Χωρίς να κοπεί ή να χτυπήσει, ματώνει από τα μάτια, τη μύτη, τα μαλλιά, το λαιμό, ακόμα και από τις πατούσες. Η 13χρονη Τουίνκλ Ντουιβέντι από την Ινδία, πάσχει από μία σπάνια ασθένεια, που έχει κάνει τους γιατρούς να σηκώσουν τα χέρια ψηλά.

Η έφηβη έχει υποβληθεί μέχρι τώρα σε δεκάδες μεταγγίσεις, αφού ματώνει από 5 έως 20 φορές την ημέρα, ενώ πολλές φορές αιμοραγεί και την ώρα που κοιμάται. Η οικογένειά της, έχει απευθυνθεί σε δεκάδες ειδικούς, ακόμα και σε «μάγους», για να βρουν απάντηση στα «γιατί» που τη βασανίζουν.

«Θέλω απελπισμένα να βοηθήσω την κόρη μου», λέει η μητέρα της μικρής Τουίνκλ. «Δεν είμαστε προληπτικοί, αλλά είμαστε πια στο έλεος του Θεού. Πήγαμε σε ναούς, τεμένη, εκκλησίες, «αγίους», αλλά τίποτα δεν τη γιάτρεψε».

Οι γιατροί της Ινδίας, πιστεύουν ότι η κατάσταση της 13χρονης είναι μια σπάνια ανωμαλία των αιμοπεταλίων για την οποία δεν έχουν βρει ακόμα θεραπεία. Σε αυτήν την περίπτωση το αίμα είναι ιδιαίτερα αραιό και έχει χρώμα ροζ.

Η οικογένεια τώρα, στηρίζει όλες τις ελπίδες της, σε ένα Βρετανό θεραπευτή, που πιστεύει ότι μπορεί να σώσει την Ινδή έφηβη.

Και σαν να μην έφτανε το προσωπικό της μαρτύριο, οι συγχωριανοί της, πιστεύουν ότι είναι καταραμένη και καθημερινά μαζεύονται έξω από το σπίτι και της φωνάζουν να φύγει. Παράλληλα, έδιωξαν την Τουίνκλ από το σχολείο της, ενώ δεν τη δέχονται σε κανένα άλλο της περιοχής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης