Του Κώστα Μπετινάκη

«Πριν από έναν μήνα υποστήριζα σε άρθρο μου ότι “όποιος διστάζει είναι χαμένος”. Και η Ρωσία δίστασε» υπενθυμίζει σε νέο δημοσίευμά του ο Αμερικάνος σχολιογράφος Paul Craig Roberts σχετικά με την αναβίωση του ψυχροπολεμικού κλίματος και την εμφύλια σύρραξη στη Συρία, στον απόηχο των αλληλοκατηγοριών για τον θάνατο αμάχων κατά τη διάρκεια αεροπορικών βομβαρδισμών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για να προσθέσει: «Τα επακόλουθα του ρωσικού δισταγμού είναι πλέον προφανή:

1. Αναφορά του ΟΗΕ ενορχηστρωμένη από την Ουάσιγκτον, κατηγορεί τη Ρωσία και τη Συρία για εγκλήματα πολέμου στο Χαλέπι. Σύμφωνα με την αναφορά αυτή, “οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις και οι σύμμαχοί τους (Ρώσοι) έχουν ευθύνες για τις απώλειες αμάχων”.
2. Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ αποφάσισε μετά από ψηφοφορία να αρχίσει “ανεξάρτητη έρευνα για το ζήτημα”.
3. Η Ουάσιγκτον θα ήθελε να οδηγήσει τον Πούτιν στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Αλλά φαίνεται πως στον ΟΗΕ ξεχνούν ότι οι ΗΠΑ έστειλαν τον ISIS στο Χαλέπι».

Έχοντας όμως εισέλθει στη «μακάβρια ζώνη του Λυκόφωτος», όπως επισημαίνει άλλος Αμερικάνος γνωστός σχολιογράφος, ο Finian Cunningham, τα αμερικανικά αεροσκάφη ήδη βομβαρδίζουν μακελεύοντας αθώους πολίτες στο Ιράκ και στη Συρία. Αλλά τα ελεγχόμενα δυτικά Μέσα Παραπληροφόρησης το αγνοούν παραδοσιακά…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Αυτά που δεν λέγονται

Έτσι, ουδένα μετέδωσε πως τα αεροσκάφη της υπό τις ΗΠΑ «συμμαχίας των προθύμων» βομβάρδισε στην Daquq, κοντά στο Κιρκούκ την περασμένη Παρασκευή, πλήθος που παρακολουθούσε κηδεία, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 20 άτομα, από τα οποία 15 γυναίκες και να τραυματιστούν άλλοι 50 άμαχοι.

Τα αμερικανικά αεροσκάφη ήδη βομβαρδίζουν μακελεύοντας αθώους πολίτες στο Ιράκ και στη Συρία. Αλλά τα ελεγχόμενα δυτικά Μέσα Παραπληροφόρησης το αγνοούν παραδοσιακά…Όπως ήταν φυσικό άλλωστε, οι ΗΠΑ με ανακοίνωσή τους ανέφεραν ότι «δεν μπορούμε να συνδέσουμε τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς από συμμαχικές δυνάμεις με τις απώλειες αμάχων». Αλλά, η βαρβαρότητα των «προθύμων», με την αποσιώπηση των δυτικών Μέσων, πριν από μερικές ημέρες είχε και άλλη δράση: Στη Συρία, δύο βελγικά μαχητικά F-16 (στην αποστολή του ΝΑΤΟ) σκότωσαν έξι πολίτες στο χωριό Hassadjek, κοντά στο Χαλέπι.

Λίγες ώρες αργότερα, βομβαρδιστικά της Τουρκίας (επίσης μέλος του ΝΑΤΟ) έσπειραν τον θάνατο σε 150 Σύρους πολίτες σε αεροπορικές επιδρομές τους σε περιοχές γύρω από το Χαλέπι.


Διεθνές Δίκαιο γραμμένο στο… χιόνι

Την ίδια ώρα, στην Υεμένη, βομβαρδιστικά της Σαουδικής Αραβίας (που ανεφοδιάζεται συνεχώς με αμερικανικά πολεμοφόδια) συνεχίζει να βομβαρδίζει στόχους αμάχων.

Εδώ και έξι χρόνια ο συγκαλυμμένος πόλεμος των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ συνακόλουθα, για την ανατροπή του Άσαντ έχει προκαλέσει σχεδόν γενική καταστροφή όλων των δομών μιας χώρας που ουδέποτε απείλησε με οποιονδήποτε τρόπο την ΟυάσινγκτονΧωρίς να υπάρχει η απαιτούμενη -από το Διεθνές Δίκαιο- εντολή του ΟΗΕ στη Συρία, ΗΠΑ και σύμμαχοί τους όπως η Βρετανία και η Γαλλία (αλλά και άλλες ΝΑΤΟϊκές χώρες) πραγματοποιούν αεροπορικές επιδρομές, ενώ έχουν στείλει και στρατιωτικές δυνάμεις με τη μορφή «στρατιωτικών συμβούλων». Οι ΗΠΑ, ωστόσο, έχουν στείλει απρόσκλητες και ειδικές δυνάμεις με πρόσχημα «την καταπολέμηση της τρομοκρατίας». Στην πραγματικότητα, όμως, για να υποστηρίξουν τις δυνάμεις που επιδιώκουν την ανατροπή του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Εδώ και έξι χρόνια ο συγκαλυμμένος πόλεμος των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ συνακόλουθα, για την ανατροπή του Άσαντ έχει προκαλέσει σχεδόν γενική καταστροφή όλων των δομών μιας χώρας που ουδέποτε απείλησε με οποιονδήποτε τρόπο την Ουάσινγκτον.


Εξοπλίζοντας τρομοκράτες

Κι όμως για να επιτύχουν τον στόχο τους ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και οι περιφερειακοί σύμμαχοί τους στη Μέση Ανατολή, (Τουρκία, Σαουδική Αραβία και Κατάρ) χρηματοδότησαν, εξόπλισαν και κατηύθυναν μισθοφορικές και άλλες δυνάμεις που αργότερα χαρακτηρίστηκαν «τρομοκρατικές».

Τα δυτικά Μέσα, υπακούοντας στις γεωπολιτικές ορέξεις των κυβερνήσεών τους, διαστρεβλώνουν συνεχώς τα γεγονότα στη ΣυρίαΈτσι, δεν αποτελεί δημοσιογραφικό παράδοξο, πως όταν η Ρωσία και το Ιράν παρενέβησαν στρατιωτικά μετά από πρόσκληση της κατά άλλα, απόλυτα νόμιμης κυβέρνησης της Δαμασκού (αλλά μη αρεστής στην Ουάσιγκτον) καταγγέλθηκαν από τα δυτικά Μέσα ότι συμμετέχουν σε «εγκληματική συνομωσία». Όλες οι κατηγορίες που διατυπώνονται ουδέποτε συνοδεύονταν από αποδεικτικά στοιχεία.

Τα δυτικά Μέσα, υπακούοντας στις γεωπολιτικές ορέξεις των κυβερνήσεών τους, διαστρεβλώνουν συνεχώς τα γεγονότα στη Συρία. Ξεχνώντας πως πριν ξεκινήσει η επιχείρηση ανατροπής του Άσαντ, η χώρα αυτή ήταν πρότυπο στην περιοχή για το κοσμικό καθεστώς με τις μεγαλύτερες θρησκευτικές ελευθερίες από πολλά άλλα κράτη (ακόμα και στη Δύση) και με μεγάλη κοινωνική ανάπτυξη.


Το πολύπαθο Χαλέπι

Απόδειξη πως η πλειονότητα των κατοίκων στο Χαλέπι ζει υπό την προστασία των κυβερνητικών δυνάμεων, ενώ οι αντικαθεστωτικοί αντάρτες και οι τζιχαντιστές στο ανατολικό τμήμα της πόλης κρατούν ομήρους τους κατοίκους χρησιμοποιώντας τους ως ασπίδες και δεν τους επιτρέπουν να διαφύγουν από μία αποκλεισμένη και κατεστραμμένη πόλη από τις προσφερόμενες οδούς διαφυγής.

Μετά την ανάπτυξη και πυραύλων S-300 στη Συρία, το υπουργείο Αμυνας στη Μόσχα ανακοίνωσε ότι προτίθεται να μετατρέψει τη βάση στο λιμάνι της Ταρτούς στη Μεσόγειο σε μόνιμη εγκατάσταση, κλιμακώνοντας κι άλλο την ένταση με τη Δύση
Αλλά όλα αυτά μεταδίδονται μόνο από εναλλακτικά Μέσα Ενημέρωσης, στις ΗΠΑ και τις άλλες χώρες που δεν έχουν εξηγήσει τους βαθύτερους λόγους που έχουν οδηγήσει στην γενικότερη αναταραχή στην περιοχή.

Και οι οποίοι είναι η διαμόρφωση ενός νέου χάρτη, βάσει του οποίου -ανάμεσα στα άλλα- θα αποκλείεται η πρόσβαση στους Ρώσους να διαθέτουν ένα και μοναδικό λιμάνι που τους επιτρέπεται να διαθέτουν ως βάση ελλιμενισμού και ανεφοδιασμού στη Μεσόγειο, στην Ταρσό (Ταρτούς).

Έτσι, μετά την ανάπτυξη και πυραύλων S-300 στη Συρία, το Υπουργείο Αμυνας στη Μόσχα ανακοίνωσε ότι προτίθεται να μετατρέψει τη βάση στο λιμάνι της Ταρτούς στη Μεσόγειο σε μόνιμη εγκατάσταση, κλιμακώνοντας και άλλο την ένταση με τη Δύση. Αλλά πολλοί θέλουν να ξεχνούν, ότι η «αμυντική συμμαχία» του NATO, όταν δημιουργήθηκε στα 1949 είχε καταστατικό στόχο την υπεράσπιση των χωρών-μελών από εξωτερική επιβουλή.

Τώρα, τι δουλειά έχει να αναμειγνύεται σε επιθετικούς πολέμους από την Κορέα ως το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Λιβύη και τη Συρία ουδείς από τους ηγέτες του μας έχει εξηγήσει…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης