσια των δυνατοτήτων του υφιστάμενου προσωπικού σας, αν είναι δυνατόν να μας διαθέσετε έναν υπάλληλο ή δημοτικό αστυνόμο ώστε να εκτελεί χρέη φύλακα στην μία και μοναδική είσοδο που υπάρχει στο συγκρότημα του Βενετοκλείου κατά τις ώρες λειτουργίας του Εσπερινού Γυμνασίου-Λυκείου ήτοι από τις 18.30μ.μ. έως 22.30μ.μ.

Επειδή ο Σύλλογος των καθηγητών διαισθάνεται την ευθύνη που έχει απέναντι στους ανήλικους ειδικά μαθητές και στους γονείς τους και με αίσθημα ευθύνης σας ζητάει να κάνετε ότι αρμοδίως επιβάλλει η σοβαρότητα της κατάστασης ώστε να αποφύγουμε δυσάρεστες για όλους μας καταστάσεις.
Παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες».

Πηγή: εφ. Δημοκρατική

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης