Τα αποξηραμένα φρούτα συνεχίζουν να διατηρούν τα θρεπτικά συστατικά τους, να είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και να αποτελούν μία υγιεινή επιλογή σνακ. Με εξαίρεση κάποιες βιταμίνες, όπως είναι η βιταμίνη C, τα υπόλοιπα θρεπτικά συστατικά των φρέσκων φρούτων διατηρούνται και στα αποξηραμένα. Για παράδειγμα ο σίδηρος, που αποτελεί συστατικό των βερίκοκων και της σταφίδας, παραμένει σε πολύ καλή περιεκτικότητα και στα αποξηραμένα αντίστοιχα.
Αναλυτικότερα μισό φλιτζάνι αποξηραμένα βερίκοκα περιέχουν 3,5 g φυτικές ίνες και έχουν 105 θερμίδες, ενώ ένα φλιτζάνι φρέσκα βερίκοκα περιέχουν 3 g φυτικές ίνες και αποδίδουν περίπου 75 θερμίδες.Επίσης, τα αποξηραμένα βερίκοκα μπορεί να υστερούν σε βιταμίνη C αλλά έχουν βιταμίνη Α γνωστή για τις αντιοξειδωτικές της ιδιότητες.
Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

